Kenneth Dalkvist ny företagsrådgivare på VASEK

06.04.2020

Kenneth Dalkvist.

EM Kenneth Dalkvist har blivit vald till Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs nya företagsrådgivare bland 30 sökande. Han tillträder posten den 6 april. Tidigare har Dalkvist arbetat inom fastighetsbranschen på Nordisk Renting samt inom finans- och banksektorn på bland annat Nordea och Aktia, där han ansvarat för företagskunder i Österbotten.

Dalkvist kommer att arbeta i VASEKs företagstjänstteam och råder företag i alla livsskeden, med företagens ekonomiska frågor som specialansvarsområde. Han ansvarar också i första hand för företagen i Vasa. Efter den rådande undantagstiden kommer han främst att koncentrera sig på medelstora och tillväxtföretag samt invest in-verksamheten och företagsetableringar.

– Kenneths bakgrund och erfarenhet inom finanssektorn kommer att vara till stor nytta för våra kunder, varav många just nu tampas med ekonomiska svårigheter som coronasituationen orsakat. De senaste veckorna har varit väldigt bråda för oss företagsrådgivare, så Kenneth får genast efter orienteringen börja besvara företagarnas frågor, berättar direktör för företagstjänster Kjell Nydahl.

VASEKs och nyföretagscentrum Startias företagsrådgivare betjänar för tillfället Vasaregionens företagare per telefon, per epost och via videomöten.

– Nu kan man konstatera att rekryteringsprocessen avslutades precis i lagom tid. Våra tjänster behövs för tillfället i väldigt stor utsträckning, så det är utmärkt att vi får en erfaren ekonomiexpert som Kenneth med i teamet för att hjälpa företagen. Efter det svåra coronaskedet behöver man även nya affärsidéer och nya företag, så Kenneth kommer i fortsättningen också att delta i Startias rådgivning för blivande företagare, tillägger vd Stefan Råback.

– Det känns jättebra att efter ett år i Helsingfors få återvända till ett välbekant område och arbeta för företag i alla storlekar tillsamman med VASEKs omfattande nätverk, berättar Dalkvist förnöjt.

Till posten för projektchef/logistikexpert, som var öppen samtidigt som företagsrådgivarposten, har valts PM Matias Båsk. Båsk, som arbetar som Korsholms kommuns näringslivschef, kommer att fungera som ersättare för MoveIT-projektets projektchef 3.8.2020–31.7.2021. Han har varit med i projektet sen projektstart. Utöver logistikrelaterade uppgifter kommer han vid behov att medverka i företagsrådgivningen.

 

Bild för media: Kenneth Dalkvist

 



‹ Gå till "Nyheter"

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera