West Coast Rib Charter satsar vidare – nu på hydrokoptercharter

25.02.2021

Hydrokopter bild 1West Coast Rib Charters nya hydrokopter, som är tillverkad i Sibirien, är av modellen Sever 750K och det enda exemplaret som hittills sålts till Finland.

Sedan i somras erbjuder Molpe-företaget West Coast Rib Charter som första företag i Österbotten båtutflykter med ribbåt. Nu kan företaget även erbjuda havsutflykter under vinterhalvåret, tack vare sin senaste investering – en hydrokopter.

Bakom företaget står Joakim Nygård och Maria Stenbacka, både med gedigen erfarenhet av skärgården och båtliv. Målgrupperna omfattar både turister, lokalbefolkning, företag och organisationer och man samarbetar med andra lokala företag för att kunna erbjuda helhetslösningar med måltider, bastu och även övernattningar och olika skräddarsydda utflykter enligt kundernas egna önskemål.  

Vid sidan av ribbåten, en nio meter lång Parker 900 Baltic som drivs av två utombordare på 275 hästkrafter vardera och har en maxfart på omkring 53 knop, finns nu alltså också en hydrokopter i företagets flotta.

– Eftersom vi trivs så bra med vår företagsverksamhet och den livsstil det innebär – trots mycket jobb – ville vi försöka göra det till en året runt-verksamhet, förklarar Nygård. Snöskotersafari är ett beprövat koncept i trakten sedan tidigare, men betydligt mer väder- och snöberoende. En hydrokopter kändes därför som ett säkrare kort – med en sådan kan man dessutom färdas på ett helt annat vis i skärgården, utan att behöva oroa sig för isläget, fortsätter han.

De första diskussionerna om investeringen fördes redan i somras, och därefter följde en lång process där flertalet parter har bidragit med expertkunskap.

Kjell Nydahl, direktör för företagstjänster på VASEK, har fungerat som vårt allmänna bollplank och har också hjälpt oss med ansökan om investeringsstöd. Via Viexpo fick vi kontakt med Finsk-Ryska handelskammaren samt konsultbyrån Export Maker i Jyväskylä, med kontor också i St. Petersburg, som också har bistått oss i processen, berättar Nygård.

Hydrokoptern, som är tillverkad i Sibirien, är av modellen Sever 750K och det enda exemplaret som hittills sålts till Finland. Farkosten är försedd med en 430 hästkrafter stor V8 Chevrolet-motor och är registrerad för tio personer, det vill säga nio passagerare och chaufför.

Från den uppvärmda hydrokopterhytten får man uppleva skärgården klädd i vinterskrud, och flera färdiga utflyktspaket finns redan att välja på för den som vill uppleva något alldeles extra. Hit hör bland annat utfärd till Fäliskär med vinterfiske och sälspaning, bastu, vinterbad och finsk tapas vid havsbastun Stormlyktan samt Fredags After Work-tur till Bockörens båthus.

  • Läs även: Ny typ av båtcharter erbjuder fartfyllda upplevelser ute till havs
  • Till media: Hydrokopter, bild 1, bild 2. Bilder: West Coast Rib Charter
                                                                                                                                  


‹ Gå till "Nyheter"

FREYR har lämnat in miljökonsekvensbedömningsprogrammet för den planerade battericellsanläggningen

27.01.2022 | Nyheter
FREYR Batterys cellfabriksberedning är Finlands första stora cellprojekt, och vi är mycket glada över att förberedelserna har kommit fram till detta stadium.
Läs mera

Stadslogistik som föremål för studie i Jaakko Hakalas avhandling

27.01.2022 | Nyheter
Ingenjör Jaakko Hakalas avhandling inom examensprogrammet för logistik, Framtiden för stadslogistik och eltrafik i Vasa, slutfördes i slutet av 2021. Hakala, född i Vasa, studerade vid Satakunta yrkeshögskola och fokuserade sin forskning på att utforska de framtida möjligheterna för stadslogistik och eltrafik i Vasa.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

27.01.2022 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Då företaget växer och den första arbetstagaren ska anställas

26.01.2022 | Nyheter
Att anställa den första arbetstagaren är ett nästan lika stort steg för företagaren som att starta själva företaget. Därför känns det ofta skrämmande och anställningsbeslutet övervägs noggrant och ur många synvinklar. Som sig bör!
Läs mera

Små och medelstora företags roll i den framtida globala vätgasekonomins ekosystem

20.01.2022 | Nyheter
Future Cleantech Solutions projektet har genomfört en analys av hur regionens små och medelstora företag kan bli en del av den förväntade vätgasekonomin i framtiden.
Läs mera

Berättelser ur verkliga livet i 30 år - historiens vingslag och nya vindar i Startias kanaler

19.01.2022 | Nyheter
Startia har erbjudit nyföretagstjänster i Vasaregionen redan i 30 år. Större festligheter planeras till tidpunkten kring Startias verkliga födelsedag och den nationella Företagardagen i september, men tanken är att jubileet uppmärksammas under hela 2022 i våra sociala mediekanaler.
Läs mera

En av Europas första anodmaterialfabriker inom batteriindustrin planeras i Vasa

11.01.2022 | Nyheter
Finska Grafintec Oy och indiska Epsilon Advances Materials har gjort en tomtreservering på GigaVasa-området och ingått ett intentionsavtal (Memorandum of Understanding) med Vasa stad om att bygga en batterianodmaterialfabrik i Vasa.
Läs mera

Antalet kunder ökade betydligt före Startias 30-årsjubileumsår

10.01.2022 | Nyheter
Startia firar sitt 30-årsjubileumsår i 2022. Nyföretagscentrumet, som grundades 1992 och blev en del av Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs verksamhet 2008, har träffat över 10 300 blivande företagare och har hjälpt och stött skapandet av mer än 4 500 nya företag i Vasaregionen.
Läs mera