Ett omfattande tomt- och lokalregister i Vasaregionen gynnar företagare

02.06.2021

iStock 499148420En ny version av Vasaregionenslokaler.fi-tjänsten har publicerats. Vasaregionens tomt- och lokalregister www.vasaregionenslokaler.fi är en webbplats som förmedlar information om lediga lokaler och företagstomter i Vasaregionen (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela). Fastighetsutvecklare kan också på webbplatsen visa upp sina nya lokaler som är i marknadsföringsfasen.

Den förnyade tjänsten är nu ännu mer funktionell och enkel att använda.

– Förutom layoutförändringar, har vi gjort flera uppdateringar i Vasaregionens lokalregister under huven, så att säga. Hemsidans teknik förnyad, vilket har förbättrat funktionssäkerheten och hastigheten. Dessutom har vi fått med många nya annonsörer i tjänsten, vilket innebär att utbudet på lediga utrymmen och företagstomter i regionen är ännu mer omfattande, berättar vd Ulla Mäki-Lohiluoma på Vaasa Parks.

Tomt- och lokalregistret finansieras av Vasaregionens kommuner, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK samt fastighetsägare och -mäklare i regionen. Dessutom bidrar VASEK till marknadsföringen och utvecklingen av registret. Registrets anmälningsintäkter används i sin helhet till marknadsföringen.

– Det regionala tomt- och lokalregistret möjliggör att man lättare kan nå potentiella kunder även utanför kommungränsen och i hela Finland, samtidigt som det utgör ett bra komplement till den information som finns på kommunens egna hemsidor. Vi vill visa att det finns många prisvärda företagstomtalternativ även utanför tätorterna, till exempel Norra-Brinken-industriområdet, som är centralt beläget i Malax och endast 15 minuter från flygplatsen och hamnen, påminner Malax kommundirektör Jenny Malmsten.

Även de lediga företagstomterna i Korsholms kommun finns i Vasaregionens lokalregister.

– Målet är att öka hela regionens synlighet och attraktionskraft genom samarbete. Tillsammans kan vi göra saker mer kostnadseffektivt och marknadsföra vår region i större utsträckning. Våra företagsområden skiljer sig också åt. Till exempel kan du hitta ett område för cirkulär ekonomi på Fågelberget i Korsholm, där det fortfarande finns lediga tomter. Dessutom finns det lediga företagstomter i Korsholm nära det växande batterifabriksområdet, berättar Korsholms kommuns näringslivschef Henna-Maija Sumuvuori.

I början av 2021 intensifierade Vaasa Parks och VASEK sitt samarbete ytterligare och nu kan man nå även en av VASEKs företagsrådgivare via lokalregistret. Målet med både VASEKs och Vaasa Parks verksamhet är att få nya företag och arbetstillfällen till regionen och att förbättra verksamhetsförutsättningarna för företag som redan är verksamma i regionen.

– Den trespråkiga webbplatsen fungerar också som ett verktyg för Invest In-arbetet, vilket vi också gjort i regionalt samarbete redan under en lång tid. Samma adress är avsedd att ge den mest aktuella och relevanta informationen om lediga lokaler och företagstomter samt framtida projekt för affärslokaler. Dessutom finns företagsrådgivare Kenneth Dalkvists kontaktuppgifter på webbplatsen. Kenneth har lång erfarenhet av affärslokaler och genom honom kopplas även andra företagstjänster till kundernas förfogande, påminner VASEKs vd Stefan Råback.

Petri Sandkvist, vd på Airaksinen, anser att ett omfattande lokalregister gynnar företagare:

– Det är lätt för en företagare att bekanta sig med de alternativ som finns tillgängliga när omfattande detaljer för lokalerna finns på samma plats. Man kan enkelt mata in bilder och lägga till detaljer om lokalens eller tomtens egenskaper, berättar Sandkvist.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Tre lyckliga får Maria Veitola på besök i augusti – över hundra sökanden och anmälda

22.06.2021 | Nyheter
Vasa siktar på att bli den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Som en del av resan söker vi tillsamman med redaktör Maria Veitola den lyckligaste människan i Vasaregionen och samtidigt hela världen. Hela 115 personer anmälde sig själv eller blev anmälda av någon annan!
Läs mera

Avvikelser i VASEKs öppethållningstider och TE-byråns startpengsbehandling i juli

21.06.2021 | Nyheter
VASEK har stängt i juli vecka 28–29, det vill säga 12.–25.7.2021. Österbottens TE-byrå har sommarpaus i startpengsbehandlingen vecka 29, det vill säga 19.7.–25.7.2021.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

21.06.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Tredje ansökningsomgången av företagens kostnadsstöd – till vem, hur och vem hjälper till?

21.06.2021 | Nyheter
Ansökningstiden för kostnadsstöd tre börjar den 27 april. Ersättning för stängning kan också ansökas nu. Kostnadsstödet ansöks via Statskontorets elektroniska ansökningskanal (e-tjänsten).
Läs mera

FAIR-projektets rapport fördjupar sig i framtiden för eldriven flygtrafik i Kvarkenregionen

18.06.2021 | Nyheter
FAIR (Finding innovations to Accelerate the Implementation of electric Regional aviation) är ett två år långt projekt för att stödja en tidig och effektiv kommersialisering av eldrivna regionala flygningar i Kvarkenregionen. Rapporten Electric regional aviation – a fast and clean transport mode for the needs of Kvarken region, som projektet beställt av WSP, publicerades nyligen.
Läs mera

Dealflow Finland-tjänsten gör det möjligt för företag att möta internationella investerare

15.06.2021 | Nyheter
Dealflow Finland är en avgiftsfri tjänst som produceras av Business Finland för att introducera inhemska startup- och tillväxtföretag, som söker investerare, till internationella investerare. Även VASEK ger synlighet genom tjänsten till företag i Vasaregionen som är intresserade av internationell tillväxt.
Läs mera

Ta sommarbussen ut till regionens besöksmål

15.06.2021 | Nyheter
Visit Vasas sommarbussturer inleddes i maj och i juni körs turer fyra dagar i veckan. Med sommarbussen kan man i juni besöka bland annat Södra Vallgrunds och Svedjehamns destinationer, och i juli kommer utbudet att fyllas på med flera besöksmål.
Läs mera

Företagsrådgivaren tipsar: hurdan är en bra affärsidé?

08.06.2021 | Nyheter
Affärsidén är a och o när man ska starta eget, för att utan affärsidé blir företaget helt enkelt inte av. Affärsidén behöver dock inte vara färdigtänkt, utan Nyföretagscentrum Startias företagsrådgivare hjälper med att förädla idén till ett företag. Företagsrådgivarna ger i den här artikeln tips på hurdana egenskaper en bra affärsidé har.
Läs mera