Ett omfattande tomt- och lokalregister i Vasaregionen gynnar företagare

02.06.2021

iStock 499148420En ny version av Vasaregionenslokaler.fi-tjänsten har publicerats. Vasaregionens tomt- och lokalregister www.vasaregionenslokaler.fi är en webbplats som förmedlar information om lediga lokaler och företagstomter i Vasaregionen (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela). Fastighetsutvecklare kan också på webbplatsen visa upp sina nya lokaler som är i marknadsföringsfasen.

Den förnyade tjänsten är nu ännu mer funktionell och enkel att använda.

– Förutom layoutförändringar, har vi gjort flera uppdateringar i Vasaregionens lokalregister under huven, så att säga. Hemsidans teknik förnyad, vilket har förbättrat funktionssäkerheten och hastigheten. Dessutom har vi fått med många nya annonsörer i tjänsten, vilket innebär att utbudet på lediga utrymmen och företagstomter i regionen är ännu mer omfattande, berättar vd Ulla Mäki-Lohiluoma på Vaasa Parks.

Tomt- och lokalregistret finansieras av Vasaregionens kommuner, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK samt fastighetsägare och -mäklare i regionen. Dessutom bidrar VASEK till marknadsföringen och utvecklingen av registret. Registrets anmälningsintäkter används i sin helhet till marknadsföringen.

– Det regionala tomt- och lokalregistret möjliggör att man lättare kan nå potentiella kunder även utanför kommungränsen och i hela Finland, samtidigt som det utgör ett bra komplement till den information som finns på kommunens egna hemsidor. Vi vill visa att det finns många prisvärda företagstomtalternativ även utanför tätorterna, till exempel Norra-Brinken-industriområdet, som är centralt beläget i Malax och endast 15 minuter från flygplatsen och hamnen, påminner Malax kommundirektör Jenny Malmsten.

Även de lediga företagstomterna i Korsholms kommun finns i Vasaregionens lokalregister.

– Målet är att öka hela regionens synlighet och attraktionskraft genom samarbete. Tillsammans kan vi göra saker mer kostnadseffektivt och marknadsföra vår region i större utsträckning. Våra företagsområden skiljer sig också åt. Till exempel kan du hitta ett område för cirkulär ekonomi på Fågelberget i Korsholm, där det fortfarande finns lediga tomter. Dessutom finns det lediga företagstomter i Korsholm nära det växande batterifabriksområdet, berättar Korsholms kommuns näringslivschef Henna-Maija Sumuvuori.

I början av 2021 intensifierade Vaasa Parks och VASEK sitt samarbete ytterligare och nu kan man nå även en av VASEKs företagsrådgivare via lokalregistret. Målet med både VASEKs och Vaasa Parks verksamhet är att få nya företag och arbetstillfällen till regionen och att förbättra verksamhetsförutsättningarna för företag som redan är verksamma i regionen.

– Den trespråkiga webbplatsen fungerar också som ett verktyg för Invest In-arbetet, vilket vi också gjort i regionalt samarbete redan under en lång tid. Samma adress är avsedd att ge den mest aktuella och relevanta informationen om lediga lokaler och företagstomter samt framtida projekt för affärslokaler. Dessutom finns företagsrådgivare Kenneth Dalkvists kontaktuppgifter på webbplatsen. Kenneth har lång erfarenhet av affärslokaler och genom honom kopplas även andra företagstjänster till kundernas förfogande, påminner VASEKs vd Stefan Råback.

Petri Sandkvist, vd på Airaksinen, anser att ett omfattande lokalregister gynnar företagare:

– Det är lätt för en företagare att bekanta sig med de alternativ som finns tillgängliga när omfattande detaljer för lokalerna finns på samma plats. Man kan enkelt mata in bilder och lägga till detaljer om lokalens eller tomtens egenskaper, berättar Sandkvist.

 



‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera