West Coast Rib Charter satsar vidare – nu på hydrokoptercharter

25.02.2021

Hydrokopter bild 1West Coast Rib Charters nya hydrokopter, som är tillverkad i Sibirien, är av modellen Sever 750K och det enda exemplaret som hittills sålts till Finland.

Sedan i somras erbjuder Molpe-företaget West Coast Rib Charter som första företag i Österbotten båtutflykter med ribbåt. Nu kan företaget även erbjuda havsutflykter under vinterhalvåret, tack vare sin senaste investering – en hydrokopter.

Bakom företaget står Joakim Nygård och Maria Stenbacka, både med gedigen erfarenhet av skärgården och båtliv. Målgrupperna omfattar både turister, lokalbefolkning, företag och organisationer och man samarbetar med andra lokala företag för att kunna erbjuda helhetslösningar med måltider, bastu och även övernattningar och olika skräddarsydda utflykter enligt kundernas egna önskemål.  

Vid sidan av ribbåten, en nio meter lång Parker 900 Baltic som drivs av två utombordare på 275 hästkrafter vardera och har en maxfart på omkring 53 knop, finns nu alltså också en hydrokopter i företagets flotta.

– Eftersom vi trivs så bra med vår företagsverksamhet och den livsstil det innebär – trots mycket jobb – ville vi försöka göra det till en året runt-verksamhet, förklarar Nygård. Snöskotersafari är ett beprövat koncept i trakten sedan tidigare, men betydligt mer väder- och snöberoende. En hydrokopter kändes därför som ett säkrare kort – med en sådan kan man dessutom färdas på ett helt annat vis i skärgården, utan att behöva oroa sig för isläget, fortsätter han.

De första diskussionerna om investeringen fördes redan i somras, och därefter följde en lång process där flertalet parter har bidragit med expertkunskap.

Kjell Nydahl, direktör för företagstjänster på VASEK, har fungerat som vårt allmänna bollplank och har också hjälpt oss med ansökan om investeringsstöd. Via Viexpo fick vi kontakt med Finsk-Ryska handelskammaren samt konsultbyrån Export Maker i Jyväskylä, med kontor också i St. Petersburg, som också har bistått oss i processen, berättar Nygård.

Hydrokoptern, som är tillverkad i Sibirien, är av modellen Sever 750K och det enda exemplaret som hittills sålts till Finland. Farkosten är försedd med en 430 hästkrafter stor V8 Chevrolet-motor och är registrerad för tio personer, det vill säga nio passagerare och chaufför.

Från den uppvärmda hydrokopterhytten får man uppleva skärgården klädd i vinterskrud, och flera färdiga utflyktspaket finns redan att välja på för den som vill uppleva något alldeles extra. Hit hör bland annat utfärd till Fäliskär med vinterfiske och sälspaning, bastu, vinterbad och finsk tapas vid havsbastun Stormlyktan samt Fredags After Work-tur till Bockörens båthus.

  • Läs även: Ny typ av båtcharter erbjuder fartfyllda upplevelser ute till havs
  • Till media: Hydrokopter, bild 1, bild 2. Bilder: West Coast Rib Charter
                                                                                                                                  


‹ Gå till "Nyheter"

Johnson Matthey valde Vasa som förläggningsort för en hållbar batterimaterialfabrik

19.04.2021 | Nyheter
Vasa stad och Johnson Matthey har undertecknat ett gemensamt intentionsavtal. Den brittiska aktören inom batterivärdekedjan Johnson Matthey har inlett planeringen av begynnelseskedet för byggandet av en fabrik i Vasa. Syftet är att fabriken ska vara i drift år 2024.
Läs mera

Inga stora förändringar till styrelsen på VASEKs bolagsstämma

15.04.2021 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 15.4.2021 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Hållbarhet kräver val – projekt stöder turismföretag i hållbarhetsarbetet

14.04.2021 | Nyheter
Närmare 50 olika aktörer inom turismnäringen i Kust-Österbotten samlades för två halvdagars coachingevent under påskveckan för att lära sig mera om hållbar turism och Visit Finlands Sustainable Tourism Finland (STF)-program. De väldigt aktuella evenemangen, som ordnades inom ramarna för projektet Hållbart Österbotten, intresserade både företagare och företagsutvecklare ända från Jakobstad till Kristinestad.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

13.04.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Solen skiner i horisonten för Kvarken Ports – ”Spännande saker händer i vår”

12.04.2021 | Nyheter
Hamnbolaget Kvarken Ports, som ägs av Vasa och Umeå, står inför spännande tider. Färdigställandet av det nya passagerarfartyget, Aurora Botnia, närmar sig och framtiden ser även på andra sätt ljus ut.
Läs mera

Ägarskifte kan vara överraskande tungt – Förbered dig i tid även mentalt

09.04.2021 | Nyheter
När en företagare är på väg att ge ifrån sig sitt företag eller inleda en ny karriär med ett nyköpt företag eller som efterträdare till familjeföretaget, är det fråga om en stor förändring som medför mycket arbete, men också mycket att bearbeta på den mentala sidan.
Läs mera

Nya guider för alla parter i ägarskiften

08.04.2021 | Nyheter
Ett planerat ägarskifte-projektet, som förverkligas av VASEK, Concordia och Kristinestads näringslivscentral, har publicerat den 8.4 en serie med fyra guider för alla parter i ägarskiften.
Läs mera

Pandemin gav Emelie en rivstart

07.04.2021 | Nyheter
Uppvuxen i en företagarfamilj, hade målaren och inredaren Emelie Sandelin klart för sig att hon aldrig själv skulle bli egen företagare. Efter sju år som anställd växte sig ändå tankarna på att vara sin egen chef allt starkare och efter uppmuntran från både vänner och arbetsgivare, omvärderade Emelie sitt tidigare uttalande.
Läs mera