TietyEVRY utvidgar sin verksamhet i Vasa – omkring 160 nya arbeten

19.01.2021

TietoEVRYTietoEVRY publicerade den 19 januari 2021 ett pressmeddelande om förenhetligande av sina IT-stödtjänster som en del av TietoEVRYs integration. För Vasaregionens del innebär detta goda nyheter, eftersom i och med förändringen utvidgar TietoEVRY sin verksamhet i Vasa och öppnar en ny enhet för IT-stödtjänster i staden för att betjäna finsk- och svenskspråkiga kunder. I Vasaenheten öppnas cirka 160 nya arbeten inom IT-stödtjänster.

Rekryteringarna inleds redan den här veckan och de fortgår fram till hösten 2021. TietoEVRYs nuvarande lokaler i Vasa har redan delvis utvidgats och kommer att utvidgas mera. 

– Det är fint att utvidga vår verksamhet i Vasa samt att vara med och utveckla områdets näringsliv. Tvåspråkiga och framåtskridande Vasa är en internationell stad med mångsidigt kunnande och ett omfattande högskolenätverk, säger TietoEVRYs Finlands landschef Satu Kiiskinen och fortsätter:

– Vårt mål är att skapa högklassiga kunderfarenheter – vi kommer att skapa i vår Vasaenhet intressanta och omväxlande uppgifter inom IT-stödtjänster och erbjuder en utsiktspunkt för den snabbt framåtskridande teknologisektorn samt möjligheten att utvecklas och växa som IT-proffs som en del av en internationell gemenskap med 24 000 experter. Jag välkomnar varmt alla sökande som är intresserade av teknologisektorn.

 – Vi är mycket glada över TietoEVRYs betydande satsning på Vasa. Bolaget med global verksamhet kommer att ytterligare utvidga nätverken för internationell affärsverksamhet i regionen och särskilt föra in stark digitaliseringsexpertis till regionens energiindustrikluster. Vasa och regionens aktörer har redan tidigare samarbetat framgångsrikt med TietoEVRY bland annat inom vårt Data Platform-projekt för att nå stadens och samhällets koldioxidneutralitetsmål, berättar Vasa stadsdirektör och Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs styrelseordförande Tomas Häyry.

Även VASEKs vd Stefan Råback gläds åt samarbetet:

– Den starka utvidgningen av TietoEVRYs verksamhet i Vasaregionen stärker avsevärt EnergyVaasa-klustret. Resultatet av Invest In-arbetet som vi gör tillsammans med Vaasa Parks är ett fint bevis på hur Vasaregionens näringsliv främjas i samarbete med olika organisationer. Vi fortsätter arbetet med att stöda TietoEVRYs regionala nätverksarbete, bland annat relaterat till rekrytering av kunnig arbetskraft.

 

Nyheten har uppdaterats 19.1. kl. 17.19.
Länken till rekryteringssidan tillagts 20.1.2021‹ Gå till "Nyheter"

Tre lyckliga får Maria Veitola på besök i augusti – över hundra sökanden och anmälda

22.06.2021 | Nyheter
Vasa siktar på att bli den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Som en del av resan söker vi tillsamman med redaktör Maria Veitola den lyckligaste människan i Vasaregionen och samtidigt hela världen. Hela 115 personer anmälde sig själv eller blev anmälda av någon annan!
Läs mera

Avvikelser i VASEKs öppethållningstider och TE-byråns startpengsbehandling i juli

21.06.2021 | Nyheter
VASEK har stängt i juli vecka 28–29, det vill säga 12.–25.7.2021. Österbottens TE-byrå har sommarpaus i startpengsbehandlingen vecka 29, det vill säga 19.7.–25.7.2021.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

21.06.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Tredje ansökningsomgången av företagens kostnadsstöd – till vem, hur och vem hjälper till?

21.06.2021 | Nyheter
Ansökningstiden för kostnadsstöd tre börjar den 27 april. Ersättning för stängning kan också ansökas nu. Kostnadsstödet ansöks via Statskontorets elektroniska ansökningskanal (e-tjänsten).
Läs mera

FAIR-projektets rapport fördjupar sig i framtiden för eldriven flygtrafik i Kvarkenregionen

18.06.2021 | Nyheter
FAIR (Finding innovations to Accelerate the Implementation of electric Regional aviation) är ett två år långt projekt för att stödja en tidig och effektiv kommersialisering av eldrivna regionala flygningar i Kvarkenregionen. Rapporten Electric regional aviation – a fast and clean transport mode for the needs of Kvarken region, som projektet beställt av WSP, publicerades nyligen.
Läs mera

Dealflow Finland-tjänsten gör det möjligt för företag att möta internationella investerare

15.06.2021 | Nyheter
Dealflow Finland är en avgiftsfri tjänst som produceras av Business Finland för att introducera inhemska startup- och tillväxtföretag, som söker investerare, till internationella investerare. Även VASEK ger synlighet genom tjänsten till företag i Vasaregionen som är intresserade av internationell tillväxt.
Läs mera

Ta sommarbussen ut till regionens besöksmål

15.06.2021 | Nyheter
Visit Vasas sommarbussturer inleddes i maj och i juni körs turer fyra dagar i veckan. Med sommarbussen kan man i juni besöka bland annat Södra Vallgrunds och Svedjehamns destinationer, och i juli kommer utbudet att fyllas på med flera besöksmål.
Läs mera

Företagsrådgivaren tipsar: hurdan är en bra affärsidé?

08.06.2021 | Nyheter
Affärsidén är a och o när man ska starta eget, för att utan affärsidé blir företaget helt enkelt inte av. Affärsidén behöver dock inte vara färdigtänkt, utan Nyföretagscentrum Startias företagsrådgivare hjälper med att förädla idén till ett företag. Företagsrådgivarna ger i den här artikeln tips på hurdana egenskaper en bra affärsidé har.
Läs mera