Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

28.06.2022

Advokatbyrå Näsman & Båsk Ab är en advokatbyrå i Vasa, som grundades av advokat Christian Näsman år 1998. Advokat Björn Båsk blev delägare år 2009 och Advokaterna Sabina Saramo-Kuusisaari och Oskar Sundback bjöds in att bli partners 2019. Dessutom arbetar juristen Anna Harkkila och tre kontorsarbetare på kontoret. Före pandemin har kontoret också haft praktikanter och nu har man lyckligtvis kunnat återgå till det normala även på den fronten. Näsman & Båsk är förmodligen den största advokatbyrån vad gäller antalet personal i Vasa idag.

– Vi har öppet året om och jour även under semestertider. Det är den fördel som kunden har vid kontakt med en tillräckligt stor advokatbyrå, berättar Saramo-Kuusisaari. 

Nasman BaskAdvokat Sabina Saramo-Kuusisaari (vänster), advokat Christian Näsman, jurist Anna Harkkila, advokat Oskar Sundback och advokat Björn Båsk finns till hands för att betjäna Startias kunder.

Mångsidig erfarenhet

Startias långvarige expertpartner Näsman & Båsk är en mångkunnig advokatbyrå. Byrån administrerar inte bara civilrättsliga och straffrättsliga frågor, men också administrativa frågor och har både företags- och privatkunder.

– Vi har en mycket gedigen erfarenhet inom konkurs- och saneringsförfaranden. Det har bidragit till att vi vet vad företagen behöver förbereda sig på, berättar advokat Sundback.

Sundback är Startias kontaktperson till Näsman & Båsks men även de andra juristerna vid byrån betjänar Startias kunder.

Fråga på förhand

Sundback betonar vikten av god planering i företagsverksamheten. Att anlita en expert för uppgörande av avtal blir mycket förmånligare än att avtalsfrågorna efteråt behandlas i tingsrätten. Rättsfall slukar förutom pengar också tid och energi.

Vid rådgivning till nya företagare ligger tyngdpunkten därför på uppgörande av olika avtal, på val av företagsform och på allmänna juridiska frågor med anknytning till företagsverksamheten. Dessutom kan nya företagare vara intresserade av de kurser som advokatbyrån ordnar.

– Vi vill för vår del vara med och hjälpa österbottniska företagare att bli allt mer framgångsrika. Genom VASEKs tjänst Sparra med juristen kan vi hjälpa både nya och redan verksamma företag, säger Sundback.

 Nasman Bask 2Advokaterna Anna Harkkila och Oskar Sundback har ingått en gemensam föreläsningsserie ”Pappren i skick!" i samarbete med Startia. De har också gratis företagarbesiktningar för företagare och de som planerar att starta företag för att identifiera hur olika personliga förändringar i livssituationer kan påverka företagets situation och till exempel vilka dokument och kontrakt som skulle vara nödvändiga.

Ny typ av juridisk rådgivning

Näsman & Båsk har redan innan samarbetsavtalet med Startia tecknades gett allmänna juridiska råd bland annat på sin Facebook-sida.

Nasman Bask 3På Advokatbyrå Näsman & Båsks Facebook-sidor finns nyttiga tips till olika juridiska situationer. Man kan också ställa frågor till advokatbyrån via Facebook.

– Vi är en modern byrå och därför betjänar vi våra kunder också via sociala medier. På våra hemsidor finns det mycket nyttigt att läsa, tipsar Saramo-Kuusisaari.

Startias Tommi Virkama är glad över att Advokatbyrå Näsman & Båsk är med i Startias expertnätverk.

– Med hjälp av våra expertpartners kan vi betjäna våra kunder ännu bättre. Advokatbyrå Näsman & Båsk bidrar till nätverket med sin expertis och erbjuder våra kunder mera valmöjligheter, konstaterar han.

 

Bilder: Advokatbyrå Näsman & Båsk, Nelly Björkholm
Översättning: VASEK

 ‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera