Riima Oy sköter marknadsföringskommunikationen med företagaranda

16.01.2020

mainostoimistoriimaRiima Oy har kontor i Lappo, Seinäjoki och Åbo.

Riima Oy, som grundats 2016, är en fullservicebyrå inom marknadsföring. Företaget kan erbjuda allt som ett företag eller en organisation behöver när det gäller marknadsföringskommunikation: tryckt material, digitalt marknadsföringsmaterial och webbsidor samt varumärkes- och strategiplanering. Riima anslöt sig till Vasaregionens Nyföretagscentrum Startias nätverk av sakkunnigorganisationer i slutet av år 2019 och erbjuder marknadsföringstjänster i paket avsedda för nystartade företag.

– Vi har erfarenhet inom olika branscher och vi gör detta arbete med företagaranda. Vi vill lära känna våra kunder personligen så att vi kan ta i beaktande hur organisationen fungerar samt vilka resurser och målgrupper de har – alltså helheten, berättar Riimas vd Juha Lemponen.

Riima fungerar som sakkunnigorganisation i nyföretagscentrumverksamheten även i Åbo och Seinäjoki, så nyföretagarnas värld är bekant för dem.

– Tack vare vårt samarbete med nyföretagscentrumen samt vår egen företagarbakgrund känner vi väl till utmaningarna som nya företagare upplever inom marknadsföringskommunikation. Många har ingen aning om vad till exempel webbsidor eller broschyrer över huvud taget kan kosta, och kanske inte mycket pengar att lägga på dem heller. Därför har vi tagit fram produktpaket som hjälper företagaren att komma igång, fortsätter Lemponen.

Juha LemponenJuha Lemponen, Riimas vd, har själv erfarenhet av företagande.

Det finns tre olika slags paket för nya företagare och deras innehåll varierar lite, men alla inkluderar logo, webbsidor, konton för sociala medier samt visitkort. Dessutom har de gemensamt en tydlig prissättning och innehåll samt möjligheten att fortsätta ett mer omfattande samarbete med Riima eller upphandla enskilda tilläggstjänster. För företagaren är det alltså en enkel och tidssparande modell, eftersom prissättningen är genomskinlig och varje produkts innehåll beskrivs tydligt redan på prislistan.

Riimas företagaraktiga grepp kommer fram i deras tjänster i form av lite konsultering.

 – När vi tillsammans med företagaren går igenom dennes tjänster, kommer vi samtidigt att produktifiera dem i form av en webbsida eller broschyr. Företagaren har nödvändigtvis inte heller tänkt ut en hisspitch, så det blir ju av samtidigt. Det blir alltså en del konsultering på köpet, beskriver Lemponen.

Riima har kontor i Lappo, Seinäjoki och Åbo. Företaget är en del av en större företagsgrupp, dit hör även sakkunnigföretag inom digitalisering och applikationsutveckling, datanätslösningar och trådlös processuppföljning.

 

Lista över Startias sakkunnigorganisationer‹ Gå till "Nyheter"

Stöd för ensamföretagare

01.10.2020 | Nyheter
ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT! Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Nystart med nya ägare och nya utrymmen

30.09.2020 | Nyheter
I hallen på Lagervägen 31 på Fågelberget pågår de sista inflyttningsarbetena för L Jokela AB, LJ- Doors. Det har gått ett år sedan nya ägare tog över företaget som tillverkat dörrar och fönster i fyra decennier.
Läs mera

Företagshotell erbjuder fungerande utrymmen för företag – i Vasaregionen finns flera alternativ

28.09.2020 | Nyheter
För ett nytt företag kan arbete på ett företagshotell medföra många fördelar: kommer bort från sitt eget köksbord och kan möta kunder i bekväma och professionella utrymmen. På ett företagshotell är det enkelt att nätverka med andra företagare, och man behöver inte i de tidiga stadierna av verksamheten veta vilka slags utrymmen företaget behöver.
Läs mera

Hållbara Österbotten-seminariet uppmuntrade företag till att vara föregångare

24.09.2020 | Nyheter
Seminariet Hållbart samspel mellan kommun och näringsliv som anordnades av CERM-projektet sammanförde cirka 40 åhörare vid Wasa Innovation Center och över 60 intresserade av hållbarhet och cirkulär ekonomi följde med webbinarie-sändningen via egna datorer.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

17.09.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

På HammasSydän står kunden i centrum

16.09.2020 | Nyheter
Henrika Koivusalo, munhygienist från Lillkyro, grundade eget företag 2018 efter att ha fullgjort företagarens yrkesexamen organiserad av Vamia. – Det var rätt tillfälle och skede i livet, och jag ville prova på företagande. Om jag hade haft ett permanent jobb skulle jag nog ha lämnat tanken på att bli förtagare.
Läs mera

Namnet på Vasaregionens kollektivtrafik avgörs genom omröstning – är det Blinkka, Lifti eller Vindi?

14.09.2020 | Nyheter
Vasa stad och Korsholms kommun fick av invånarna in sammanlagt över 600 förslag till namn på den nya regionala kollektivtrafiken, som inleder sin verksamhet år 2022. Kollektivtrafiken planeras och utvecklas tillsammans med invånarna för att den ska fungera och namnet på den väljs genom omröstning. Ett expertråd valde ut följande tre förslag till omröstningen: Blinkka, Lifti och Vindi.
Läs mera

Förnyade vasa.fi belönades i FM i kommunmarknadsföring

09.09.2020 | Nyheter
Webbtjänsten vasa.fi förnyades förra hösten och erhöll ett hedersomnämnande i FM i kommunmarknadsföring. Webbplatsen, som är ett resultat av samarbete mellan Vasa stad, Visit Vasa, Vasaregionen och UNESCO:s naturarvsobjekt, presenterar service och evenemang i Vasaregionen på en enda webbplats.
Läs mera