Samarbete, nyckeln till framgång

05.06.2020

Heidi Uskaure.

Heidi Uskaure verkar som ensamföretagare i ett företag som heter Pieni Idea. Uskaure beskriver sitt företag som “kreativa agenters kontor”, som erbjuder marknadsföringstjänster med låg tröskel till mindre och större behov. Företaget består av en grupp freelancers som utför marknadsföring i Vasaregionen samt annanstans i Finland.  

— I stället för att alla arbetar självständigt med marknadsföring har vi fört samman våra kunskaper och utför det projektmässigt för olika kunder, berättar Uskaure.  

Uskaure arbetar i företaget som grafisk formgivare och projektkoordinator. Hon ansvarar för tryckmaterial, innehållsskapande, marknadsföring inom sociala medier, animation och illustrationstjänster. 
Inom Pieni Idea arbetar 14 freelancers vilket betyder att det finns mångsidigt med kunnighet inom företaget. 

— Alla våra freelancers gör sitt arbete med stor passion. Vi är vänner sinsemellan, vi uppmuntrar varann, håller ihop och utför vårt arbete med attityd. Jag tror att samarbete är nyckeln till framgång i dagens värld. Speciellt i ett undantagstillstånd som detta, är det extra viktigt att hålla tätt ihop.  

Under coronakrisen har flera av Pieni Ideas företagskunder satt sin marknadsföring på paus. Detta syntes direkt i Pieni Ideas omsättning. Uskaure ansökte via VASEK om coronabidrag för ensamföretagare och beviljades stödet.  

— Ensamföretagastödet på 2 000 euro behövdes, när arbetsuppgifterna minskade och företagets omsättning sjönk. Jag är väldigt nöjd med att jag beviljades stödet. När de vanliga arbetsuppgifterna minskade satsade vi på att marknadsföra vårt eget företag. Tidigare har vi inte haft lika mycket tid att satsa på vår egen marknadsföring, vilket gör mig tacksam att vi nu kunde satsa mera på det, kommenterar Uskaure. 

Uskaure förutspår bråda tider för sitt företag under sommaren, och hon ser fram emot kommande projekt med nya samarbetspartners. Oavsett brådskan hon inväntar, planerar hon att semestra några veckor. 

— Jag har en stor roll i företagets verksamhet vilket gör att jag inte kan så där bara stänga mejlet och ta semester för fullt. Under ett par veckor semester kan jag svara på mejl och koordinera våra freelancers till exempel från stranden, om jag så vill, fnissar hon. 

Har coronatillståndet påverkat ditt företags verksamhet? Ensamföretagarstödet som Uskaure beviljats finns ännu att ansökas för ensamföretagare som uppfyller kriterierna. Bekanta dig närmare med stödvillkoren och skicka en elektronisk ansökan här‹ Gå till "Nyheter"

Webbshopen blev räddningen i krisen

04.08.2020 | Nyheter
Mitt ute i landsbygdsidyllen i Laihela ligger gårdsbutiken Kotopuoti, som Marjo Niemelä nu drivit i två år. Fram tills i våras gjorde hon det på deltid, vid sidan om det ordinariejobbet inom den kommunala barndagvården. Efter en tids alterneringsledighet fattade Marjo beslutet att bli företagare på heltid och därmed också fokusera till 100 procent på sitt drömjobb inom inredning och kundbetjäning.
Läs mera

Utvecklandet av logistik och transportservice kommer upp i full fart igen

03.08.2020 | Nyheter
Idag inleder PM Matias Båsk sitt vikariat som projektchef/logistikexpert på Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, efter att ha tagit tjänstledigt från sitt arbete som Korsholms kommuns näringslivschef. Han valdes till uppgiften redan i våras och kommer att fungera på VASEK som logistikexpert och vikariera för projektchefen i MoveIT-projektet 3.8.2020–31.7.2021.
Läs mera

Kunderna återvände - Julia Peltomäki har fullt upp på barberarsalongen igen

31.07.2020 | Nyheter
Julia Peltomäki är ensamföretagare i Vasa centrum på barberarsalongen Basement Barbers. Hon har jobbat som frisör nu i 2,5 år. – Jag har hyrt en stol på Basement Barbers nu i ungefär ett år, så i princip är jag ensamföretagare. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete! Jag har alltid varit en hantverksmänniska och velat arbeta med något kreativt där...
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

31.07.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

31.07.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

E Nyman Design fick en intensiv jobbsommar efter en lugn period under coronaläget

23.07.2020 | Nyheter
Elin Nyman jobbar som ensamföretagare inom grafisk design. Hennes uppgift som grafiker är att visuellt presentera budskapet bakom sin kunds produkt eller tjänst.
Läs mera

Blombutiken i Kvevlax återhämtar sig efter coronakrisen

16.07.2020 | Nyheter
Ellinor Lundström har drivit egen blombutik Nigellas blommor och presenter sedan hon var 22 år gammal. I sin blombutik i Kvevlax säljer hon bland annat snittblommor, krukväxter och begravningsbuketter. Hon säljer också handgjorda kort och smycken som hon själv tillverkat samt porslinänglar, nallar och andra leksaker och prydnader, som passar att köpas som present till olika tillställningar.
Läs mera

Vasco Borralho blåser nytt liv i Löfmarks köttdisk

07.07.2020 | Nyheter
Vid årsskiftet valde Carita Löfmark av hälsoskäl att lägga ned sin köttdisk i Saluhallen. Verksamheten lades ut till försäljning, och nu är en fortsättning av den omtyckta köttdisken äntligen säkrad. Vasco Borralho, ursprungligen hemma från Portugal men Malaxbo sedan tolv år tillbaka, är ny företagare i Saluhallen.
Läs mera