Vasaregionens evenemangskalender har förnyats

03.10.2019

KalastuksenPaiva13 KatjaLosonen 2014Regionens båda stora evenemangskalendrar har gått samman för att kunna betjäna publiken och evenemangsarrangörerna i Vasaregionen och Österbotten på bästa sätt. Från och med nu använder Vasaregionens evenemangskalender och Österbottens evenemangskalender samma teknik i grunden. I de nya kalendrarna hittas nu alla regionens evenemang – stora som små. Invånare, turister och alla andra som söker evenemang hittar dem nu lätt.

Österbottens evenemangskalender drivs av Österbottens förbund och KulturÖsterbotten och täcker hela landskapet. Vasa.fi är den nya webbplatsen för Vasa stad, Visit Vasa, VASEK och Kvarkens skärgård.

Evenemangarrangörerna behöver bara fylla i sitt evenemang på ett ställe. Detta underlättar marknadsföringen av evenemang. Kalenderns teknik har också uppdaterats och blivit mera användarvänlig.

– Vi är glada att det nu blir ännu lättare för arrangörer att berätta om sina evenemang – helt gratis, säger Österbottens förbunds kommunikationskoordinator Marie Sjölind.

Evenemangsarrangörerna har en viktig roll i att information om alla regionens evenemang får så bred spridning som möjligt så att människor hittar det vad man söker.

– Vi vill uppmuntra alla evenemangsarrangörer att mata in alla sina evenemang i kalender, såväl stora som små. Ett evenemang lyckas när man berättar om det, tipsar VASEKs marknadsföringschef Mari Kattelus.

Vasa stad och Visit Vasa stöder evenemangsarrangörer på många olika vis. På webbplatsen Vasa.fi har man nu samlat ett omfattande infopaket till stöd för alla som ordnar evenemang.

– De evenemang som är inmatade i kalendern är de evenemang som vi lyfter i stadens och hela regionens marknadsföring, berättar Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén.

Publiken hittar evenemangen i Vasaregionen och Österbotten på vaasa.fi och i Österbottens evenemangskalender. Regionen är fylld med evenemang av alla de slag som den stora allmänheten inte alltid får information om. Det finns saker att se och uppleva under årets alla veckor. Besökare från andra regioner är ofta överraskade över det högklassiga utbudet vi har att erbjuda.

– Längre kan man inte påstå att det inte händer något i Vasa, säger Visit Vasas VD Max Jansson. Vi vill att invånarna och turisterna ser det stora och breda utbudet av evenemang regionen har att erbjuda med en titt, och nu är det möjligt.‹ Gå till "Nyheter"

Lämna bilen hemma och låt samåkningsapplikationen sköta transporten

13.11.2019 | Nyheter
Tänk om du kunde lämna bilen hemma och i stället logga in i mobilapplikationen för att se om någon i närområdet har plats för en i sin bil eller taxi. Eller välja egen bil och kolla i appen ifall någon är på väg åt samma håll och behöver skjuts.
Läs mera

Vasaregionen väl framme i ryska resemedia

11.11.2019 | Nyheter
I juli besökte fyra representanter från ryska turisminriktade medier Vasaregionen för att bekanta sig med våra attraktioner och den vackra naturen. Det var inget slumpmässigt besök, även om området nog väckt intresse i grannlandet i öst på sistone, utan bakom det hela ligger företagsgruppsprojektet Archipelago Attractions.
Läs mera

Kjell Nydahl är Årets 2019 ägarskiftesexpert

06.11.2019 | Nyheter
Direktör för företagstjänster Kjell Nydahl från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK belönades som Årets 2019 ägarskiftesexpert. Priset utdelades på Ägarskifte 2019-konferensen i Helsingfors.
Läs mera

Från passion till butik

04.11.2019 | Nyheter
Att en ny affär slår upp dörrarna i centrum av Laihela hör inte till vardagen, men i september hände det. Mia Thel, som i flera år innan redan haft sin hobby som ett deltidsföretag, valde att satsa fullt ut på sin passion – hundar – och erbjuder förutom olika skolningstjänster nu också en fysisk butik med det mesta som rör hundar.
Läs mera

Otnässtuderanden imponerades över företagslivet i Vasa

31.10.2019 | Nyheter
Arbetsgivare från Vasa reste tillsammans till Otnäs i Esbo för att locka diplomingenjör- och arkitektstuderanden att komma och arbeta i Vasa. Studerandena imponerades över regionens mångsidiga arbetsmöjligheter.
Läs mera

Företagsmentorn ger företagaren moraliskt stöd

30.10.2019 | Nyheter
Att vara egenföretagare behöver inte betyda att allt ska göras på egen hand, utan det lönar sig för företagare att stödja sig på mer erfarna företagsexperter. Att kontakta en företagsmentor är ett beaktansvärt alternativ för småföretagare som behöver en erfaren och sakkunnig mentor som stöd. Företagsmentorns uppgift är att sparra sin adept till exempel när det gäller beslutsfattande.
Läs mera

Norwegian lanserar 1.11 ny inrikeslinje till Vasa från Helsingfors

24.10.2019 | Nyheter
Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i Finland och lanserar ny inrikeslinje mellan Helsingfors-Vanda och Vasa. Med start första november kommer Norwegian att flyga mellan Helsingfors och Vasa två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.
Läs mera

Vasa kräver: Vasagatorna bör ges en Vasaidentitet

23.10.2019 | Nyheter
I Vasa har man med oro lagt märke till att Vasagator på olika håll i Finland – och rentav i världen – inte just alls påminner om det äkta Vasa. Vasagatorna saknar såväl havsutsikt, Strömsö som även världsarv. Inte ens antalet soliga dagar motsvarar nivån i Vasa.
Läs mera