Kreativa reklambyrån IMG Media vill hjälpa företagare att ge ett gott första intryck

04.03.2020

Benny Fors som grundat IMG Media.Benny Fors är IMG Medias grundare.

Benny Fors grundade reklambyrån IMG Media 1996 och har sett nästan allt som det bara finns att se inom marknadsförings- och mediebranschen. Ändå kan man alltid hitta på något nytt, och för IMG Media betydde det att gå med i Startias sakkunnignätverk i slutet av 2019.

 –  Vi var bland de första i Finland att börja med kommersiella hemsidor och Finlands första företag att göra DVD-produktioner för filmbolag Finland och övriga Norden. Till vår repertoar hör allt från grafisk design, webbdesign och fotografering till videoproduktion och animationer. Vi har alltså ett väldigt brett kunnande och lång erfarenhet inom reklambranschen, berättar Fors.

Företaget sysselsätter idag tre anställda och har kontor i Vasa centrum. Kunderna får betjäning på svenska, finska och engelska.

–  Vi har kunder i alla storleksklasser: både stora bolag med stora budgeter och småföretag med helt annorlunda förutsättningar och behov. För oss är det viktigt att kunden är nöjd med slutprodukten, oavsett budget. Vi strävar efter att knyta, behålla and värna om kundkontakter, förklarar Fors.

IMG Media har aldrig känt något större behov av att marknadsföra sig, utan företaget har levt på sitt goda rykte och litat på djungeltelegrafen. Det är ändå en målgrupp som de inte riktigt nått ordentligt, nämligen småföretagarna.

Benny Fors på IMG Medias kontor.IMG Media har kontor i Vasa centrum.

Som lösning till detta bestämde de sig för att bli en av Startias sakkunnigorganisationer och på så sätt bättre nå ut till företagare som behöver marknadsföringstjänster speciellt i företagets startskede. Fors är ju själv företagare, så han vet hur det är att komma in på en marknad.

–  Man har bara en chans att ge ett första intryck. Det gäller att ha rätt ansikte utåt – allt med form, färger, typsnitt och språknyanser påverkar intrycket. Kunden avgår på en blick om företaget är pålitligt, och det är där vi kan stå till tjänst. Det är viktigt en konsekvent grafisk look, säger Fors.

–  Många gånger är det just webbsidor och annan marknadsföring som småföretagare inte själv har kompetens att utföra. Då är det bra att anlita någon som kan, och själv koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Vi glada att även IMG Media gick med i vårt nätverk av sakkunniga, för de har en hel del erfarenhet att erbjuda till företagarnas förfogande, konstaterar Startias direktör Tommi Virkama.

 

Startias sakkunnigorganisationer‹ Gå till "Nyheter"

EnergyVaasa Talks-webbinarier presenterar energiteknologiteman hela året 2021

22.10.2020 | Nyheter
Arrangörerna för energibranschens internationella toppevenemang EnergyWeek startar i januari 2021 en ny webbinarserie: EnergyVaasa Talks. Webbinarserien sträcker sig över hela året 2021 och ämnena som behandlas har stark koppling till energiteknologin.
Läs mera

Var försiktig med företagskataloger – ta reda på vad du förbinder dig till

20.10.2020 | Nyheter
Att ingå olika slags avtal är en viktig del av företagarens vardag. Med avtalsfrågor bör man dock alltid vara försiktig så att det inte kommer några obehagliga överraskningar i efterhand. Gör aldrig något avtal muntligt eller via telefon, utan be alltid om säljarens offert minst via e-post och lova svara på det skriftligt exempelvis via e-post.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

20.10.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Hur fixa läget när pengarna börjar ta slut? – Företagsrådgivarens 10 tips

15.10.2020 | Nyheter
Framförallt de rådande undantagsförhållandena under den här våren har försatt många företag i svårigheter, men motsvarande kan hända även i så kallade normala förhållanden. Om pengarna börjar ta slut och företaget har likviditetsproblem, vad ska man göra för att fixa läget?
Läs mera

Motorintresset förenar – Från sidobusiness till familjeföretag

12.10.2020 | Nyheter
Det faktum att det redan fanns fyra serviceverkstäder i byn skrämde inte Niklas Sjödahl i Molpe. För två år sedan tog han steget fullt ut och gick från fast anställd med en bisyssla till heltidsföretagare som mekaniker, plåtslagare och målare. Idag är NT-Service ett familjeföretag som förutom Niklas också sysselsätter tre personer till.
Läs mera

Första moderna tidens trähöghus i Vasa byggs upp i Melmo

08.10.2020 | Nyheter
Trä har redan i århundraden använts som byggmaterial för hus, men KL-tekniken (korslimmat trä) har ändrat spelplanen för träbyggning permanent. De hållbara och miljövänliga träbyggnaderna blir allt fler även i Vasaregionen, och regionens första trähöghus, Vaasan Viherlehto, byggs som bäst i Melmo. Lakea ansvarar för dess uppbyggnad.
Läs mera

Ägarskiftesrådgivningen lugnade inte helt ner sig ens under coronatiden

07.10.2020 | Nyheter
Till följd av coronasituationen fick VASEKs företagsrådgivning omorganisera sina företagstjänster och fokuserade på att hjälpa företag med de ekonomiska problem som orsakades av coronapandemin. Samtidigt skedde en tillfällig minskning av antalet kunder i start- och agärskiftesrådgivningen. – Under våren och sommaren främjades emellertid redan pågående ägar- eller generationsskiftesprocesser.
Läs mera

VASEK och Startia övergår tillfälligt till att betjäna sina kunder på distans

05.10.2020 | Nyheter
VASEK och Nyföretagscentrum Startia övergår som försiktighetsåtgärd från och med måndag 5 oktober att betjäna sina kunder endast på distans. Alla redan bokade möten ändras till distansmöten.
Läs mera