Stefan Råback till SEKES styrelse

21.11.2019

Ny styrelse för Finlands Regionala Utvecklingsorganisationer rf (SEKES ry)

Finlands Regionala Utvecklingsorganisationer rf (SEKES ry) valde på sitt årsmöte 21.11.2019 en ny styrelse för föreningen för år 2020. Till styrelseordförande valdes vd Elina Pekkarinen från Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab (Keuke).

– Utvecklingsbolagen står i centrum för det arbete som utförs för att stärka livskraften i sina regioner. De har även en betydande roll som företagens fönster till offentliga och privata företagstjänster. Jag anser detta Team Finland-aktiga samarbete vara en viktig del av det arbete som görs för att förbättra tillgången till företagstjänster i hela Finland, konstaterar Pekkarinen och fortsätter:

– Utvecklingsbolagens sakkunniga utgör en central kontaktyta för företagskunder: år 2018 arbetade SEKES medlemsorganisationer mera ingående med cirka 30 000 företag och allt som allt var antalet företagskontakter över 100 000.

SEKES styrelsemedlemmar 2020 är

  • Elina Pekkarinen, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab (Keuke), ordförande
  • Risto Alaheikka, Pyhäjärven Kehitys Oy
  • Ari Eklund, Prizztech Oy
  • Jouko Laitinen, Navitas Kehitys Oy
  • David Lindström, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy
  • Jyrki Moilanen, Yrityssalo Oy
  • Pasi Pitkänen, Brahestadsregionens utvecklingscentral
  • Stefan Råback, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK
  • Terho Savolainen, Iisalmen Teollisuuskylä Oy
  • Sari Turtiainen, Pudasjärven Kehitys Oy

Styrelsens sakkunnigmedlemmar är Jarkko Huovinen från Kommunförbundet, Satu Grekin från Företagarna i Finland och Susanna Kallama från Nyföretagarcentralerna i Finland.

– Enligt min mening är det viktigt att vara med i vår takorganisation SEKES verksamhet, eftersom den erbjuder ett omfattande nätverk i hela landet och gör det möjligt att dela med sig av god praxis i utvecklingsbolagsverksamheten. Dessutom har SEKES en viktig roll som gemensam representant för sina 49 medlemsorganisationer i det nationella företagstjänstsystemet, kommenterar Stefan Råback om sitt val.

Tilläggsinformation:
SEKES rf:s verksamhetsledare Jaakko Helenius
0500 498 020
jaakko.helenius@sekes.fi 

Finlands Regionala Utvecklingsorganisationer rf (SEKES ry) utgörs av utvecklingsbolagen, som ägs av städer och kommuner, samt näringslivsaktörer runtom i landet. SEKES-nätverket har en betydande roll som förstärkare av företagens konkurrenskraft och regionala livskraftighet. SEKES har 49 ordinarie medlemmar och som samfundsmedlemmar Företagarana i Finland, Nyföretagarcentralerna i Finland, Kommunförbundet samt föreningen för utvecklingsbolag EURADA.

 

 



‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera