Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

28.06.2022

Advokatbyrå Näsman & Båsk Ab är en advokatbyrå i Vasa, som grundades av advokat Christian Näsman år 1998. Advokat Björn Båsk blev delägare år 2009 och Advokaterna Sabina Saramo-Kuusisaari och Oskar Sundback bjöds in att bli partners 2019. Dessutom arbetar juristen Anna Harkkila och tre kontorsarbetare på kontoret. Före pandemin har kontoret också haft praktikanter och nu har man lyckligtvis kunnat återgå till det normala även på den fronten. Näsman & Båsk är förmodligen den största advokatbyrån vad gäller antalet personal i Vasa idag.

– Vi har öppet året om och jour även under semestertider. Det är den fördel som kunden har vid kontakt med en tillräckligt stor advokatbyrå, berättar Saramo-Kuusisaari. 

Nasman BaskAdvokat Sabina Saramo-Kuusisaari (vänster), advokat Christian Näsman, jurist Anna Harkkila, advokat Oskar Sundback och advokat Björn Båsk finns till hands för att betjäna Startias kunder.

Mångsidig erfarenhet

Startias långvarige expertpartner Näsman & Båsk är en mångkunnig advokatbyrå. Byrån administrerar inte bara civilrättsliga och straffrättsliga frågor, men också administrativa frågor och har både företags- och privatkunder.

– Vi har en mycket gedigen erfarenhet inom konkurs- och saneringsförfaranden. Det har bidragit till att vi vet vad företagen behöver förbereda sig på, berättar advokat Sundback.

Sundback är Startias kontaktperson till Näsman & Båsks men även de andra juristerna vid byrån betjänar Startias kunder.

Fråga på förhand

Sundback betonar vikten av god planering i företagsverksamheten. Att anlita en expert för uppgörande av avtal blir mycket förmånligare än att avtalsfrågorna efteråt behandlas i tingsrätten. Rättsfall slukar förutom pengar också tid och energi.

Vid rådgivning till nya företagare ligger tyngdpunkten därför på uppgörande av olika avtal, på val av företagsform och på allmänna juridiska frågor med anknytning till företagsverksamheten. Dessutom kan nya företagare vara intresserade av de kurser som advokatbyrån ordnar.

– Vi vill för vår del vara med och hjälpa österbottniska företagare att bli allt mer framgångsrika. Genom VASEKs tjänst Sparra med juristen kan vi hjälpa både nya och redan verksamma företag, säger Sundback.

 Nasman Bask 2Advokaterna Anna Harkkila och Oskar Sundback har ingått en gemensam föreläsningsserie ”Pappren i skick!" i samarbete med Startia. De har också gratis företagarbesiktningar för företagare och de som planerar att starta företag för att identifiera hur olika personliga förändringar i livssituationer kan påverka företagets situation och till exempel vilka dokument och kontrakt som skulle vara nödvändiga.

Ny typ av juridisk rådgivning

Näsman & Båsk har redan innan samarbetsavtalet med Startia tecknades gett allmänna juridiska råd bland annat på sin Facebook-sida.

Nasman Bask 3På Advokatbyrå Näsman & Båsks Facebook-sidor finns nyttiga tips till olika juridiska situationer. Man kan också ställa frågor till advokatbyrån via Facebook.

– Vi är en modern byrå och därför betjänar vi våra kunder också via sociala medier. På våra hemsidor finns det mycket nyttigt att läsa, tipsar Saramo-Kuusisaari.

Startias Tommi Virkama är glad över att Advokatbyrå Näsman & Båsk är med i Startias expertnätverk.

– Med hjälp av våra expertpartners kan vi betjäna våra kunder ännu bättre. Advokatbyrå Näsman & Båsk bidrar till nätverket med sin expertis och erbjuder våra kunder mera valmöjligheter, konstaterar han.

 

Bilder: Advokatbyrå Näsman & Båsk, Nelly Björkholm
Översättning: VASEK

 ‹ Gå till "Nyheter"

Styrelsegården i Vasa – ett modernt exempel på en hållbar renovering

29.05.2023 | Nyheter
Vacker stuckatur från en svunnen tid blandas med modern färgsättning i ljusa toner, akustikdämpande fotoväggar och sofistikerade mattor i imponerande längder. Den energisnåla belysningen tänds automatiskt och steglöst vartefter vi äntrar mötesrummen, och i de som används mindre ofta noterar vi direkt en lägre temperatur. Vasa styrelsegård är ett helt nytt hus efter den omfattande renoveringen under 2020-2022.
Läs mera

Företag bör vara hållbara eftersom det är rätt sak att göra – men hur går man egentligen till väga?

17.05.2023 | Nyheter
Varför ska företag arbeta på ett ansvarsfullt sätt, samt tänka på hållbarhet och cirkulär ekonomi? Är det på grund av pengar? Eftersom det är bra för varumärket och ryktet? Eftersom det gör det lättare att rekrytera ny arbetskraft? Eller endast av den anledningen att det är den nya vägen att gå?
Läs mera

I vinnarföretaget är personalens mångfald en styrka

11.05.2023 | Nyheter
Österbottens jämställdhetsföretag 2023 är Bigro Ab från Närpes. Växthusföretaget Bigro sysselsätter cirka 70 personer, som representerar sex olika nationaliteter. Juryn motiverar sitt val med det mångsidiga arbete som gjorts i företaget för att bygga upp arbetsgemenskapens välmående och mångfald.
Läs mera

VASEK20-tidningen delas ut till varje hushåll

10.05.2023 | Nyheter
VASEK20-jubileumstidningen delades 10.5 som ett offentligt meddelande till alla hushåll i Vasaregionen. Tidningen är ett rejält paket om Vasaregionen och förstås om VASEK som firar jubileumsår.
Läs mera

Stubbtech – mer än namnet avslöjar

09.05.2023 | Nyheter
Den har varit segare än på mycket länge – våren – och tiden då högsäsongen inleds för Stubbtech och företagarna Jens Rodas och Thomas Söderlund. Men nu är den här och verksamheten, som fokuserar dels på stubbfräsning och gårdsarbeten, dels på utomhusmålning samt tak- och fasadtvätt, växer år för år. Planen är nu att omorganisera den tudelade verksamheten under separata marknadsföringsnamn.
Läs mera

”Förvänta dig inte resultat vid det första klicket” – E-handel är en gren som kräver flitighet

04.05.2023 | Nyheter
Den 26 april anordnade Viexpo och VASEK ett informationstillfälle om lanseringen av Österbottens e-handelsklubbverksamhet. På evenemanget höll Leevi Parsama, en expert inom digital handel, ett inspirerande tal om de tio viktigaste framgångspunkterna för e-handel.
Läs mera

Miljövänligt, energieffektivt och förmånligt

02.05.2023 | Nyheter
GreenStar är Finlands första koldioxidneutrala hotellkedja och allt fler väljer idag hotell utgående från hållbarhets- och miljöpolicy. Joensuubördige Kristian Ikonen var före sin tid då han grundade kedjan 2008 och skapade ett koncept som nu ligger helt rätt i tiden. Kedjans femte hotell öppnade i Vasa i november 2019, ett projekt som förverkligades av WasaGroup.
Läs mera

I generationsskiften finns alltid även känslorna på spel

20.04.2023 | Nyheter
Ett generationsskifte är ofta en process som involverar många olika tankar och känslor som kan påverka skiftets framgång. Osäkerhet, oro, sorg och längtan, lättnad, förtroende.
Läs mera