Ett aktivt och väl fungerande styrelsearbete ligger bakom månget företags framgång

23.03.2021

EP kauppakamari hallituksettoihin kuvitukset2 

Projektet Aktivera Styrelsen! – Österbotten stöder företag

Utan styrelsearbete är företagaren ofta tvungen att fatta stora beslut utan en samtalspartner och utan en utomstående persons perspektiv.

Styrelsearbetet kan ge ett betydande mervärde också till ett litet företag och betalar sig snabbt. Styrelsen stöder och sparrar företagaren vid planeringen och förverkligandet av företagets framtid. Speciellt viktig är styrelsen när företaget står inför stora omvälvningar, såsom generationsskifte, internationalisering eller lansering av en helt ny verksamhet.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry (Österbottens Styrelsepartner) har lanserat projektet Aktivera Styrelsen! − Österbotten för att stötta dig som företagare. Projektets målgrupp är tillväxt- och utvecklingsorienterade företag med under 50 anställda. Projektet erbjuder kostnadsfri analys av ditt företag, och därtill får du nyttig information om styrelsearbetet och hur det kan organiseras. Om vi via projektet hittar en lämplig styrelseledamot eller expertmedlem, som du besluter engagera till ditt företag, debiterar vi en liten "finder's fee".

Projektets huvudfinansiärer är EU:s Landsbygdsfond och regionens kommuner genom Yhyres ry och Aktion Österbotten rf.  Övriga finansiärer och understödjare är Hallituspartnerit Pohjanmaa ry, Liikesivistysrahasto, Österbottens Handelskammare, Kust-Österbottens Företagare, Företagarna i Södra Österbotten och de kommunala och regionala närings- och utvecklingsbolagen, bland andra Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

  • Ta kontakt så bokar vi in en träff!

Mikael Still  
Projektkoordinator Syd    
Kristinestad-Korsholm  
tel. 040 704 7078  
mikael.still@visionworks.fi                                                                                    

Tom Smeds 
Projektkoordinator Nord 
Vörå-Kronoby
tel. 050 529 4405
tom@fundamenta.fi 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Inga stora förändringar till styrelsen på VASEKs bolagsstämma

15.04.2021 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 15.4.2021 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Hållbarhet kräver val – projekt stöder turismföretag i hållbarhetsarbetet

14.04.2021 | Nyheter
Närmare 50 olika aktörer inom turismnäringen i Kust-Österbotten samlades för två halvdagars coachingevent under påskveckan för att lära sig mera om hållbar turism och Visit Finlands Sustainable Tourism Finland (STF)-program. De väldigt aktuella evenemangen, som ordnades inom ramarna för projektet Hållbart Österbotten, intresserade både företagare och företagsutvecklare ända från Jakobstad till Kristinestad.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

13.04.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Solen skiner i horisonten för Kvarken Ports – ”Spännande saker händer i vår”

12.04.2021 | Nyheter
Hamnbolaget Kvarken Ports, som ägs av Vasa och Umeå, står inför spännande tider. Färdigställandet av det nya passagerarfartyget, Aurora Botnia, närmar sig och framtiden ser även på andra sätt ljus ut.
Läs mera

Ägarskifte kan vara överraskande tungt – Förbered dig i tid även mentalt

09.04.2021 | Nyheter
När en företagare är på väg att ge ifrån sig sitt företag eller inleda en ny karriär med ett nyköpt företag eller som efterträdare till familjeföretaget, är det fråga om en stor förändring som medför mycket arbete, men också mycket att bearbeta på den mentala sidan.
Läs mera

Nya guider för alla parter i ägarskiften

08.04.2021 | Nyheter
Ett planerat ägarskifte-projektet, som förverkligas av VASEK, Concordia och Kristinestads näringslivscentral, har publicerat den 8.4 en serie med fyra guider för alla parter i ägarskiften.
Läs mera

Pandemin gav Emelie en rivstart

07.04.2021 | Nyheter
Uppvuxen i en företagarfamilj, hade målaren och inredaren Emelie Sandelin klart för sig att hon aldrig själv skulle bli egen företagare. Efter sju år som anställd växte sig ändå tankarna på att vara sin egen chef allt starkare och efter uppmuntran från både vänner och arbetsgivare, omvärderade Emelie sitt tidigare uttalande.
Läs mera

Koldioxidneutral transport kräver ändringar i attityder och vanor

01.04.2021 | Nyheter
I MoveIT-projektet, som avlutas i juni, håller man på att slutföra Vägkartan för koldioxidsnål transportservice i Vasaregionen 2030. I den tredje delen av workshoparna, som fokuserade på vägkartan, den 25 mars presenterades utkastet till vägkartan och samlades kommentarer på den. Härnäst skickas vägkartan på utlåtanderunda och arbetet med vägkartans visualisering och layout börjar. Vägkartan färdigställs i maj.
Läs mera