Dags att boka in sommarens trädgårdskväll. Den 8 juni öppnar Strömsö gräsmattan och villan för alla trädgårds - och odlingsentusiaster. Du kan komma när du vill mellan kl 16 och 21. Strömsö/Svenska Yle ordnar Trädgårdskvällen i samarbete med VASEK, Vasa stad och Visit Vaasa.

stromso tradgardskvall

Det du inte visste att du ville veta

Kom och träffa Strömsös experter Owe Salmela och Alexandra de Paoli. De delar med sig av sin kunskap tillsammans med en rad andra trädgårdsexperter och -entusiaster. Oberoende om du skall anlägga ditt första trädgårdsland eller om du hållit på med trädgård i många år finns det någon som kan svara på dina frågor.

På programmet står föreläsningar och workshoppar. Vasas biblioteksbuss står parkerad på Strömsö under kvällen, fullastad med trädgårdslitteratur.

Byt och sälj på plantloppis

Har du plantor och sticklingar från din egen trädgård kan du byta eller sälja dem på Strömsös plantloppis. Gräsmattan är öppen för alla privatpersoner som vill komma med sitt överflöd.
Är du nybörjare i trädgården är Trädgårdskväll på Strömsö ett ypperligt tillfälle att hitta intressanta växter till förmånliga priser.

Villan är öppen
Passa på att ta en titt i köket, hobbyrummet och ateljén och bekanta dig med Strömsös produkter i verkligheten. Även växthuset, bastun och gårdshuset kommer att vara öppna för besökare. Vi har guider överallt redo att svara på frågor.

Picknicka i trädgården
Packa picknickkorgen och kom och tillbringa kvällen med andra trädgårdsvänner.

Kom med buss, cykla eller gå
Bussar åker skytteltrafik mellan stadshuset och Strömsö med 10 minuters mellanrum hela kvällen.
Lämna bilen hemma. Området kommer att vara stängt för bilar.
Ska du sälja plantor har du möjlighet att ta bilen till Strömsö och lasta ur dina plantor, men kom helst före kl 16.

Har du andra frågor - ta kontakt med Strömsö på adressen stromso@yle.fi

Här är programmet.

‹ Gå till "Nyheter"