EnergyVaasa Talks-webbinarier presenterar energiteknologiteman hela året 2021

22.10.2020

EnergyWeek 19032019 Kasper DalkarlEnergyWeek 2019

Arrangörerna för energibranschens internationella toppevenemang EnergyWeek startar i januari 2021 en ny webbinarserie: EnergyVaasa Talks. Webbinarserien sträcker sig över hela året 2021 och ämnena som behandlas har stark koppling till energiteknologin.

EnergyWeek 2020 var ett av de första storevenemangen som man var tvungen att flytta fram till ett senare datum på grund av coronaviruspandemin. Årligen har över 4 500 deltagare från närmare 30 olika länder besökt EnergyWeek, och programmet har bestått av möten och sammanträffanden, vilket bidrar till att organiseringen av evenemanget och den nya tidpunkten särskilt måste beaktas ur ett säkerhetsperspektiv.

EnergyVaasas Communication & Brand Manager Kristoffer Jansson, som koordinerar EnergyWeek, har under oktober planerat följande EnergyWeek tillsammans med de andra EnergyWeek-arrangörerna. På basen av respons som samlats in från utställare sågs det inte vara möjligt att organisera evenemanget i ett välbekant format ännu under år 2021.

Däremot såg man som ett realistiskt alternativ att organisera Vaasa EnergyWeek på våren 2022 i form av en omfattande seminarie- och nätverkandeevenemang. Traditionella EnergyWeek beslöt man att arrangera nästa gång 21–24.3.2022, med över 100 talare i över 20 olika seminarier på programmet.

År 2021 kommer man att under hela året koncentrera sig på EnergyWeek-atmosfär, och EnergyWeek-arrangörerna (över 30 organisationer) håller som bäst på att planera en webbinarieserie, EnergyVaasa Talks. De första avgiftsfria seminarierna, som är öppna för alla, arrangeras redan i januari, och mera information om webbinariernas innehåll och talare publiceras i november eller december.

– Deltagarnas och arrangörernas säkerhet är naturligtvis det som är det viktigaste i den rådande situationen. Därför har EnergyWeeks partners och arrangörer förbundit sig till att arrangera bästa möjliga online-evenemang under år 2021. Energiveckans program ordnas alltså i mindre bitar som EnergyVaasa Talks-webbinarier under hela året, det vill säga under 12 månaders tid, berättar Jansson.

– Vår fokus är förutom på EnergyVaasa Talks-webbinarieserie, även starkt på mars 2022, då vi får arrangera EnergyWeek i Vasa i full skala. Då är det dags för det välbekanta toppevenemanget inom energibranschen, lite senare än vi tänkte i mars 2020, men i förnyad format och starkare och mångsidigare än någonsin, försäkrar Jansson.

EnergyVaasa Talks

  • öppna och avgiftsfria online-events på engelska

  • arrangeras av EnergyWeek-arrangörer och partners (30 organisationer)

  • de första webbinarierna planeras till januari, webbinarieserien fortsätter under hela året 2021

Vaasa EnergyWeek

  • ett årligen återkommande internationellt energiteknologievenemang

  • mellanåren 2020 och 2021 på grund av corona

  • 4 600 besökare väntas anlända till Vasa 21–24.3.2022

  • över 20 seminarier på engelska under fyra dagar

  • över 100 talare

  • har utformats från en seminarievecka även till ett nätverkande- och sakkunnigevent

 ‹ Gå till "Nyheter"

Prestige Car Center valdes till Årets Nyföretagare 2020

25.11.2020 | Nyheter
Bilfirman Prestige Car Center Oy med vasaföretagaren Rasmus Lönnqvist i spetsen har valts till Nyföretagarcentralerna i Finland rf:s Årets Nyföretagare 2020. Hedersomnämnanden gick till företagarna bakom Laitaatsillan Telakka Oy i Nyslott och Taikakeppari Oy i Hattula nära Tavastehus.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

25.11.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Digitala evenemang får bättre synlighet via avgiftsfria evenemangskalendrar

19.11.2020 | Nyheter
Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor.
Läs mera

Frågat av företagsrådgivaren: Firmabil eller privatbil – Vilket lönar sig?

19.11.2020 | Nyheter
Då företagaren fått igång företagsverksamheten börjar privatbilens körda kilometrar troligen öka: saker ska hämtas, olika körningar till kunder ska göras och det ska köras på utbildningar. Kan företagaren göra dessa resor med egen bil eller borde han/hon skaffa en firmabil?
Läs mera

Ett företags pris är alltid en överenskommelse mellan köpare och säljare

17.11.2020 | Nyheter
Under Ett planerat ägarskifte-webbinarseriets andra del fokuserade man på värdering av företag. Noogas sakkuniga Monika Ahlskog och Ville Hautala påminde att precis som det inte finns två likadana företag eller köpare, finns det inte heller två likadana ägarskiften.
Läs mera

Federica Polo har utnämnts till EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova

17.11.2020 | Nyheter
Federica Polo börjar som EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova från och med den 1 december 2020. I sin uppgift kommer hon att främja det aktiva samarbetet mellan högskolornas och företagsvärldens intressentgrupper inom europeiskt och internationellt forskningssamarbete, och att fungera som kontakt och katalysator för utvecklandet av projektidéer tillsammans med aktörer inom energiekosystemet i Vasaregionen.
Läs mera

Projektet ACCESS främjar miljövänliga resekedjor i Vasaregionen

16.11.2020 | Nyheter
Arbets- och näringsministeriet har beviljat Vasaregionens Utveckling Ab VASEK finansiering till ett projekt som ska främja den lokala turistnäringens återhämtning och vara till nytta för hela områdets turism. Projektets hela namn, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, sammanfattar målet: att öka tillgängligheten av Vasaregionens resmål genom hållbara medel.
Läs mera

Företag grundas nu i Vasaregionen lika flitigt som innan coronatiden

09.11.2020 | Nyheter
Åtta procent färre nya företag grundades via Finlands 30 Nyföretagarcentraler under perioden januari-september än under motsvarande period för ett år sedan. På Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har året dock hittills liknat det föregående året, när det kommer till antalet grundade företag.
Läs mera