VASEKs Företagarkvällar på turné i Vasaregionens kommuner

22.08.2019

KiertueenbanneriVASEK arrangerar i samarbete med sina ägarkommuner Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Storkyro och Laihela samt företagarföreningar i respektive kommuner företagarkvällar, där man med kaffekoppen i handen kan fokusera på aktuella teman som intresserar företagare. Kvällen är även en ypperlig möjlighet till nätverkande.

Företagarkvällen i Vasa är på Företagardagen torsdag 5.9 men en liten tjuvstart till företagardagsfirandet tas redan på onsdag 4.9 då Nyföretagscentrum Startia inleder sina morgonkaffetillställningar till blivande och nya företagare.

Det egentliga programmet på Företagardagen 5.9 börjar kl. 17.30 på Scandic Waskia. Tillställningens teman är besiktning på både företaget och företagaren.

– Företagets besiktning, den så kallade Due Diligence-processen är absolut nödvändigt då man håller på att köpa ett företag. Ilkka Puikkonen från EY berättar om vilka saker man måste fästa uppmärksamhet på då, berättar direktör för företagstjänster Kjell Nydahl.

– I företagarbesiktning däremot går man igenom hur företagarens olika livssituationer kan påverka företagets situation. Oskar Sundback från Näsman & Båsk berättar mer om hur företagaren borde ta i beaktande och laga i skick både äktenskapsförordet, intressebevakningsfullmakten, testamentet och delägaravtalet.

Läs mera och anmäl dig:

Följande vecka arrangeras Företagarkvällar på svenska i Korsnäs, Malax och Vörå. Teman i dessa tillställningar är bland annat näthandel, unga företagare, landsbygdsföretagarnas möjligheter och utmaningar, företagens avtal och investeringsstöd.

– Vi får också höra intressanta och inspirerande företagarberättelser, berättar Olav Nylund som är Malax och Vörås ”egna” företagsrådgivare.

Läs mera om programmet och anmäl dig:

Företagarkväll i Storkyro står på tur 16.9, i Korsholm träffas vi 26.9 och i Laihela 3.10. Bekanta dig med programmen och kom med!

Välkomna!

 

[contact_member,name=Kjell Nydahl,id=13,details=Name]‹ Gå till "Nyheter"

Webbshopen blev räddningen i krisen

04.08.2020 | Nyheter
Mitt ute i landsbygdsidyllen i Laihela ligger gårdsbutiken Kotopuoti, som Marjo Niemelä nu drivit i två år. Fram tills i våras gjorde hon det på deltid, vid sidan om det ordinariejobbet inom den kommunala barndagvården. Efter en tids alterneringsledighet fattade Marjo beslutet att bli företagare på heltid och därmed också fokusera till 100 procent på sitt drömjobb inom inredning och kundbetjäning.
Läs mera

Utvecklandet av logistik och transportservice kommer upp i full fart igen

03.08.2020 | Nyheter
Idag inleder PM Matias Båsk sitt vikariat som projektchef/logistikexpert på Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, efter att ha tagit tjänstledigt från sitt arbete som Korsholms kommuns näringslivschef. Han valdes till uppgiften redan i våras och kommer att fungera på VASEK som logistikexpert och vikariera för projektchefen i MoveIT-projektet 3.8.2020–31.7.2021.
Läs mera

Kunderna återvände - Julia Peltomäki har fullt upp på barberarsalongen igen

31.07.2020 | Nyheter
Julia Peltomäki är ensamföretagare i Vasa centrum på barberarsalongen Basement Barbers. Hon har jobbat som frisör nu i 2,5 år. – Jag har hyrt en stol på Basement Barbers nu i ungefär ett år, så i princip är jag ensamföretagare. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete! Jag har alltid varit en hantverksmänniska och velat arbeta med något kreativt där...
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

31.07.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

31.07.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

E Nyman Design fick en intensiv jobbsommar efter en lugn period under coronaläget

23.07.2020 | Nyheter
Elin Nyman jobbar som ensamföretagare inom grafisk design. Hennes uppgift som grafiker är att visuellt presentera budskapet bakom sin kunds produkt eller tjänst.
Läs mera

Blombutiken i Kvevlax återhämtar sig efter coronakrisen

16.07.2020 | Nyheter
Ellinor Lundström har drivit egen blombutik Nigellas blommor och presenter sedan hon var 22 år gammal. I sin blombutik i Kvevlax säljer hon bland annat snittblommor, krukväxter och begravningsbuketter. Hon säljer också handgjorda kort och smycken som hon själv tillverkat samt porslinänglar, nallar och andra leksaker och prydnader, som passar att köpas som present till olika tillställningar.
Läs mera

Vasco Borralho blåser nytt liv i Löfmarks köttdisk

07.07.2020 | Nyheter
Vid årsskiftet valde Carita Löfmark av hälsoskäl att lägga ned sin köttdisk i Saluhallen. Verksamheten lades ut till försäljning, och nu är en fortsättning av den omtyckta köttdisken äntligen säkrad. Vasco Borralho, ursprungligen hemma från Portugal men Malaxbo sedan tolv år tillbaka, är ny företagare i Saluhallen.
Läs mera