På arbetsplatser i Vasaregionen får man uttrycka sina känslor

24.01.2023

kampanjakuva 3840x2160 7korttia

Kan du vara dig själv på jobbet? Eller kan du visa dina medarbetare att idag är en dålig dag eller berätta att projektet inte fortskrider? Eller behöver du spela en roll, oavsett hur mycket det irriterar dig?

Jag är säker på att var och en tycker att alla skall  få vara som de är på dagens arbetsplatser. I arbetslivet går det inte alltid som på Strömsö, även om man kanske skulle kunna föreställa sig så här i Strömsös hemstad. Men när allt fungerar, borde vi vara mer glada över våra egna framgångar och berömma en medarbetare när hen får ett knepigt projekt färdigt.

VASEK, Vasa stad och arbetsgivare i Vasaregionen genomför tillsammans en rikstäckande rekryteringskampanj för att visa att alla känslor får finnas i Vasa. I kampanjen visas på ett intressant sätt hela spektrumet av känslor i arbetslivet. Oavsett om du känner dig fantastisk, frustrerat eller kanske upprörd på jobbet, är dina känslor rätta och du får uttrycka dem. Vi på Vasaregionen tycker att det är lycka är när du får vara dig själv även på jobbet. Ganska modigt sagt, eller hur?    

Känslor släpps fram i medarbetarnas berättelser

Huvudsaken på kampanjwebbplatsen töihinvaasaan.fi är naturligtvis de fina karriärmöjligheterna i Vasaregionen. För att attrahera läsare har det även publicerats medarbetarnas egna berättelser. Berättelserna visar alla möjliga känslorunder arbetsdagen och hur till exempel medarbetare reagerar på dem.  

En medarbetare från VEO berättar att när allt går smidigt fylls sinnet av ren glädje och det är underbart när du kan dela det med andra. Personaldirektör Piia Tuliniemi på VEO instämmer och bekräftar att VEO har en positiv och stödjande atmosfär.

Paula Mölsä arbetar som HR-chef på DHL Supply Chains enhet i Finland. Hon berättar att företagets logistikverksamhet i Vasa regelbundet behöver nya duktiga medarbetare. Därför ville DHL delta i den gemensamma kampanjen och hoppas få synlighet i hela Finland.

Österbottens välfärdsområde genomgår en omfattande reformprocess, men kämpar samtidigt med en enorm brist på arbetskraft. Kommunikationsdirektör Petra Fager är mycket glad över att en rikstäckande rekryteringskampanj hjälper dem att få synlighet nationellt. Konkurrensen om kunnig hälso- och sjukvårdspersonal och räddningspersonal är hård, och den gemensamma kampanjen är idealisk för detta syfte.

Millenialer väljer ett jobb baserat på deras värderingar

Som vi vet mycket väl finns det en brist på arbetskraft i Vasaregionen. Vi måste kunna locka ny arbetskraft till regionen och det är inte lätt. Yngre människor i arbetsför ålder väljer ett jobb baserat på många saker. En av dem är att du får vara dig själv även på arbetsplatsen.

En autentisk och öppen arbetsmiljö och att kunna lyfta fram dina egna värderingar på jobbet är viktigt för millenialer. Med den pågående kampanjen vill vi visa att i företag Vasaregionen får man vara den som man är. I Vasa får känslor verkligen synas.

Mari Kattelus, marknadsföringschef

  • Rekryteringskampanj: Vaasassa kaikki tunteet saavat näkyä

  • Samarbetspartners: ABB, Danfoss, DHL Supply Chain, Hitachi Energy, Österbottens välfärdsområde, VEO och Vasa stad

  • Kampanjsida: töihinvaasaan.fi

  • Kampanjtid: 23.1–19.2. 2023

  • Den huvudsakliga, digitala kampanjen riktar sig (på finska) främst till millenialer i de största städerna i Finland.

  • Läs även Vasa stads pressmeddelande

     



‹ Gå till "Nyheter"

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera

Ökad synlighet med små medel i fokus på den första marknadsföringskliniken

08.03.2024 | Nyheter
Den 7 mars samlades ett gäng egenföretagare hos Startia för att få tips på hur de kan förstärka sin marknadsföring och synas bättre bland potentiella kunder. Kvällens diskussion tog avstamp i företagarnas utmaningar och tog sedan riktning på hur man med små resurser kan få utmärkt synlighet – bara man fokuserar på rätt saker.
Läs mera

Maria Haglund till VASEK för att främja tillgången på arbetskraft och regionens dragningskraft

07.03.2024 | Nyheter
Magister i pedagogik Maria Haglund, 35, har börjat på VASEK den 4 mars 2024 som projektchef med uppgift att främja regionens attraktionskraft och tillgång på arbetskraft. Haglund valdes bland totalt 40 sökande till den arbetsuppgift som har en central roll för främjandet av regionens livskraft.
Läs mera

Den första rekryteringen är en nödvändig risk om målet är att växa

06.03.2024 | Nyheter
Den 5.3 höll VASEK, Vasa stad och Vasa Företagare ett tillfälle för företagare som funderar på om deras företag kunde vara en potentiell arbetsgivare. Servicedirektör Päivi Ilmonen från Profimentor påminde företagarna om att ensamföretagarens första kollega kan föra med sig positiva effekter som inte går att mäta i pengar:
Läs mera

De satsade när alla andra drog i bromsen

05.03.2024 | Nyheter
I över två år levde kultur- och evenemangsbranschen i ovisshet på grund av pandemin. Mitt under krisen beslöt Henrik Hagnäs och Dennis Asplund att bilda HHD Entertainment – ett företag med fokus på att arrangera festivaler, spelningar och gig. Konceptet Bigday skapades och i år ordnas festivalen för fjärde gången – med en hittills aldrig skådad biljettförsäljning.
Läs mera

EnergyWeek i mars är kraftfullare än någonsin, nu under fyra dagar

04.03.2024 | Nyheter
Den 11–14.3 går energibranschens toppevenemang EnergyWeek av stapeln vid Vasa stadshus. Registreringen öppnades den 15.1 och anmälningarna visar på ett rekordintresse för årets evenemang. Vi kan återigen förvänta oss tusentals deltagare från tiotals olika länder och det finns gott om utställare på evenemangets alla mässdagar.
Läs mera