VASEK börjar använda Vasaregionens evenemangskalender

15.01.2020

Evenemangkalender.VASEK har redan under flera år haft på hemsidan en evenemangskalender dit man samlat utöver VASEKs egna evenemang även seminarier, kurser och skolningar, infotillfällen, mässor och andra tillställningar som ordnas i regionen och intresserar företagare, näringslivet och organisationer. Nu har dock den egna kalendern blivit överflödig, eftersom den förnyade, mer funktionella och mer omfattande evenemangskalendern i Vasaregionens webbtjänst erbjuder en effektiv kanal även för evenemang som berör företagare och arbetslivet.

– Vi uppdaterade nyligen våra webbsidor och konstaterade samtidigt att det inte mera är värt att satsa tid på uppdatering och upprätthållning av den egna kalendern. I fortsättningen för vi in våra egna evenemang i Vasaregionens gemensamma evenemangskalender som nuförtiden når en ännu större andel av den potentiella målgruppen. Vi får även smidigt ett flöde från kalendern till våra egna hemsidor, berättar VASEKs kommunikationschef Johanna Hietikko-Koljonen och fortsätter:

– Företag och samarbetspartners kontaktar oss ofta för att fråga ifall vi kunde göra reklam för deras evenemang på våra hemsidor och i våra infobrev. Nu kan vi uppmana alla evenemangsarrangörer att registrera sig som användare i Vasaregionens evenemangskalender. När man för in ett evenemang kan man välja evenemangets huvudmålgrupp, och när man väljer ”Företag och arbetsliv” så syns evenemanget även på VASEKs hemsidor som inmatning. Vi plockar dessa evenemang även i vårt nyhetsbrev som förut.

VASEKs nyhetsbrev kommer ut med cirka två veckors mellanrum och når över 2 000 mottagare.

– Som vår marknadsföringschef Mari Kattelus tidigare påpekade: ”Ett evenemang blir lyckat när man berättar om det.” Vi uppmuntrar alltså alla evenemangsarrangörer att börja använda Vasaregionens evenemangskalender. Kalendern fungerar även som hjälpmedel när du planerar ett evenemang, eftersom du ser vad som pågår i regionen den dagen du planerat ditt evenemang, påminner Hietikko-Koljonen.

Gå igenom följande punkter ifall ditt företag eller din organisation arrangerar ett företags- eller arbetslivsrelaterat evenemang:

  • Registrera ditt företag eller din organisation som evenemangsarrangör i Vasaregionens evenemangskalender.
  • Registrera alla medarbetare som sysslar med evenemangskommunikation som användare, så att de kan uppdatera era evenemang.
  • För in informationen på evenemanget i evenemangskalendern i god tid. Du kan alltid uppdatera informationen allteftersom program, talare, innehåll och schema säkerställs.
  • Välj ”Företag och arbetsliv” som evenemangets huvudmålgrupp så förs evenemanget även till VASEKs kalender som inmatning.
  • Kom ihåg att lägga till en bild. Kom även ihåg länk till anmälningsblanketten eller sidan där man kan köpa biljetter till evenemanget.
  • Dela evenemanget i dina sociala mediekanaler. Kom även ihåg andra marknadsföringsmetoder, såsom nyhetsbrev, epostinbjudningar, inbjudningskort, tidningsannonser eller radioreklam.
  • Kom ihåg att uppdatera evenemanget i kalendern ifall det blir några ändringar!

Vi tillönskar alla lyckade evenemang och tillställningar!‹ Gå till "Nyheter"

Stöd för ensamföretagare

01.10.2020 | Nyheter
ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT! Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Nystart med nya ägare och nya utrymmen

30.09.2020 | Nyheter
I hallen på Lagervägen 31 på Fågelberget pågår de sista inflyttningsarbetena för L Jokela AB, LJ- Doors. Det har gått ett år sedan nya ägare tog över företaget som tillverkat dörrar och fönster i fyra decennier.
Läs mera

Företagshotell erbjuder fungerande utrymmen för företag – i Vasaregionen finns flera alternativ

28.09.2020 | Nyheter
För ett nytt företag kan arbete på ett företagshotell medföra många fördelar: kommer bort från sitt eget köksbord och kan möta kunder i bekväma och professionella utrymmen. På ett företagshotell är det enkelt att nätverka med andra företagare, och man behöver inte i de tidiga stadierna av verksamheten veta vilka slags utrymmen företaget behöver.
Läs mera

Hållbara Österbotten-seminariet uppmuntrade företag till att vara föregångare

24.09.2020 | Nyheter
Seminariet Hållbart samspel mellan kommun och näringsliv som anordnades av CERM-projektet sammanförde cirka 40 åhörare vid Wasa Innovation Center och över 60 intresserade av hållbarhet och cirkulär ekonomi följde med webbinarie-sändningen via egna datorer.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

17.09.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

På HammasSydän står kunden i centrum

16.09.2020 | Nyheter
Henrika Koivusalo, munhygienist från Lillkyro, grundade eget företag 2018 efter att ha fullgjort företagarens yrkesexamen organiserad av Vamia. – Det var rätt tillfälle och skede i livet, och jag ville prova på företagande. Om jag hade haft ett permanent jobb skulle jag nog ha lämnat tanken på att bli förtagare.
Läs mera

Namnet på Vasaregionens kollektivtrafik avgörs genom omröstning – är det Blinkka, Lifti eller Vindi?

14.09.2020 | Nyheter
Vasa stad och Korsholms kommun fick av invånarna in sammanlagt över 600 förslag till namn på den nya regionala kollektivtrafiken, som inleder sin verksamhet år 2022. Kollektivtrafiken planeras och utvecklas tillsammans med invånarna för att den ska fungera och namnet på den väljs genom omröstning. Ett expertråd valde ut följande tre förslag till omröstningen: Blinkka, Lifti och Vindi.
Läs mera

Förnyade vasa.fi belönades i FM i kommunmarknadsföring

09.09.2020 | Nyheter
Webbtjänsten vasa.fi förnyades förra hösten och erhöll ett hedersomnämnande i FM i kommunmarknadsföring. Webbplatsen, som är ett resultat av samarbete mellan Vasa stad, Visit Vasa, Vasaregionen och UNESCO:s naturarvsobjekt, presenterar service och evenemang i Vasaregionen på en enda webbplats.
Läs mera