EnergyWeek lockade rekordmånga deltagare

25.03.2019

Energy week tiistai 3Förra veckan lockade det förnyade EnergyWeek 2019 nästan 4 500 evenemangsbesökare från 25 olika länder till Vasa. Det fanns deltagare från alla världsdelar. Under veckan kunde man lyssna till sammanlagt 110 anföranden i 21 olika evenemang eller seminarier. På plats fanns även över 170 utställare.

Syftet med EnergyWeek är att föra samman proffs inom branschen, erbjuda dem nya kontakter, nätverk och samarbetspartners. Årets teman var förnybara energikällor, smart energi och gasenergi.

Det traditionella Energi- och miljöseminariet, som nu ordnades för 15:e gången, fyllde genast på måndagen stadshusets festsal till sista plats. Över 300 åhörare lockades dit av såväl toppanföranden som den energipolitiska partiutfrågningen.

Tävlingen Energy & Innovation Awards ordnades för andra gången. Syftet med tävlingen var att ta fram årets intressantaste energilösning och under prisutdelningen belönades såväl juryns val som publikens favorit. Juryn utsåg Northvolts case ”The greenest battery factory in the world” till bästa lösning. Efter omröstningen visade det sig att publikens favorit var brasilianska AES Tietê & CERTI Foundations “Virtual Power Plant with Focus on C&I Clients Aggregation and Energy Market: Platform Development”.

Web EnergyWeek 19032019 Kasper Dalkarl 6– Det som gör EnergyWeek till ett så speciellt evenemang är att varje dag har sitt eget tema och även olika utställare. Varje kväll och natt byggs utställningsområdet om för följande dags tema och ger nya företag möjlighet att visa upp sig nästa dag. Seminarierna under respektive dag hör tätt ihop med dagens tema, berättar Kristoffer Jansson från VASEK.

– EnergyWeek är ett förträffligt exempel på samarbete. Jag började min tjänst som Communications & Brand Manager för EnergyVaasa en dryg månad innan D-dagen och fick hoppa på ett tåg som redan gick i full fart. Jag är verkligen imponerad av det engagemang som regionens organisationer och våra samarbetspartners har uppbådat för det här gemensamma evenemanget, prisar Jansson.

EnergyWeek arrangeras av Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Österbottens handelskammare, Österbottens förbund, Teknologicentret Merinova, Österbottens Expo, Vasa universitet, Helsingfors universitet (Vaasa unit of legal studies), Enterprise Europe Network, VES - Vaasa Entrepreneurship Society och Wärtsilä Finland Oy. VASEK har huvudansvaret för samordning och kommunikation för hela evenemanget.

– Vi strävar efter att varje år vid samma tidpunkt ordna ett ännu bättre evenemang. Så nu efteråt samlar vi in all feedback från deltagare, arrangörer och utställare och efter en dryg veckas andningspaus, drar vi igång planeringen för nästa års evenemang, tillägger Jansson.
Nästa EnergyWeek ordnas den 16–20 mars 2020.



‹ Gå till "Nyheter"

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera

Ökad synlighet med små medel i fokus på den första marknadsföringskliniken

08.03.2024 | Nyheter
Den 7 mars samlades ett gäng egenföretagare hos Startia för att få tips på hur de kan förstärka sin marknadsföring och synas bättre bland potentiella kunder. Kvällens diskussion tog avstamp i företagarnas utmaningar och tog sedan riktning på hur man med små resurser kan få utmärkt synlighet – bara man fokuserar på rätt saker.
Läs mera

Maria Haglund till VASEK för att främja tillgången på arbetskraft och regionens dragningskraft

07.03.2024 | Nyheter
Magister i pedagogik Maria Haglund, 35, har börjat på VASEK den 4 mars 2024 som projektchef med uppgift att främja regionens attraktionskraft och tillgång på arbetskraft. Haglund valdes bland totalt 40 sökande till den arbetsuppgift som har en central roll för främjandet av regionens livskraft.
Läs mera

Den första rekryteringen är en nödvändig risk om målet är att växa

06.03.2024 | Nyheter
Den 5.3 höll VASEK, Vasa stad och Vasa Företagare ett tillfälle för företagare som funderar på om deras företag kunde vara en potentiell arbetsgivare. Servicedirektör Päivi Ilmonen från Profimentor påminde företagarna om att ensamföretagarens första kollega kan föra med sig positiva effekter som inte går att mäta i pengar:
Läs mera

De satsade när alla andra drog i bromsen

05.03.2024 | Nyheter
I över två år levde kultur- och evenemangsbranschen i ovisshet på grund av pandemin. Mitt under krisen beslöt Henrik Hagnäs och Dennis Asplund att bilda HHD Entertainment – ett företag med fokus på att arrangera festivaler, spelningar och gig. Konceptet Bigday skapades och i år ordnas festivalen för fjärde gången – med en hittills aldrig skådad biljettförsäljning.
Läs mera

EnergyWeek i mars är kraftfullare än någonsin, nu under fyra dagar

04.03.2024 | Nyheter
Den 11–14.3 går energibranschens toppevenemang EnergyWeek av stapeln vid Vasa stadshus. Registreringen öppnades den 15.1 och anmälningarna visar på ett rekordintresse för årets evenemang. Vi kan återigen förvänta oss tusentals deltagare från tiotals olika länder och det finns gott om utställare på evenemangets alla mässdagar.
Läs mera