Kjell Nydahl är Årets 2019 ägarskiftesexpert

06.11.2019

Kjell2Direktör för företagstjänster Kjell Nydahl från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK belönades som Årets 2019 ägarskiftesexpert. Priset utdelades på Ägarskifte 2019-konferensen i Helsingfors.

– Kjell Nydahl har på ett okonstlat sätt bidragit till hundratals lyckade ägarskiften och främjat ägarskiften i hela Österbotten, motiverade Företagarna i Finlands vice vd Anssi Kujala valet.

– Att främja ägarskiften har varit lätt på VASEK, eftersom vi sköter om företagen under hela deras livscykel. Ofta händer det att jag får hjälpa till med att starta företaget, utveckla det i olika skeden och även stöda i ägarskiftesprocessen, konstaterar Nydahl.

Kujala delade ut priset å Ägarskiftesforumets (Omistajanvaihdosfoorumi) vägnar. Ägarskiftesforumet gjorde valet på basis av förslagen som deltog i konferensen. Med valet av Ägarskiftesexperten vill man fästa uppmärksamhet vid mikro- och sm-företagsmarknaderna och deras utveckling. Årets ägarskiftesexpert utsågs nu för den nionde gången.

– Tack vare det arbete som Kjell Nydahl gjort har professionell verksamhet för att främja ägarskiften utvidgats även till Jakobstadsregionen och Kristinestadsregionen, säger Kujala.

Enligt Kujala har Nydahls arbete även varit nationellt betydande bland annat i skapandet av tvåspråkigt material.

– Österbotten är också ett bra exempel på hur man inkluderat ägarskiftesarbetet i etablerade företagstjänster. I det åldrande Finland kan ägarskiftesverksamheten ju inte vara projektarbete, utan den ska tilldelas tillräckliga och bestående resurser, påpekar Kujala.

– VASEKs ägarkommuner har ansett främjandet av ägarskiften vara en viktig del av våra företagstjänster och gett en möjlighet att utveckla dem. Vi har bland annat tagit fram Börja i tid-ägarskiftesguiden och annat material för att underlätta företagarnas vardag, berättar Nydahl.

Ägarskiftesforumet är styrgruppen för ägarskiftesprojektet förvaltat av Företagarna i Finland. Medlemmarna i forumet är arbets- och näringsministeriet, Finlands Näringsliv EK, Företagarna i Finland, Perheyritysten liitto, Finnvera, Business Finland, Deloitte, Nordea, Danske Bank, Suomen Yrityskaupat, Nyföretagarcentralerna i Finland, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt, Finlands Företagsmentorer, Seinäjoen
Ammattikorkeakoulu och Lappeenrannan-Lahden Teknillinen Yliopisto.

Cirka 250 företagsköpare och -säljare samt experter från hela Finland samlas på Ägarskifte 2019-konferensen.

Mer information

Årets 2019 ägarskiftesexpert, direktör för företagstjänster Kjell Nydahl, tfn 050 368 2686, kjell.nydahl@vasek.fi
Projektchef Mika Haavisto, Företagare i Finland, tfn 050 550 1993, mika.haavisto@yrittajat.fi 

 ‹ Gå till "Nyheter"

VASEKs företagstjänster betjänar hela sommaren – över 1 000 företag redan fått hjälp i coronaläget

30.06.2020 | Nyheter
I och med att semesterperioden inleds och coronarestriktionerna lindras underlättar även företagens situation. – Det är fint att coronaläget nu är sådant att olika restriktioner redan kan börja upphävas. Detta är en välkommen nyhet för företagare, som haft en jätteutmanande vår, konstaterar VASEKs vd Stefan Råback.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

30.06.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Musikern Charles Plogman väntar på att få uppträda live igen

26.06.2020 | Nyheter
Charles Plogman blev intresserad av musik redan i tonåren och har sedan dess hållit på med allt möjligt musikrelaterat. Han grundade musikförlaget Meir Music år 1997 och efter ett par år öppnades möjligheten för honom att hålla på med musik på heltid.
Läs mera

Kyrolandet – resmålet med dragningskraft

24.06.2020 | Nyheter
Kyrolandet, det vill säga Storkyro, Laihela och Lillkyro, är ett potentiellt resmål för såväl inhemska som internationella turister. Laihelas omtalade snålhet är känt i hela Finland, plåtslagarkunnandet i Lillkyro är värt att beundra och tack vare Kyrö Distillery och verksamheten som byggts upp kring det är Storkyro känt även utomlands.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

24.06.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Ensamföretagarstödet ett hjälp i nöden för loppisföretagaren

18.06.2020 | Nyheter
Susanna Jokinen är ensamföretagare och har drivit eget lopptorg i Tervajoki i fyra år. Hennes lopptorg Susan kirppis fungerar där som ett vanligt lopptorg, men också som ett ställe där folk möter varann. Man kan inte kalla Susan kirppis endast en vanlig loppis, eftersom det utvecklats också ett café vid sidan om lopptorgsverksamheten.
Läs mera

Ny typ av båtcharter erbjuder fartfyllda upplevelser ute till havs

17.06.2020 | Nyheter
Med hemmahamn i Molpe och med den yttre skärgården bara 15 minuter bort, inleder i dagarna West Coast Rib Charter en helt ny typ av upplevelseinriktad båtcharter.
Läs mera

Årets företagarpris har utdelats i Korsnäs

17.06.2020 | Nyheter
Årets företagarpris gick till familjeföretaget Korsnäs Glasservice, som drivs av Mats Österberg. Korsnäs företagares pris till årets unga företagare 2019 går till två företagare, som valt att satsa på en traditionell näring, som inte lockar många yngre idag. Bägge företagarna har tagit steget fullt ut och satsat på kustfiske på heltid.
Läs mera