Riima Oy sköter marknadsföringskommunikationen med företagaranda

16.01.2020

mainostoimistoriimaRiima Oy har kontor i Lappo, Seinäjoki och Åbo.

Riima Oy, som grundats 2016, är en fullservicebyrå inom marknadsföring. Företaget kan erbjuda allt som ett företag eller en organisation behöver när det gäller marknadsföringskommunikation: tryckt material, digitalt marknadsföringsmaterial och webbsidor samt varumärkes- och strategiplanering. Riima anslöt sig till Vasaregionens Nyföretagscentrum Startias nätverk av sakkunnigorganisationer i slutet av år 2019 och erbjuder marknadsföringstjänster i paket avsedda för nystartade företag.

– Vi har erfarenhet inom olika branscher och vi gör detta arbete med företagaranda. Vi vill lära känna våra kunder personligen så att vi kan ta i beaktande hur organisationen fungerar samt vilka resurser och målgrupper de har – alltså helheten, berättar Riimas vd Juha Lemponen.

Riima fungerar som sakkunnigorganisation i nyföretagscentrumverksamheten även i Åbo och Seinäjoki, så nyföretagarnas värld är bekant för dem.

– Tack vare vårt samarbete med nyföretagscentrumen samt vår egen företagarbakgrund känner vi väl till utmaningarna som nya företagare upplever inom marknadsföringskommunikation. Många har ingen aning om vad till exempel webbsidor eller broschyrer över huvud taget kan kosta, och kanske inte mycket pengar att lägga på dem heller. Därför har vi tagit fram produktpaket som hjälper företagaren att komma igång, fortsätter Lemponen.

Juha LemponenJuha Lemponen, Riimas vd, har själv erfarenhet av företagande.

Det finns tre olika slags paket för nya företagare och deras innehåll varierar lite, men alla inkluderar logo, webbsidor, konton för sociala medier samt visitkort. Dessutom har de gemensamt en tydlig prissättning och innehåll samt möjligheten att fortsätta ett mer omfattande samarbete med Riima eller upphandla enskilda tilläggstjänster. För företagaren är det alltså en enkel och tidssparande modell, eftersom prissättningen är genomskinlig och varje produkts innehåll beskrivs tydligt redan på prislistan.

Riimas företagaraktiga grepp kommer fram i deras tjänster i form av lite konsultering.

 – När vi tillsammans med företagaren går igenom dennes tjänster, kommer vi samtidigt att produktifiera dem i form av en webbsida eller broschyr. Företagaren har nödvändigtvis inte heller tänkt ut en hisspitch, så det blir ju av samtidigt. Det blir alltså en del konsultering på köpet, beskriver Lemponen.

Riima har kontor i Lappo, Seinäjoki och Åbo. Företaget är en del av en större företagsgrupp, dit hör även sakkunnigföretag inom digitalisering och applikationsutveckling, datanätslösningar och trådlös processuppföljning.

 

Lista över Startias sakkunnigorganisationer‹ Gå till "Nyheter"

61 företag till salu – skulle din företagarkarriär kunna starta med ett färdigt företag?

17.02.2020 | Nyheter
Årligen besöker över 500 kunder Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia för att starta eget. Vid Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs ägarskiftesrådgivning däremot hjälptes förra året cirka 107 olika företag med företagsköp, det vill säga med försäljning av företag.
Läs mera

Hankkeet ja kaikki muut turhuudet

14.02.2020 | Nyheter
Välillä sekä minä että muut kehittämishankkeiden parissa työskentelevät saamme kuulla kommentteja hankkeiden tyhjänpäiväisyydestä tai siitä, miten rahaa laitetaan turhuuteen erilaisissa projekteissa. Ja usein kritisoija on se, joka ei – kutsuista huolimatta – koskaan osallistu hankkeen rahoituksella järjestettyihin maksuttomiin tapaamisiin, koulutuksiin, seminaareihin tai muuhun toimintaan, joka on suunniteltu juuri hänen toimialansa yrittäjiä varten.
Läs mera

Lättföretagandets popularitet syntes även i nyföretagarcentralerna

14.02.2020 | Nyheter
Nyföretagarcentralerna betjänade under år 2019 cirka 14 000 kunder som funderade på företagande och ungefär hälften av dem bestämde sig för att starta eget, precis som under de senaste åren. Både nationellt och i Vasaregionen framträdde särskilt två fenomen: lättföretagandets popularitet samt invandrarnas intresse för företagande.
Läs mera

Klimatfrågor mer framträdande på EnergyWeek

12.02.2020 | Nyheter
Arrangemangen för Vaasa EnergyWeek är i det mest intensiva skedet, och registreringen för energibranschens spetsevenemang i Vasa stadshus 16–19 mars öppnades i början av året. Eventet förväntas locka över 4 600 deltagare.
Läs mera

Dokument, som du kanske aldrig behöver, men som är bra att ha i skick

12.02.2020 | Nyheter
”De här ska alltid beaktas som en helhet” och ”det är bra att inventera sin egen situation” var återkommande påminnelser under VASEKs, Startias, Vasa Företagares och Kust-Österbottens Företagares infokväll som ordnades den 11 februari med teman företagarens viktiga dokument och juridiska fallgropar som företagaren kan stöta på.
Läs mera

Hav, energi, passion – den perfekta gåvan för samarbetspartner

07.02.2020 | Nyheter
Vad kan man ge som present för en företagsgäst eller samarbetspartner? Gåvan kan inte vara någonting att dricka eller sådant som annars är svårt att ha med sig i flygplanet. Gåvan borde vara någonting från Vasaregionen och lokalt, men någonting som passar för alla. Den får inte föråldras i lagret, för man måste ju ha dem alltid tillgänglig, även för...
Läs mera

Comtec investerade i förnyad maskinpark

04.02.2020 | Nyheter
Utveckling och uppdatering av företagets maskinpark är något som inom många branscher kräver stora investeringar. Kaj Wik, ägare till bland annat företaget Comtec SMD Technique Oy Ab, stod inför en sådan process under fjolåret och vände sig till VASEK för att få hjälp när det var dags att fylla i ansökningarna för investeringsstöd.
Läs mera

Förbered dig på allt, fixa dina dokument i skick

27.01.2020 | Nyheter
Överraskande sjukdomsattack, skilsmässa, reklamationstvist med en kund, meningsskiljaktigheter inom bolaget. Jobbiga situationer, och dem kan man ju inte alltid helt undvika. Men man kan och det lönar sig att förbereda sig för dem på bästa möjliga sätt. Med hjälp av en expert.
Läs mera