Vasaregionen väl framme i ryska resemedia

11.11.2019

utsikt kuvaaja Lena TitokDe ryska resemedierepresentanterna besökte bland annat Kalle's Inn i Klobbskat. Bild: Lena Titok.

I juli besökte fyra representanter från ryska turisminriktade medier Vasaregionen för att bekanta sig med våra attraktioner och den vackra naturen. Det var inget slumpmässigt besök, även om området nog väckt intresse i grannlandet i öst på sistone, utan bakom det hela ligger företagsgruppsprojektet Archipelago Attractions.

–  Vi visste att det fanns intresse från rysk media att besöka Vasaregionen tack vare det arbete som vi gjort med företagen inom projektet, så vi slog våra kloka huvuden ihop med Visit Vaasa samt Visit Finland och bjöd hit representanter från National Geographic Traveler Russia, Aeroflot Inflight Magazine, Leisure Philosophy och SNC Online. De kom hit i början av juli och vi visade dem runt i området, berättar projektchef Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

De ryska gästerna tillbringade sammanlagt fyra dagar i Vasaregionen och dess omgivningar och bekantade sig närmare med bland annat Kalle’s Inn i Klobbskat, världsarvet och Vasa. De var mycket förtjusta i naturen och det lugn som fanns ute på Klobbskat och de ljusa nätterna som de fick uppleva.

Fiske kuvaaja Lena TitokGästerna blev mycket förtjusta i naturen och lugnet i skärgården. Bild: Lena Titok.

Som ett resultat av Finlandsresan har National Geographic Russia och livsstilsmagasinet Leisure Philosophy publicerat varsin artikel, både print och digitalt där de berättar om sina upplevelser. Även SNC Online har publicerat två olika artiklar om området, och Aeroflot Inflight Magazine kommer ännu att komma ut med en artikel på nästa års sida.

–  Att få denna uppmärksamhet i så pass stora medier är mycket värt. Till exempel printversionen av National Geographic Traveler distribuerades i 110 000 exemplar. Lägg då till alla onlinespridningar samt de andra magasinen så kommer vi upp i sjusiffriga tal, säger Källberg nöjt.

 

Bekanta dig med de ryska mediernas publiceringar:

National Geographic Traveler Russia
Leisure Philosophy (publikation сентябрь, sid 20)
SNC Online

Läs mer om företagsgruppsprojektet Archipelago Attractions‹ Gå till "Nyheter"

Karriärsitz-evenemanget som ordnades i Umeå redan för andra gången lyckades bra!

05.12.2019 | Nyheter
Rekryteringsevenemanget Karriärsitz ordnades för andra gången vid Umeå universitet fredag 22.11.2019. I evenemanget deltog från Umeå 35 studerande från följande branscher: teknik, medicin, social- och hälsosektorn, ekonomi samt media. På plats från Vasa fanns Vasa centralsjukhus, Vasa stad, Folkhälsan och KWH-koncernen.
Läs mera

Malax Bageri & Conditori förstorar

03.12.2019 | Nyheter
Ritningarna är klara, stödansökan inlämnad och alldeles strax ska utbyggnadsarbetet påbörjas vid Malax Bageri & Conditori. Ägare Mats Udd hoppas att allt ska vara klart till våren, och ser fram emot att kunna höja produktionen på konditorisidan.
Läs mera

Komatsu Forest knyter kontakter i Österbotten

29.11.2019 | Nyheter
Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner med två tillverkningsenheter och kontor i elva länder runtom i världen. Bolaget håller som bäst på att bygga en koldioxidneutral fabrik i Umeå och därför besökte bolagets fabrikschefer Martin Ärlestig och Krister Rosendahl Vasa – de ville träffa finländska företag för att möjligen hitta nya samarbetspartners och underleverantörer till den...
Läs mera

Sättet att förflytta sig förändrar vi tillsammans – det hänger inte bara på att någon borde

27.11.2019 | Nyheter
I ett strategiseminarium arrangerat av projektet MoveIT den 21 november, diskuterades konkreta saker livligt, dvs. på vilka sätt man kan komma närmare en situation där koldioxidsnåla transporttjänster på riktigt skulle stå till buds i Vasaregionen.
Läs mera

Om tillväxtföretag

24.11.2019 | Nyheter
För att lyckas med att höja Finlands sysselsättningsgrad till 75 procent, är det väldigt viktigt att få även små och medelstora företag samt ensamföretagare att växa och sysselsätta. Företagsköp har en viktig roll även här.
Läs mera

Stefan Råback till SEKES styrelse

21.11.2019 | Nyheter
Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.
Läs mera

Företagsbyn erbjuder upplevelser och stöder företagarfostran

20.11.2019 | Nyheter
Vad sysslar Nyföretagscentrum Startias företagsrådgivare med egentligen? Hurdana projekt leder Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs projektchefer? Dessa frågor får sjätteklassister i regionen svar på under det pågående skolåret när de besöker Företagsbyn för lågstadier i Österbotten, för nu kan de för första gången välja företagsrådgivare eller projektchef som yrke för en dag.
Läs mera