Vasaregionen väl framme i ryska resemedia

11.11.2019

utsikt kuvaaja Lena TitokDe ryska resemedierepresentanterna besökte bland annat Kalle's Inn i Klobbskat. Bild: Lena Titok.

I juli besökte fyra representanter från ryska turisminriktade medier Vasaregionen för att bekanta sig med våra attraktioner och den vackra naturen. Det var inget slumpmässigt besök, även om området nog väckt intresse i grannlandet i öst på sistone, utan bakom det hela ligger företagsgruppsprojektet Archipelago Attractions.

–  Vi visste att det fanns intresse från rysk media att besöka Vasaregionen tack vare det arbete som vi gjort med företagen inom projektet, så vi slog våra kloka huvuden ihop med Visit Vaasa samt Visit Finland och bjöd hit representanter från National Geographic Traveler Russia, Aeroflot Inflight Magazine, Leisure Philosophy och SNC Online. De kom hit i början av juli och vi visade dem runt i området, berättar projektchef Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

De ryska gästerna tillbringade sammanlagt fyra dagar i Vasaregionen och dess omgivningar och bekantade sig närmare med bland annat Kalle’s Inn i Klobbskat, världsarvet och Vasa. De var mycket förtjusta i naturen och det lugn som fanns ute på Klobbskat och de ljusa nätterna som de fick uppleva.

Fiske kuvaaja Lena TitokGästerna blev mycket förtjusta i naturen och lugnet i skärgården. Bild: Lena Titok.

Som ett resultat av Finlandsresan har National Geographic Russia och livsstilsmagasinet Leisure Philosophy publicerat varsin artikel, både print och digitalt där de berättar om sina upplevelser. Även SNC Online har publicerat två olika artiklar om området, och Aeroflot Inflight Magazine kommer ännu att komma ut med en artikel på nästa års sida.

–  Att få denna uppmärksamhet i så pass stora medier är mycket värt. Till exempel printversionen av National Geographic Traveler distribuerades i 110 000 exemplar. Lägg då till alla onlinespridningar samt de andra magasinen så kommer vi upp i sjusiffriga tal, säger Källberg nöjt.

 

Bekanta dig med de ryska mediernas publiceringar:

National Geographic Traveler Russia
Leisure Philosophy (publikation сентябрь, sid 20)
SNC Online

Läs mer om företagsgruppsprojektet Archipelago Attractions‹ Gå till "Nyheter"

VASEKs företagstjänster betjänar hela sommaren – över 1 000 företag redan fått hjälp i coronaläget

30.06.2020 | Nyheter
I och med att semesterperioden inleds och coronarestriktionerna lindras underlättar även företagens situation. – Det är fint att coronaläget nu är sådant att olika restriktioner redan kan börja upphävas. Detta är en välkommen nyhet för företagare, som haft en jätteutmanande vår, konstaterar VASEKs vd Stefan Råback.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

30.06.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Musikern Charles Plogman väntar på att få uppträda live igen

26.06.2020 | Nyheter
Charles Plogman blev intresserad av musik redan i tonåren och har sedan dess hållit på med allt möjligt musikrelaterat. Han grundade musikförlaget Meir Music år 1997 och efter ett par år öppnades möjligheten för honom att hålla på med musik på heltid.
Läs mera

Kyrolandet – resmålet med dragningskraft

24.06.2020 | Nyheter
Kyrolandet, det vill säga Storkyro, Laihela och Lillkyro, är ett potentiellt resmål för såväl inhemska som internationella turister. Laihelas omtalade snålhet är känt i hela Finland, plåtslagarkunnandet i Lillkyro är värt att beundra och tack vare Kyrö Distillery och verksamheten som byggts upp kring det är Storkyro känt även utomlands.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

24.06.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Ensamföretagarstödet ett hjälp i nöden för loppisföretagaren

18.06.2020 | Nyheter
Susanna Jokinen är ensamföretagare och har drivit eget lopptorg i Tervajoki i fyra år. Hennes lopptorg Susan kirppis fungerar där som ett vanligt lopptorg, men också som ett ställe där folk möter varann. Man kan inte kalla Susan kirppis endast en vanlig loppis, eftersom det utvecklats också ett café vid sidan om lopptorgsverksamheten.
Läs mera

Ny typ av båtcharter erbjuder fartfyllda upplevelser ute till havs

17.06.2020 | Nyheter
Med hemmahamn i Molpe och med den yttre skärgården bara 15 minuter bort, inleder i dagarna West Coast Rib Charter en helt ny typ av upplevelseinriktad båtcharter.
Läs mera

Årets företagarpris har utdelats i Korsnäs

17.06.2020 | Nyheter
Årets företagarpris gick till familjeföretaget Korsnäs Glasservice, som drivs av Mats Österberg. Korsnäs företagares pris till årets unga företagare 2019 går till två företagare, som valt att satsa på en traditionell näring, som inte lockar många yngre idag. Bägge företagarna har tagit steget fullt ut och satsat på kustfiske på heltid.
Läs mera