Vasaregionens evenemangskalender har förnyats

03.10.2019

KalastuksenPaiva13 KatjaLosonen 2014Regionens båda stora evenemangskalendrar har gått samman för att kunna betjäna publiken och evenemangsarrangörerna i Vasaregionen och Österbotten på bästa sätt. Från och med nu använder Vasaregionens evenemangskalender och Österbottens evenemangskalender samma teknik i grunden. I de nya kalendrarna hittas nu alla regionens evenemang – stora som små. Invånare, turister och alla andra som söker evenemang hittar dem nu lätt.

Österbottens evenemangskalender drivs av Österbottens förbund och KulturÖsterbotten och täcker hela landskapet. Vasa.fi är den nya webbplatsen för Vasa stad, Visit Vasa, VASEK och Kvarkens skärgård.

Evenemangarrangörerna behöver bara fylla i sitt evenemang på ett ställe. Detta underlättar marknadsföringen av evenemang. Kalenderns teknik har också uppdaterats och blivit mera användarvänlig.

– Vi är glada att det nu blir ännu lättare för arrangörer att berätta om sina evenemang – helt gratis, säger Österbottens förbunds kommunikationskoordinator Marie Sjölind.

Evenemangsarrangörerna har en viktig roll i att information om alla regionens evenemang får så bred spridning som möjligt så att människor hittar det vad man söker.

– Vi vill uppmuntra alla evenemangsarrangörer att mata in alla sina evenemang i kalender, såväl stora som små. Ett evenemang lyckas när man berättar om det, tipsar VASEKs marknadsföringschef Mari Kattelus.

Vasa stad och Visit Vasa stöder evenemangsarrangörer på många olika vis. På webbplatsen Vasa.fi har man nu samlat ett omfattande infopaket till stöd för alla som ordnar evenemang.

– De evenemang som är inmatade i kalendern är de evenemang som vi lyfter i stadens och hela regionens marknadsföring, berättar Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén.

Publiken hittar evenemangen i Vasaregionen och Österbotten på vaasa.fi och i Österbottens evenemangskalender. Regionen är fylld med evenemang av alla de slag som den stora allmänheten inte alltid får information om. Det finns saker att se och uppleva under årets alla veckor. Besökare från andra regioner är ofta överraskade över det högklassiga utbudet vi har att erbjuda.

– Längre kan man inte påstå att det inte händer något i Vasa, säger Visit Vasas VD Max Jansson. Vi vill att invånarna och turisterna ser det stora och breda utbudet av evenemang regionen har att erbjuda med en titt, och nu är det möjligt.‹ Gå till "Nyheter"

Senaste information angående coronaläget för företagen

02.06.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Fredrik förverkligade drömmen om eget trädgårdsföretag

02.06.2020 | Nyheter
Det är högsäsong för trädgårdsföretagen, och sedan förra våren kan Fredrik Skeppar från Övermalax räkna in sig själv i den kategorin. Det första året som egenföretagare i branschen har varit bra och de tips Fredrik fick med sig från Startia och VASEK har tillsammans med ryktet om hans företag haft god utdelning.
Läs mera

Stödpengarna till förmån för regionens företag

01.06.2020 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs företagsrådgivningstjänster har använts flitigt under de senaste månaderna. På VASEKs företagstjänster har man hittills hjälpt över 470 olika företag med problemen och utvecklingsbehoven som coronasituationen orsakat.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

27.05.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Nyheter från MoveIT-projektet

26.05.2020 | Nyheter
En ny chaufför för transportprojektet och Vasa stad fick statsunderstöd för branding av kollektivtrafiken.
Läs mera

Vasa.fi går till final i FM i kommunmarknadsföring

25.05.2020 | Nyheter
Den unika regionala webbtjänsten vasa.fi har valts med till FM-finalen i kommunmarknadsföring. Enligt Kommunförbundet utgår de arbeten som har valts ut till finalen från ett omsorgsfullt varumärkesarbete och de har resulterat i förstärkt livskraft och utveckling.
Läs mera

Nyheter från CERM-projektet

20.05.2020 | Nyheter
Finland har sedan 2016 haft en nationell färdplan för cirkulär ekonomi. Nu skall Österbotten få en egen. Tillsammans med utvecklingsbolagen i Österbotten pågår som bäst arbetet med att ta fram en färdplan för hur Österbotten, med fokus på näringslivet, kan bli en föregångare också när det gäller hållbarhet och cirkulär ekonomi.
Läs mera

Hög tid att söka krisstöd för ensamföretagare

18.05.2020 | Nyheter
Yksinyrittäjien korona-avustus on ollut haettavissa jo jonkin aikaa. VASEKilla, jossa hakemukset käydään läpi ennen kuin ne lähetetään edelleen yrityksen kotikuntaan päätöksentekoa varten, on jo käsitelty yli 280 hakemusta.
Läs mera