Visit Vasas sommarbuss skjutsar besökare till regionens resmål från och med den första maj

23.04.2021

Svedjehamn7 KatjaLosonen 2014

Från och med valborgshelgen kan resenärer och invånare i Vasaregionen som besöker Södra Vallgrund eller Björköby i Replot lämna sina bilar hemma och i stället åka buss. Visit Vasas sommarbuss startar från Vasklot och styr sedan kosan via Vasa centrum till Södra Vallgrund eller Svedjehamn i Björköby. Biljetter köps på förhand i Visit Vasas webbutik och samtidigt kan man beställa tilläggstjänster i destinationen.

– I maj kör bussen lördagar och söndagar från och med den 1 maj, med extraturer på Kristi himmelsfärdsdag på torsdagen den 13 maj och fredagen den 14 maj som undantag. De här turerna till Replot är behändiga om man tänker besöka till exempel husdjuren vid Aava Kertun Kotitila eller vandra i världsarvsområdet i närheten av Svedjehamn, berättar Peter Källberg, Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs projektchef för ACCESS-projektet, som ligger bakom genomförandet av busstrafiken.

I juni kommer turerna att ökas, och från och med den 1 juli kan man åka buss förutom till Replot, även Korsnäs, Molpe, Maxmo och Storkyro, och möjligtvis även till andra intressanta destinationer. Den 15 augusti kommer turerna att minskas igen, och den sista turen körs den 26 september.

– Företagarna i regionen deltar gärna i projektet och erbjuder olika lockande produkter i destinationerna. Den mest aktuella informationen om företagen i destinationerna, bussrutterna och tidtabellerna finns på Visit Vasas webbsida. Vi fokuserar all marknadsföring och kommunikation om detta ämne till digitala kanaler, eftersom rekommendationer och restriktioner kan snabbt ändras, säger Källberg.

– Det här är en mycket bra nyhet till vårt sommarutbud, nu kan både besökare och de som bor i området smidigt ta sig ut till något av våra besöksmål. Detta är också ett viktigt steg på vår resa mot en mera hållbar destination, konstaterar Visit Vasas vd Max Jansson.

Tidtabell i maj

Lördagar och fredag den 14 maj

  • Vasa–Södra Vallgrund: Top Camping Vasa kl. 9.20 – Scandic Waskia kl. 9.25 – Sokos Hotel Royal Wasa kl. 9.30 – Aava Kertun kotitila kl. 10.15.
  • Södra Vallgrund–Vasa: Aava Kertun kotitila kl. 12.30 – Sokos Hotel Royal Wasa kl. 13.15 – Scandic Waskia kl. 13.20 – Top Camping Vaasa kl. 13.25.

Söndagar och torsdag den 13 maj

  • Vasa–Svedjehamn: Top Camping Vasa kl. 10.50 – Scandic Waskia kl. 10.55 – Sokos Hotel Royal Wasa kl. 11.00 – Svedjehamn kl. 11.45.
  • Svedjehamn–Vasa: Svedjehamn kl. 14.00 – Sokos Hotel Royal Wasa kl. 14.45 – Scandic Waskia kl. 14.50 – Top Camping Vaasa kl. 14.55.

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Vi söker en visstidsanställd informatör-översättare (vikariat)

12.05.2021 | Nyheter
Du behärskar finska, svenska och engelska och har erfarenhet av att översätta olika slags texter. Av din arbetstid går cirka hälften till översättnings- och språkgranskningsuppgifter, huvudsakligen finska-svenska, men även svenska-finska och finska-engelska. Du deltar i genomförandet av VASEKs och Vasaregionens kommunikation, så vi hoppas att du är bra på att skriva såväl pressmeddelanden som webbtexter och artiklar.
Läs mera

Att lyssna på ungdomar – Sökande efter attraktion och hållningskraft

07.05.2021 | Nyheter
Vasa är sett till gatubilden en ungdomlig stad och faktiskt Finlands största studentstad i relation till dess befolkning. Så många som en av fem av dem man möter på gatan är universitetsstuderande. – När man lägger till ett internationellt energiteknologikluster med 160 företag och en ständig brist på sakkunniga i ekvationen behöver man inte fundera varför ett av de viktigaste...
Läs mera

Företagarivern ökade – 56 % ökning i antalet företag som grundats med hjälp av Startia

06.05.2021 | Nyheter
Grundandet av nya företag via Nyföretagarcentralerna har varit livligare än väntat sedan förra sommaren. Under januari-mars i år grundades sammanlagt 64 nya företag via Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia, jämfört med 41 förra året. Antalet nystartade företag ökade alltså med hisnande 56 procent.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

06.05.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Tredje ansökningsomgången av företagens kostnadsstöd – till vem, hur och vem hjälper till?

06.05.2021 | Nyheter
Ansökningstiden för kostnadsstöd tre börjar den 27 april. Kostnadsstödet ansöks via Statskontorets elektroniska ansökningskanal (e-tjänsten).
Läs mera

Vasa efterlyser den lyckligaste människan i världen – de tre lyckligaste får Maria Veitola på besök

05.05.2021 | Nyheter
Vasa, som strävar efter att bli världens lyckligaste stad, söker den lyckligaste människan i världen för att göra känt hemligheterna till ett lyckligt liv. Medbjuden på upptäcktsresan är även mediepersonen Maria Veitola, som kommer att fördjupa sig i kandidaternas levnadshistorier och lyckoelement i en videoserie som hon gör för Vasa.
Läs mera

Husdjursgården bjuder på mys och umgänge

04.05.2021 | Nyheter
Alla som någon gång umgåtts med djur vet hur givande och lugnande det kan vara. På Aava Kertun Kotitila, husdjursgården som Anna Salmi och hennes familj driver i Södra Vallgrund, sker umgänget med stor respekt för både djur och natur.
Läs mera

Två nya för hela Kvarkenregionen betydelsefulla projekt fick finansiering

30.04.2021 | Nyheter
Med Kvarkenrådet i spetsen har Kvarkenregionen i ett brett partnerskap beviljats finansiering för två betydelsefulla projekt som ligger i tiden i och med nyheterna som lanserats de senaste veckorna.
Läs mera