Nästa veckas EnergyWeek tjuvstartar redan på lördag

15.03.2019

980x120px date

Den internationella EnergyWeek arrangeras i Vasa 18-21.3.2019. Under veckan kan man lyssna till sammanlagt 110 anföranden i 21 olika evenemang. På plats finns även 170 utställare.

EnergyWeek tjuvstartar på lördag 16.3, då man ordnar ett evenemang om miljövänliga bilar på Vasa torg. Där kommer att finnas el-, biogas- och bioetanolbilar. Förutom att provköra bilarna, får man även möjlighet att bekanta sig med hur en bensinbil kan konverteras till gas- eller etanoldrift.

Den egentliga energiveckan inleds på måndagen med ett Energi- och miljöseminarium som riktar sig speciellt till påverkare och beslutsfattare. Detta avviker från veckans övriga evenemang i och med att det går på finska. Det kanske mest intressanta med Energi- och miljöseminariet är att det såvitt vi vet, är den enda energipolitiska partiutfrågningen inför riksdagsvalet där alla riksdagspartier är representerade.

Tisdagen är reserverad för förnybara energikällor, vilka även står i fokus på den redan så bekanta utställningen Wind & Renewable Energy Exhibition. Under dagen presenteras bland annat cirkulär ekonomi och hur företag runtom i världen har lyft upp miljöfrågan som ett av sina viktigaste värden.

På tisdagen delar man för andra gången ut priset för årets energiinnovation på evenemanget Energy & Innovation Awards. Där får företagen som tagit sig till finalen presentera sina innovationer för publiken. Tävlingens jury utser en vinnare och dessutom har publiken möjlighet att rösta på sin egen favorit. Omröstningen är redan i gång på adressen www.energyweek.fi/awards.

Onsdagen är dagen för smart energi och torsdagen vigs åt gasenergi. Förutom mässan Gas Exchange kan man på ett seminarium lyssna till några av gasbranschens absoluta toppnamn.

Image 1– Vi rekommenderar att man anmäler sig till alla evenemang på förhand. Antalet anmälda är redan betydligt större än vid samma tid ifjol. Förutom från de nordiska länderna kommer deltagare från bland annat Storbritannien, Tyskland och Nederländerna. Alla världsdelar är representerade. Vissa seminarielokaler är redan fullbokade och till dessa kan vi inte ta emot fler anmälningar, berättar marknadsföringschef Mari Kattelus.

EnergyWeeks egna app kan nu laddas ner från App Store och Google Play.

– Att tänka miljövänligt är dagens melodi, så vi har avstått från att ha programmet på papper och även slutat med andra papperslappar. I appen hittar man veckans program och övrig nödvändig information, och där kan man också planera sin egen kalender, bedöma hur lyckade veckans olika evenemang varit och göra anteckningar, berättar Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson.

Programmet för EnergyWeek finns på adressen www.energyweek.fi.

Läs mer om evenemanget Miljövänliga bilar 

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Prestige Car Center valdes till Årets Nyföretagare 2020

25.11.2020 | Nyheter
Bilfirman Prestige Car Center Oy med vasaföretagaren Rasmus Lönnqvist i spetsen har valts till Nyföretagarcentralerna i Finland rf:s Årets Nyföretagare 2020. Hedersomnämnanden gick till företagarna bakom Laitaatsillan Telakka Oy i Nyslott och Taikakeppari Oy i Hattula nära Tavastehus.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

25.11.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Digitala evenemang får bättre synlighet via avgiftsfria evenemangskalendrar

19.11.2020 | Nyheter
Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor.
Läs mera

Frågat av företagsrådgivaren: Firmabil eller privatbil – Vilket lönar sig?

19.11.2020 | Nyheter
Då företagaren fått igång företagsverksamheten börjar privatbilens körda kilometrar troligen öka: saker ska hämtas, olika körningar till kunder ska göras och det ska köras på utbildningar. Kan företagaren göra dessa resor med egen bil eller borde han/hon skaffa en firmabil?
Läs mera

Ett företags pris är alltid en överenskommelse mellan köpare och säljare

17.11.2020 | Nyheter
Under Ett planerat ägarskifte-webbinarseriets andra del fokuserade man på värdering av företag. Noogas sakkuniga Monika Ahlskog och Ville Hautala påminde att precis som det inte finns två likadana företag eller köpare, finns det inte heller två likadana ägarskiften.
Läs mera

Federica Polo har utnämnts till EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova

17.11.2020 | Nyheter
Federica Polo börjar som EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova från och med den 1 december 2020. I sin uppgift kommer hon att främja det aktiva samarbetet mellan högskolornas och företagsvärldens intressentgrupper inom europeiskt och internationellt forskningssamarbete, och att fungera som kontakt och katalysator för utvecklandet av projektidéer tillsammans med aktörer inom energiekosystemet i Vasaregionen.
Läs mera

Projektet ACCESS främjar miljövänliga resekedjor i Vasaregionen

16.11.2020 | Nyheter
Arbets- och näringsministeriet har beviljat Vasaregionens Utveckling Ab VASEK finansiering till ett projekt som ska främja den lokala turistnäringens återhämtning och vara till nytta för hela områdets turism. Projektets hela namn, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, sammanfattar målet: att öka tillgängligheten av Vasaregionens resmål genom hållbara medel.
Läs mera

Företag grundas nu i Vasaregionen lika flitigt som innan coronatiden

09.11.2020 | Nyheter
Åtta procent färre nya företag grundades via Finlands 30 Nyföretagarcentraler under perioden januari-september än under motsvarande period för ett år sedan. På Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har året dock hittills liknat det föregående året, när det kommer till antalet grundade företag.
Läs mera