Musikern Charles Plogman väntar på att få uppträda live igen

26.06.2020

Charles Plogman

Charles Plogman blev intresserad av musik redan i tonåren och har sedan dess hållit på med allt möjligt musikrelaterat. Han grundade musikförlaget Meir Music år 1997 och efter ett par år öppnades möjligheten för honom att hålla på med musik på heltid.

– Nu har jag hållit på med musik i redan 40 år och jag brinner fortfarande fullt för det jag gör, säger Plogman glatt.

Denna vår har sett väldigt annorlunda ut för Plogman och hans musikbusiness. Hans företag har haft knappt någon inkomst alls och Plogman har försökt minska på alla utgifter han bara kunnat.

– Coronaläget har drabbat mig hårt eftersom alla mina live-framträdanden avbokades omedelbart efter 13 mars. Under tiden har jag endast kunnat göra förberedande arbete i tron på att allt snart fortsätter som vanligt.

Plogman ansökte om ensamföretagarstöd via VASEK och beviljades summan på 2 000 euro.

– Jag och mitt företag hade stor hjälp av stödet. Jag använde det till att betala löpande utgifter så som försäkringar och hyror som inte gick att stänga av helt och hållet.

Sommaren ser lugn ut för Plogman fastän live-framträdanden så småningom börjar komma igång.

– Jag har några solistframträdanden inbokade inför sommaren men väldigt sparsamt är det nog. Jag ser framemot hösten och hoppas på att live-framträdanden ska komma igång ordentligt senast då.

Under sommaren berättar Plogman att han kommer att njuta av sommarvädret och ta hand om sig själv väl.

– Jag kommer att ha en del semester, men att förbereda företaget inför action är också väldigt viktigt. Jag kommer alltså att vara i beredskap och färdig inför snabba möjliga förändringar. Jag väntar verkligen på att få verksamheten igång igen och att uppträda live inför publik igen!

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Äppelgårdens Djurpensionat börjar sakta återhämta sig efter coronakrisen 

06.07.2020 | Nyheter
Maj-Lis Isojoki har hållit på med hundar i hela sitt liv. När hon gick i pension efter att jobbat 40 år som lektor på Handelsläroverket hade hon på klart att hon vill fortsätta jobba med något. Detta var hundar och nu har hon drivit djurpensionat i 10 år.  
Läs mera

VASEKs företagstjänster betjänar hela sommaren – över 1 000 företag redan fått hjälp i coronaläget

30.06.2020 | Nyheter
I och med att semesterperioden inleds och coronarestriktionerna lindras underlättar även företagens situation. – Det är fint att coronaläget nu är sådant att olika restriktioner redan kan börja upphävas. Detta är en välkommen nyhet för företagare, som haft en jätteutmanande vår, konstaterar VASEKs vd Stefan Råback.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

30.06.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Musikern Charles Plogman väntar på att få uppträda live igen

26.06.2020 | Nyheter
Charles Plogman blev intresserad av musik redan i tonåren och har sedan dess hållit på med allt möjligt musikrelaterat. Han grundade musikförlaget Meir Music år 1997 och efter ett par år öppnades möjligheten för honom att hålla på med musik på heltid.
Läs mera

Kyrolandet – resmålet med dragningskraft

24.06.2020 | Nyheter
Kyrolandet, det vill säga Storkyro, Laihela och Lillkyro, är ett potentiellt resmål för såväl inhemska som internationella turister. Laihelas omtalade snålhet är känt i hela Finland, plåtslagarkunnandet i Lillkyro är värt att beundra och tack vare Kyrö Distillery och verksamheten som byggts upp kring det är Storkyro känt även utomlands.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

24.06.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Ensamföretagarstödet ett hjälp i nöden för loppisföretagaren

18.06.2020 | Nyheter
Susanna Jokinen är ensamföretagare och har drivit eget lopptorg i Tervajoki i fyra år. Hennes lopptorg Susan kirppis fungerar där som ett vanligt lopptorg, men också som ett ställe där folk möter varann. Man kan inte kalla Susan kirppis endast en vanlig loppis, eftersom det utvecklats också ett café vid sidan om lopptorgsverksamheten.
Läs mera

Ny typ av båtcharter erbjuder fartfyllda upplevelser ute till havs

17.06.2020 | Nyheter
Med hemmahamn i Molpe och med den yttre skärgården bara 15 minuter bort, inleder i dagarna West Coast Rib Charter en helt ny typ av upplevelseinriktad båtcharter.
Läs mera