TietyEVRY utvidgar sin verksamhet i Vasa – omkring 160 nya arbeten

19.01.2021

TietoEVRYTietoEVRY publicerade den 19 januari 2021 ett pressmeddelande om förenhetligande av sina IT-stödtjänster som en del av TietoEVRYs integration. För Vasaregionens del innebär detta goda nyheter, eftersom i och med förändringen utvidgar TietoEVRY sin verksamhet i Vasa och öppnar en ny enhet för IT-stödtjänster i staden för att betjäna finsk- och svenskspråkiga kunder. I Vasaenheten öppnas cirka 160 nya arbeten inom IT-stödtjänster.

Rekryteringarna inleds redan den här veckan och de fortgår fram till hösten 2021. TietoEVRYs nuvarande lokaler i Vasa har redan delvis utvidgats och kommer att utvidgas mera. 

– Det är fint att utvidga vår verksamhet i Vasa samt att vara med och utveckla områdets näringsliv. Tvåspråkiga och framåtskridande Vasa är en internationell stad med mångsidigt kunnande och ett omfattande högskolenätverk, säger TietoEVRYs Finlands landschef Satu Kiiskinen och fortsätter:

– Vårt mål är att skapa högklassiga kunderfarenheter – vi kommer att skapa i vår Vasaenhet intressanta och omväxlande uppgifter inom IT-stödtjänster och erbjuder en utsiktspunkt för den snabbt framåtskridande teknologisektorn samt möjligheten att utvecklas och växa som IT-proffs som en del av en internationell gemenskap med 24 000 experter. Jag välkomnar varmt alla sökande som är intresserade av teknologisektorn.

 – Vi är mycket glada över TietoEVRYs betydande satsning på Vasa. Bolaget med global verksamhet kommer att ytterligare utvidga nätverken för internationell affärsverksamhet i regionen och särskilt föra in stark digitaliseringsexpertis till regionens energiindustrikluster. Vasa och regionens aktörer har redan tidigare samarbetat framgångsrikt med TietoEVRY bland annat inom vårt Data Platform-projekt för att nå stadens och samhällets koldioxidneutralitetsmål, berättar Vasa stadsdirektör och Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs styrelseordförande Tomas Häyry.

Även VASEKs vd Stefan Råback gläds åt samarbetet:

– Den starka utvidgningen av TietoEVRYs verksamhet i Vasaregionen stärker avsevärt EnergyVaasa-klustret. Resultatet av Invest In-arbetet som vi gör tillsammans med Vaasa Parks är ett fint bevis på hur Vasaregionens näringsliv främjas i samarbete med olika organisationer. Vi fortsätter arbetet med att stöda TietoEVRYs regionala nätverksarbete, bland annat relaterat till rekrytering av kunnig arbetskraft.

 

Nyheten har uppdaterats 19.1. kl. 17.19.
Länken till rekryteringssidan tillagts 20.1.2021‹ Gå till "Nyheter"

”Det är lätt att fortsätta verksamhet som står på en stark grund” –Ekosoppi fortsätter med nya ägare

25.11.2022 | Nyheter
Cirkeln stängdes och började om från början i somras när Hannu och Jaana Paloposki sålde sin ekoshop Ekosoppi till Iivari Viljanen och Sofia Kuula. Hannu Paloposki grundade sitt företag för 16 år sedan med hjälp av Nyföretagscentrum Startia, och nu med hjälp av VASEKs ägarskiftesexpert Antti Alasaari köptes företaget av nya ägare.
Läs mera

Nya agilityhallen erbjuder utrymmen och målinriktad coachning

18.11.2022 | Nyheter
Svart päls bara svischar och skällande ekar när unga företagare Emilia och Ida Lindströms agilityhundar springer på Myranhallens konstgräs och hoppar över splitternya agilityhinder. 19-åriga Emilia grundade Looström Agility Ab tillsammans med Ann-Sofi Loo i augusti.
Läs mera

Fennia hjälper nystartade företag med försäkringar

14.11.2022 | Nyheter
Checklistan för nya företagare är lång och försäkringar är en av dess viktigaste punkter. Du bör alltid gå igenom ditt företags försäkringsbehov i samarbete med en expert, till exempel Fennia, som är en av Vasaregionens Nyföretagscentrum Startias sakkunnigpartners.
Läs mera

Stödberättigade investeringar för energibesparing

09.11.2022 | Nyheter
Det har knappast undgått någon företagare hur utvecklingen sett ut gällande energipriserna det senaste året. Allt fler söker nu alternativa lösningar för att få ned sina uppvärmningskostnader och sin elförbrukning. Det finns möjlighet att ansöka om stöd för investeringarna – något som bland andra Ab Jarla-Products Oy i Malax har utnyttjat.
Läs mera

Minneslista underlättar vid företagsköp – Noggrann förberedelse i nyckelroll

03.11.2022 | Nyheter
När man talar om ägarskiften återkommer ofta samma teman och behov: Processerna är långa, och därför måste företagaren, som överlåter företaget, i god tid börja förbereda sig för att sälja verksamheten. Processerna är också ofta komplexa och varje fall och företag är olika. Både köpare och säljare behöver både omfattande material och personlig service under processen.
Läs mera

Finansiering och stöd för företag - bekanta dig med möjligheterna

02.11.2022 | Nyheter
Bränslestödet kompenserar för plötsligt förhöjda priser på flytande bränslen i februari 2022 till följd av Rysslands attack mot Ukraina. Mikroföretag och små företag som är verksamma på landsbygden kan för sin del ansöka om stöd för att täcka en tredjedel av kostnaderna för övergången till förnybar energi.
Läs mera

Tjäna pengar på din egendom – dra nytta av semesterbostäder

01.11.2022 | Nyheter
Gruppen av nuvarande och framtida ägare av semesterbostäder samlades i Storkyro på Kyrö Distillery i mitten av oktober för ett tvådagars ”Tuottava loma-asunto” infotillfälle. Många deltagare hade som mål att bedriva uthyrningsverksamhet lukrativt när det inte finns någon egen användning för det. Tillställningen leddes av Tuomas Kankaala, försäljnings- och digital marknadsföringsspecialist på Luotain Consulting Oy.
Läs mera

Företag grundas inte lika aktivt som tidigare – arbetsmarknaden återhämtar sig efter coronan

01.11.2022 | Nyheter
Under perioden januari-september grundades sammanlagt 4 803 nya företag via Finlands nyföretagarcentraler. Detta är fyra procent mindre än under jämförelseperioden år 2021 och en procent mindre än innan coronatiden år 2019. Orsaken till minskningen kan vara att arbetsmarknaden fungerar väl efter coronan och permitteringarna. Även om antalet grundade företag har minskat, får företagsrådgivningen allt oftare besök när man funderar på...
Läs mera