Suomi.fi banneri yritykset 728x90Suomi.fi-nättjänstens företagssidor har publicerats i januari. All information och rådgivning gällande företagande hittas nu på en och samma plats – på adressen www.Suomi.fi.

Suomi.fi:s företagssidor har samlat alla offentliga tjänster, som behövs i företagsverksamhetens olika skeden, och erbjuder även ett omfattande informationspaket om företagande. Den populära tjänsten foretagsfinland.fi har integrerats i Suomi.fi-nättjänsten. FöretagsFinlands telefontjänst för nya och etablerade företag fungerar som vanligt även i fortsättningen.

Företagssidorna stöder nya företagare på ett helt nytt sätt genom tydliga guider som publiceras i tjänsten. Tanken bakom guiderna är att vägleda företagaren genom de olika skeden som krävs för att grunda ett företag och samtidigt säkerställa att hen har uppmärksammat alla viktiga saker. Genom att svara på frågor får företagaren en checklista till stöd för att grunda företaget. Checklistan ger råd för bl.a. vilka tillstånd och försäkringar som behövs samt vilka register företaget ska anmälas till.

Guider för att planera företagsverksamhet och starta ett eget företag har redan publicerats. En guide för att anställa arbetstagare upprättas som bäst.

suomifi1svAlla tjänster som Nyföretagscentrum Startia och VASEK erbjuder till startande eller redan verksamma företag kan hittas på nättjänsten Suomi.fi.

– Vi har beskrivit alla tjänsterna och definierat servicekanalerna, det vill säga information om varifrån våra tjänster kan nås, om de finns på nätet och vad som är telefonnumret till vår växel. På Suomi.fi-tjänsten är det möjligt att göra begränsningar, det vill säga man kan välja exempelvis sin hemkommun som avgränsning, och då får man fram förutom de riksomfattande tjänsterna men också VASEKs och Startias tjänster vilka är riktade till invånarna i Vasaregionen, berättar VASEKs informatör Johanna Hietikko-Koljonen.

– Och naturligtvis finns alla våra tjänster också på våra egna hemsidor även i fortsättningen. Men det lönar sig att kolla upp dessa omfattande informationspaket som Suomi.fi har att erbjuda.

 

Johanna Hietikko Koljonen
Johanna Hietikko-Koljonen
Kommunikationschef
+358 50 591 8649

 

Källa: Befolkningsregistercentralen bulletin 9.1.2018

 

‹ Gå till "Nyheter"