Vasaregionens historiska besöksmål och sommarteatrar intresserade västerbottningar

30.06.2014

Veckan efter midsommar fick svenskar och norrmän bekanta sig med hurdana resmöjligheter Vasaregionen erbjuder, då projektet Botnia Marketing besökte olika sommarevenemang i Västerbotten i Sverige och i Norge.

”Turnén” som arrangerades i samarbete med VisitVaasa besökte Skellefteå, Örnsköldsvik, Umeå och Lycksele, samt Mo i Rana i Norge. Vasaregionens turismdestinationer, övernattningsmöjligheter, färjeförbindelse samt Kvarkens världsnaturarv presenterades under olika torgevenemang samt i köpcentrum.

Erkki Laakso från VisitVaasa bygger montern.

 

– Vi delade ut rikligt med broschyrer om olika destinationer. Även skärgården och världsarvsresorna intresserade. Flera frågade om turismutbudet i andra närliggande städer, vilket berättar att de som kommer med färjan vill uppleva hela Österbotten, berättar projektchef Peter Källberg från Botnia Marketing -projektet och fortsätter:

– Även ordet om regionens sommarteatrar har spritt sig till Sverige, och folk ville veta mera om dem. Flera som besökte vår monter var intresserade av historiska slagplatser från Finska krigets tid, samt andra historiska besöksmål. De som reser med motorcykel ville ha ruttanvisningar för att kunna undvika större riksvägar under sin resa, räknar Källberg upp.

I Mo i Rana visste en del av besökarna redan om Kvarkens färjeförbindelse och den nya båten, för en del var det någonting nytt. Norrmännen reser gärna med husbil eller -vagn. De var naturligtvis intresserade av att boka en båtresa och sedan se sevärdheter längs den österbottniska kusten ifall de väljer att åka hem via Haparanda. Norrmännen var även intresserade av prisnivån i Finland.

– Representanter från Umeås turismorganisationer var med oss och samarbetet flöt bra. Vårt gemensamma budskap var: Upplev Umeå och Vasa under samma resa! gläds Källberg.

Närmare uppgifter

Peter Källberg
040 844 2058

 

 

 

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera

Ökad synlighet med små medel i fokus på den första marknadsföringskliniken

08.03.2024 | Nyheter
Den 7 mars samlades ett gäng egenföretagare hos Startia för att få tips på hur de kan förstärka sin marknadsföring och synas bättre bland potentiella kunder. Kvällens diskussion tog avstamp i företagarnas utmaningar och tog sedan riktning på hur man med små resurser kan få utmärkt synlighet – bara man fokuserar på rätt saker.
Läs mera