Incoach erbjuder tävlingsspelare högklassig träning

24.04.2020

Christian Joutsenvuori.Vasabon Christian Joutsenvuori tävlade själv tidigare i e-sportsspel och började leta efter mera information om hur man bäst kunde träna och förbereda sig inför tävlingar. När det inte gick så enkelt att hitta information, bestämde han sig för att grunda en nättjänst, vars mål är att föra samman tränare och tävlingsspelare.

Företagsformen på Incoach, som grundades på hösten 2018 med hjälp av nyföretagscentrum Startia, ändrades ganska fort från firma till aktiebolag. Företagets största kundgrupp är för tillfället andra stadiets läroanstalter.

– Sju stycken andra stadiets läroanstalter har i sitt kursutbud våra e-sportsutbildningar. Och nu under de senaste veckorna har intresset för spelklubbar ökat. Vi har i vårt utbud spelklubbar för olika åldersgrupper, där vi spelar Minecraft, Fortnite och CSGO. Speciellt nu när skolorna är stängda och traditionella hobbygrupper är pausade kan spelklubbar vara en räddning i aktivitetsbristen. I spelklubbarna fostras barn och unga till förnuftigt spelande och de som är villiga erbjuds högklassig e-sportsträning, berättar Joutsenvuori.

En elev som spelar dataspel.

Joutsenvuori påminner även att företag kan erbjuda spelklubbar till sina anställda:

– I dessa tider av distansskola och social isolering kan man avsevärt öka effektiviteten och den oavbrutna arbetstiden hos distansarbetande anställda genom att erbjuda deras barn ansvarsfulla och guidade aktiviteter.

Även om coronasituationen å ena sidan ökat intresset för spelklubbarna, kan det uppstå utmaningar med läroanstaltskunderna på hösten.

– Jag hoppas emellertid att coronakrisen inte påverkar läroanstalterna för mycket, utan att de redan tidigare knutna partnerskapen kan fortsätta och att även nya kan knytas. Läroanstalterna och studerandena har varit väldigt nöjda med spelbranschens utbildningar och utbudet av dem har gjort läroanstalterna mera attraktiva i studerandenas ögon, konstaterar Joutsenvuori.

Spelbranschens popularitet växer och antalet nya e-sportsutövare ökar hela tiden. Därför har Joutsenvuori och Incoach som mål att erbjuda högklassig träning till så många spelentusiaster som möjligt.

– Kurser där man behandlar en tävlingsspelares karriärstig fostrar till förnuftigt spelande. Kurserna innehåller, utöver spelande, även kunskap om näring och motion, och de förbättrar teamfärdigheter och individuella kompetenser.

Christian Joutsenvuori.

Joutsenvuori uppskattar att det finns tusentals tävlingsinriktade e-sportstävlande i Finland. Några dussin av dem är proffs som får lön för att spela.

Precis som framgångsrika e-sportsspelare behöver sparring, har även Joutsenvuori som företagare dragit nytta av den sparring han fått på Startia och VASEK.

– Jag fick väldigt mycket hjälp från nyföretagscentrumet när jag startade eget. Jag har även efteråt flera gånger varit i kontakt med en företagsrådgivare, senast för några dagar sedan. Med Antti Alasaari har vi bollat idéer om prissättning, försäljningsstrategier och allt möjligt nytt. Även i avtalsärenden har jag fått hjälp. Antti har alltid väglett mig vidare, till exempel till någon annan expert, när mitt ärende krävt det, berömmer Joutsenvuori.

 ‹ Gå till "Nyheter"

EnergyVaasa Talks-webbinarier presenterar energiteknologiteman hela året 2021

22.10.2020 | Nyheter
Arrangörerna för energibranschens internationella toppevenemang EnergyWeek startar i januari 2021 en ny webbinarserie: EnergyVaasa Talks. Webbinarserien sträcker sig över hela året 2021 och ämnena som behandlas har stark koppling till energiteknologin.
Läs mera

Var försiktig med företagskataloger – ta reda på vad du förbinder dig till

20.10.2020 | Nyheter
Att ingå olika slags avtal är en viktig del av företagarens vardag. Med avtalsfrågor bör man dock alltid vara försiktig så att det inte kommer några obehagliga överraskningar i efterhand. Gör aldrig något avtal muntligt eller via telefon, utan be alltid om säljarens offert minst via e-post och lova svara på det skriftligt exempelvis via e-post.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

20.10.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Hur fixa läget när pengarna börjar ta slut? – Företagsrådgivarens 10 tips

15.10.2020 | Nyheter
Framförallt de rådande undantagsförhållandena under den här våren har försatt många företag i svårigheter, men motsvarande kan hända även i så kallade normala förhållanden. Om pengarna börjar ta slut och företaget har likviditetsproblem, vad ska man göra för att fixa läget?
Läs mera

Motorintresset förenar – Från sidobusiness till familjeföretag

12.10.2020 | Nyheter
Det faktum att det redan fanns fyra serviceverkstäder i byn skrämde inte Niklas Sjödahl i Molpe. För två år sedan tog han steget fullt ut och gick från fast anställd med en bisyssla till heltidsföretagare som mekaniker, plåtslagare och målare. Idag är NT-Service ett familjeföretag som förutom Niklas också sysselsätter tre personer till.
Läs mera

Första moderna tidens trähöghus i Vasa byggs upp i Melmo

08.10.2020 | Nyheter
Trä har redan i århundraden använts som byggmaterial för hus, men KL-tekniken (korslimmat trä) har ändrat spelplanen för träbyggning permanent. De hållbara och miljövänliga träbyggnaderna blir allt fler även i Vasaregionen, och regionens första trähöghus, Vaasan Viherlehto, byggs som bäst i Melmo. Lakea ansvarar för dess uppbyggnad.
Läs mera

Ägarskiftesrådgivningen lugnade inte helt ner sig ens under coronatiden

07.10.2020 | Nyheter
Till följd av coronasituationen fick VASEKs företagsrådgivning omorganisera sina företagstjänster och fokuserade på att hjälpa företag med de ekonomiska problem som orsakades av coronapandemin. Samtidigt skedde en tillfällig minskning av antalet kunder i start- och agärskiftesrådgivningen. – Under våren och sommaren främjades emellertid redan pågående ägar- eller generationsskiftesprocesser.
Läs mera

VASEK och Startia övergår tillfälligt till att betjäna sina kunder på distans

05.10.2020 | Nyheter
VASEK och Nyföretagscentrum Startia övergår som försiktighetsåtgärd från och med måndag 5 oktober att betjäna sina kunder endast på distans. Alla redan bokade möten ändras till distansmöten.
Läs mera