Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

28.06.2022

Advokatbyrå Näsman & Båsk Ab är en advokatbyrå i Vasa, som grundades av advokat Christian Näsman år 1998. Advokat Björn Båsk blev delägare år 2009 och Advokaterna Sabina Saramo-Kuusisaari och Oskar Sundback bjöds in att bli partners 2019. Dessutom arbetar juristen Anna Harkkila och tre kontorsarbetare på kontoret. Före pandemin har kontoret också haft praktikanter och nu har man lyckligtvis kunnat återgå till det normala även på den fronten. Näsman & Båsk är förmodligen den största advokatbyrån vad gäller antalet personal i Vasa idag.

– Vi har öppet året om och jour även under semestertider. Det är den fördel som kunden har vid kontakt med en tillräckligt stor advokatbyrå, berättar Saramo-Kuusisaari. 

Nasman BaskAdvokat Sabina Saramo-Kuusisaari (vänster), advokat Christian Näsman, jurist Anna Harkkila, advokat Oskar Sundback och advokat Björn Båsk finns till hands för att betjäna Startias kunder.

Mångsidig erfarenhet

Startias långvarige expertpartner Näsman & Båsk är en mångkunnig advokatbyrå. Byrån administrerar inte bara civilrättsliga och straffrättsliga frågor, men också administrativa frågor och har både företags- och privatkunder.

– Vi har en mycket gedigen erfarenhet inom konkurs- och saneringsförfaranden. Det har bidragit till att vi vet vad företagen behöver förbereda sig på, berättar advokat Sundback.

Sundback är Startias kontaktperson till Näsman & Båsks men även de andra juristerna vid byrån betjänar Startias kunder.

Fråga på förhand

Sundback betonar vikten av god planering i företagsverksamheten. Att anlita en expert för uppgörande av avtal blir mycket förmånligare än att avtalsfrågorna efteråt behandlas i tingsrätten. Rättsfall slukar förutom pengar också tid och energi.

Vid rådgivning till nya företagare ligger tyngdpunkten därför på uppgörande av olika avtal, på val av företagsform och på allmänna juridiska frågor med anknytning till företagsverksamheten. Dessutom kan nya företagare vara intresserade av de kurser som advokatbyrån ordnar.

– Vi vill för vår del vara med och hjälpa österbottniska företagare att bli allt mer framgångsrika. Genom VASEKs tjänst Sparra med juristen kan vi hjälpa både nya och redan verksamma företag, säger Sundback.

 Nasman Bask 2Advokaterna Anna Harkkila och Oskar Sundback har ingått en gemensam föreläsningsserie ”Pappren i skick!" i samarbete med Startia. De har också gratis företagarbesiktningar för företagare och de som planerar att starta företag för att identifiera hur olika personliga förändringar i livssituationer kan påverka företagets situation och till exempel vilka dokument och kontrakt som skulle vara nödvändiga.

Ny typ av juridisk rådgivning

Näsman & Båsk har redan innan samarbetsavtalet med Startia tecknades gett allmänna juridiska råd bland annat på sin Facebook-sida.

Nasman Bask 3På Advokatbyrå Näsman & Båsks Facebook-sidor finns nyttiga tips till olika juridiska situationer. Man kan också ställa frågor till advokatbyrån via Facebook.

– Vi är en modern byrå och därför betjänar vi våra kunder också via sociala medier. På våra hemsidor finns det mycket nyttigt att läsa, tipsar Saramo-Kuusisaari.

Startias Tommi Virkama är glad över att Advokatbyrå Näsman & Båsk är med i Startias expertnätverk.

– Med hjälp av våra expertpartners kan vi betjäna våra kunder ännu bättre. Advokatbyrå Näsman & Båsk bidrar till nätverket med sin expertis och erbjuder våra kunder mera valmöjligheter, konstaterar han.

 

Bilder: Advokatbyrå Näsman & Båsk, Nelly Björkholm
Översättning: VASEK

 ‹ Gå till "Nyheter"

Scenografin sätter stämningen – Pia utformar scenmiljöer för teater, film och TV

09.08.2022 | Nyheter
En passion för färg, form och hur man kan förändra stämningen i ett rum med yttre attribut, har alltid funnits hos Pia Enroth, hemma från Korsholm men numera Vasabo. Kombinerat med ett stort teaterintresse var det kanske givet att hon skulle jobba som scenograf. Efter drygt 20 år inom teaterbranschen är Pia numera egen företagare och från första stund har...
Läs mera

Bergö Havsudden är ett unikt stugalternativ i en naturskön havsmiljö

08.07.2022 | Nyheter
Bergö i Malax har länge varit ett populärt ställe för utflykter och villaliv. Nu finns ytterligare alternativ till övernattning i Bergö. Företagaren Torolf West har tre nybyggda stugor som han hyr ut året runt.
Läs mera

Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

28.06.2022 | Nyheter
Startias långvarige expertpartner Näsman & Båsk är en mångkunnig advokatbyrå. Byrån administrerar inte bara civilrättsliga och straffrättsliga frågor, men också administrativa frågor och har både företags- och privatkunder.
Läs mera

Hållbarhetsarbete på företagsbesök

27.06.2022 | Nyheter
Vöråföretaget Orapac från Oravais producerar förpackningar och har utsett ett eller flera miljömål för sin verksamhet för varje verksamhetsår. Företaget organiserade en hållbarhetseftermiddag för sin personal i torsdags före midsommar. Göran Östberg, VASEKs projektchef för cirkulär ekonomi, och projektchef Tomas Knuts, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia, var inbjudna för att prata om hållbarhet och leda en diskussion om hur hållbarhet kan...
Läs mera

Sommarbusstrafiken fortsätter runt om i tre kommuner även under den kommande sommaren

17.06.2022 | Nyheter
Förra sommaren genomfördes i samarbete med Vasaregionens Utveckling VASEK och Visit Vasa lanseringen av sommarbussen dvs. en gemensam transport till de mest populära besöksmålen i vår region. Projektet, som fick finansiering från arbets- och näringsministeriet, hade som mål att inleda en pilot för att öka antalet besökare till de olika företagen och besöksmålen på ett mer miljövänligt sätt.
Läs mera

Vet detta om startpeng och undvik fallgroparna

16.06.2022 | Nyheter
Syftet med startpeng är att trygga företagarens utkomst tills företagsverksamheten kommer ordentligt igång. Startpengen är ett inkomsttillägg för företagaren, inte företagets pengar. En företagare måste kunna leva och kanske försörja sin familj även när det inte går att betala ut tillräckligt med lön åt sig själv i början av företagsverksamheten.
Läs mera

Företagsrådgivare anträffbara även i kommunhuset – boka alltid tid på förhand

15.06.2022 | Nyheter
Via online-bokningskalendern kan du boka möte, videomöte eller telefontid med en företagsrådgivare till en tidpunkt som passar dig.
Läs mera

Besökscentret Meteoria fick utmärkelsen som grön föregångare

14.06.2022 | Nyheter
Besökscentret Meteoria fick status som föregångare för hållbar utveckling och STF Sustainable Travel Finland -certifikatet. Meteorian som attraktion är den första STF-föregångaren inom Visit Vaasas område och bland de första i hela landet. STF-utmärkelsen beviljas på basen av olika miljömässiga, sociokulturella och ekonomiska kriterier. Utmärkelsen kan sägas vara en belöning för det systematiska arbete som man målmedvetet genomfört kring besökscentret...
Läs mera