Ollikainen 600pxlogollaMikko Ollikainen

Goda råd och en kopp kaffe, och potatissallad med korv, bjöd vi på i Vörå som var sista etappen på vår 15-årsjubileumsturné. Företagsrådgivaren Olav Nylund som är VASEKs kontaktperson för företag i Vörå hälsade deltagarna välkomna.

Kaj Svels, ordförande för Vörå företagare rf presenterade företagsföreningen och påminde om betydelsen av ett nätverk. Det finns en hel del företagare i Finland och deras möjlighet att påverka är stor. Svels resonerade hur turismen i kommunen ser ut och krävde satsningar på den eftersom det ju kör massor med svenska turister genom Vörå till Power Park i Härmä.

Svels 2 600pxKaj Svels

Kommundirektör Mikko Ollikainen berömde samarbetet med VASEK och företagarföreningen. Hans presentation fokuserade i hur människan verkligen är företagets och organisationens viktigaste resurs. Alla organisationer kämpar med samma utmaningar och därför är det viktigt att satsa på personalens välmående och att lyssna på dem.

Matias Smeds från NTM-centralen gick igenom stöd som företag i Vörå kan söka. Han påminde åhörarna speciellt om företagsgruppsprojekt: En grupp företag kan utveckla sin verksamhet både med gemensamma utvecklingsåtgärder och företagsspecifikt så att slutprodukten exempelvis är ett andelslag eller ett kvalitetsledningssystem.

Tidstrom 600pxJohanna Tidström

Kvällens sista talare var företagaren Johanna Tidström. Hennes motiveringar om varför marknadsföring via influencers är bra för företag väckte en hel del diskussion. Våra egna vanor att använda medier har förändrats och allt oftare gör eller vi köper något eftersom kompisen rekommenderar det. Därför är det lönt för företag att planera vilka kanaler de använder i sin marknadsföring.

 

Presentationer

Människan - företagets viktigaste resurs

NTM-centralen stöd och tjänster 

Marknadsföring via influencers  

Olav Nylund
Olav Nylund
Företagsrådgivare
+358 40 548 4334
Nya företagare; Malax, Vörå

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Direktör för företagstjänster
+358 50 368 2686
Ett planerat ägarskifte, Korsnäs

‹ Gå till "Nyheter"