Musikern Charles Plogman väntar på att få uppträda live igen

26.06.2020

Charles Plogman

Charles Plogman blev intresserad av musik redan i tonåren och har sedan dess hållit på med allt möjligt musikrelaterat. Han grundade musikförlaget Meir Music år 1997 och efter ett par år öppnades möjligheten för honom att hålla på med musik på heltid.

– Nu har jag hållit på med musik i redan 40 år och jag brinner fortfarande fullt för det jag gör, säger Plogman glatt.

Denna vår har sett väldigt annorlunda ut för Plogman och hans musikbusiness. Hans företag har haft knappt någon inkomst alls och Plogman har försökt minska på alla utgifter han bara kunnat.

– Coronaläget har drabbat mig hårt eftersom alla mina live-framträdanden avbokades omedelbart efter 13 mars. Under tiden har jag endast kunnat göra förberedande arbete i tron på att allt snart fortsätter som vanligt.

Plogman ansökte om ensamföretagarstöd via VASEK och beviljades summan på 2 000 euro.

– Jag och mitt företag hade stor hjälp av stödet. Jag använde det till att betala löpande utgifter så som försäkringar och hyror som inte gick att stänga av helt och hållet.

Sommaren ser lugn ut för Plogman fastän live-framträdanden så småningom börjar komma igång.

– Jag har några solistframträdanden inbokade inför sommaren men väldigt sparsamt är det nog. Jag ser framemot hösten och hoppas på att live-framträdanden ska komma igång ordentligt senast då.

Under sommaren berättar Plogman att han kommer att njuta av sommarvädret och ta hand om sig själv väl.

– Jag kommer att ha en del semester, men att förbereda företaget inför action är också väldigt viktigt. Jag kommer alltså att vara i beredskap och färdig inför snabba möjliga förändringar. Jag väntar verkligen på att få verksamheten igång igen och att uppträda live inför publik igen!

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Språk-, kommunikations- och webbtjänster – allt under samma tak hos Lingvafix Communications

28.07.2021 | Nyheter
Rainer Ahlvik startade Lingvafix Communications 1992 som bisyssla, och 2011 var det dags att prova på om företagsverksamheten håller även på heltid – vilket den gjorde. År 2019 kom även frun Lilian Åstrand-Ahlvik med i företaget, med en examen i översättning samt 30 års erfarenhet av bl.a. projektadministration och förändringskommunikation i bakfickan.
Läs mera

Kajakuthyrningsföretag fick sin början av kärlek till sporten

08.07.2021 | Nyheter
Företagare Leo Tuisku grundade Vasa Kajakuthyrning i slutet av 2020, men den egentliga verksamheten startade för ett par månader sedan. Tuisku, som driver företaget som bisyssla, berättar att de första kunderna kom på Kristi himmelsfärdsdag, varefter verksamheten börjat rulla på ordentligt.
Läs mera

Avvikelser i VASEKs öppethållningstider och TE-byråns startpengsbehandling i juli

07.07.2021 | Nyheter
VASEK har stängt i juli vecka 28–29, det vill säga 12.–25.7.2021. Österbottens TE-byrå har sommarpaus i startpengsbehandlingen vecka 29, det vill säga 19.7.–25.7.2021.
Läs mera

Utnyttjande av biogas medför flera utmaningar

05.07.2021 | Nyheter
Den 18 juni diskuterades biogas vid Stormossen när CERM-projektledarna Göran Östberg, Rasmus Hautala och via distansanslutning Tomas Knuts bjöd in biogasoperatörer i Österbotten för att diskutera utveckling, framtid och framtida alternativ för utnyttjande av biogas.
Läs mera

”Ni gör ett mycket bra jobb för regionen” – skolbetyget för VASEKs verksamhet till och med 8,6

01.07.2021 | Nyheter
I maj skickade Vasaregionens Utveckling Ab VASEK sin årliga intressentenkät till cirka 180 personer. Bland dem fanns representanter för näringslivet, regionutvecklingsmyndigheter och utbildningssektorn samt genomförare av utvecklingsprojekt. Ordförandena för ägarkommunernas kommunfullmäktige samt -styrelser fick också besvara enkäten.
Läs mera

Vägkartan för koldioxidsnåla transporttjänster ökar transportens hållbarhet och användarantal

29.06.2021 | Nyheter
Inom MoveIT-projektet har man tagit fram vägkartan Koldioxidsnål transportservice i Vasaregionen 2030, som bidrar till att uppfatta de utvecklingsstigar som kan öka transportens hållbarhet och användarantalet för olika transporttjänster.
Läs mera

Tre lyckliga får Maria Veitola på besök i augusti – över hundra sökanden och anmälda

22.06.2021 | Nyheter
Vasa siktar på att bli den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Som en del av resan söker vi tillsamman med redaktör Maria Veitola den lyckligaste människan i Vasaregionen och samtidigt hela världen. Hela 115 personer anmälde sig själv eller blev anmälda av någon annan!
Läs mera

Ta sommarbussen ut till regionens besöksmål

22.06.2021 | Nyheter
Visit Vasas sommarbussturer inleddes i maj och i juni körs turer fyra dagar i veckan. Med sommarbussen kan man i juni besöka bland annat Södra Vallgrunds och Svedjehamns destinationer, och i juli kommer utbudet att fyllas på med flera besöksmål.
Läs mera