TietyEVRY utvidgar sin verksamhet i Vasa – omkring 160 nya arbeten

19.01.2021

TietoEVRYTietoEVRY publicerade den 19 januari 2021 ett pressmeddelande om förenhetligande av sina IT-stödtjänster som en del av TietoEVRYs integration. För Vasaregionens del innebär detta goda nyheter, eftersom i och med förändringen utvidgar TietoEVRY sin verksamhet i Vasa och öppnar en ny enhet för IT-stödtjänster i staden för att betjäna finsk- och svenskspråkiga kunder. I Vasaenheten öppnas cirka 160 nya arbeten inom IT-stödtjänster.

Rekryteringarna inleds redan den här veckan och de fortgår fram till hösten 2021. TietoEVRYs nuvarande lokaler i Vasa har redan delvis utvidgats och kommer att utvidgas mera. 

– Det är fint att utvidga vår verksamhet i Vasa samt att vara med och utveckla områdets näringsliv. Tvåspråkiga och framåtskridande Vasa är en internationell stad med mångsidigt kunnande och ett omfattande högskolenätverk, säger TietoEVRYs Finlands landschef Satu Kiiskinen och fortsätter:

– Vårt mål är att skapa högklassiga kunderfarenheter – vi kommer att skapa i vår Vasaenhet intressanta och omväxlande uppgifter inom IT-stödtjänster och erbjuder en utsiktspunkt för den snabbt framåtskridande teknologisektorn samt möjligheten att utvecklas och växa som IT-proffs som en del av en internationell gemenskap med 24 000 experter. Jag välkomnar varmt alla sökande som är intresserade av teknologisektorn.

 – Vi är mycket glada över TietoEVRYs betydande satsning på Vasa. Bolaget med global verksamhet kommer att ytterligare utvidga nätverken för internationell affärsverksamhet i regionen och särskilt föra in stark digitaliseringsexpertis till regionens energiindustrikluster. Vasa och regionens aktörer har redan tidigare samarbetat framgångsrikt med TietoEVRY bland annat inom vårt Data Platform-projekt för att nå stadens och samhällets koldioxidneutralitetsmål, berättar Vasa stadsdirektör och Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs styrelseordförande Tomas Häyry.

Även VASEKs vd Stefan Råback gläds åt samarbetet:

– Den starka utvidgningen av TietoEVRYs verksamhet i Vasaregionen stärker avsevärt EnergyVaasa-klustret. Resultatet av Invest In-arbetet som vi gör tillsammans med Vaasa Parks är ett fint bevis på hur Vasaregionens näringsliv främjas i samarbete med olika organisationer. Vi fortsätter arbetet med att stöda TietoEVRYs regionala nätverksarbete, bland annat relaterat till rekrytering av kunnig arbetskraft.

 

Nyheten har uppdaterats 19.1. kl. 17.19.
Länken till rekryteringssidan tillagts 20.1.2021‹ Gå till "Nyheter"

Statistisk information om Vasaregionen – senaste information för alla

26.02.2021 | Nyheter
VASEK har publicerat en statistiktjänst där man samlat in den viktigaste statistiken som beskriver Vasaregionens befolkning, sysselsättning, företagsverksamhet och regionalekonomi samt regionens dragningskraft.
Läs mera

Mål och mellanhållplatser till vägkartan för koldioxidneutral transport skapades i MoveIT-workshop

25.02.2021 | Nyheter
Till workshopen för koldioxidneutral mobilitet den 18 februari hade sammankallats framförallt representanter för projektområdets landsbygdskommuner för att diskutera de gemensamma målen och mellanhållplatserna för vägkartan Koldioxidsnål transportservice i Vasaregionen 2030 före år 2030.
Läs mera

West Coast Rib Charter satsar vidare – nu på hydrokoptercharter

25.02.2021 | Nyheter
Sedan i somras erbjuder Molpe-företaget West Coast Rib Charter som första företag i Österbotten båtutflykter med ribbåt. Nu kan företaget även erbjuda havsutflykter under vinterhalvåret, tack vare sin senaste investering – en hydrokopter.
Läs mera

Österbotten ställer om – Färdplan för hållbarhet och cirkulär ekonomi ger företagen verktyg

24.02.2021 | Nyheter
CERM-projektets aktörer VASEK, Concordia, Företagshuset Dynamo och Kristinestads Näringslivscentral lanserar 24.2.2021 en drygt 80 sidor lång färdplan för att hjälpa företagen i främjandet av sin verksamhet mot cirkulär ekonomi och hållbarhet. Österbotten ställer om – Färdplan för hållbarhet och cirkulär ekonomi innehåller praktiska exempel med vars hjälp företag kan inleda sitt eget hållbarhetsarbete och utveckla hållbarhetstänket
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

24.02.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Vasa Maskin och verktyg Ab fortsätter Konemyynti Hannu Harju Oy:s verksamhet

19.02.2021 | Nyheter
Sedan en månad tillbaka har det drygt 20 år gamla företaget Konemyynti Hannu Harju Oy, beläget på Fågelberget i Korsholm, nya ägare. Hannu Harju går under våren i pension och verksamheten drivs vidare av Jani Uusitalo, också han med lång erfarenhet av företagande – dock i vårt grannland Sverige.
Läs mera

Sparra ditt företag i toppform kostnadsfritt med stöd av en erfaren företagsledare

17.02.2021 | Nyheter
Har du under din företagarkarriär funderat på vilken riktning du skall välja för att ta dig vidare? Skulle du behöva ett bollplank för att testa dina idéer?
Läs mera

Coronaåret gav en knuff åt dem som går i företagartankar

15.02.2021 | Nyheter
Under 2020 grundades via Nyföretagarcentralerna 10 procent mindre företag i Finland än året innan. Den största minskningen av antalet grundade företag syntes direkt när coronakrisen började mellan april och juni både nationellt och i Vasaregionen. Därefter ökade företagarintresset avsevärt. Den försvagade sysselsättningen fick många att förverkliga sina länge dolda företagardrömmar.
Läs mera