EnergyVaasa-klustret lanserar Finlands första Technical visits-webbplats

13.02.2019

Technical visits
På den högklassiga webbplatsen Technical and Business visits som finns på adressen www.techbusinessvaasa.fi presenteras produkter och kompetens i över 80 företag och organisationer som hör till EnergyVaasa, Nordens mest betydelsefulla energiteknologikluster. Man räknar med att 140 företag och organisationer ingår i energiklustret EnergyVaasa.

– Det fanns ett klart behov av en Techbusinessvaasa-webbplats bland företagen inom energiklustret och även bland aktörer utanför regionen, eftersom fler och fler grupper vill bekanta sig med kunnandet hos aktörerna inom EnergyVaasa och eventuellt även besöka dem. På webbplatsen kan man både få en överblick över de företag som kan ta emot besöksgrupper och även se hela utbudet från klustrets företag. Via webbplatsen kan användarna skicka en förfrågan till organisationen EnergyVaasa som tillsammans med företagen koordinerar besök enligt besökarnas önskemål, berättar International Business Developer Triinu Varblane från Teknologicentret Merinova.

Marknadsföringschef Mari Kattelus från VASEK tillägger:

– På det här sättet kan vi utan att besvära företagen ordna besök på basen av de intressen och önskemål som grupper som är intresserade av regionens företag uttryckt. I stället för att arrangera besök får företagen koncentrera sig på att utveckla hållbara lösningar för att rädda världen, säger hon med ett leende.

Varblane och Kattelus lyfter också fram att webbplatsen erbjuder företagen synlighet och stärker enskilda företag då deras specialkompetens återspeglas i andra företag i klustret och skapar en helhetsbild av kunnandet inom energiklustret EnergyVaasa.

– Kännedomen om traktens energiteknologikunnande ökar, vilket stöder de mindre företagen och stärker därigenom även de stora. Vi sätter EnergyVaasa ännu tydligare på Finlands karta, summerar Kattelus.

Varblane glädjer sig speciellt över att webbplatsen är den första i Finland som erbjuder den här typen av service, en möjlighet att direkt nå dem som arrangerar besök:

–Alla aktörer som finns på webbplatsen har en egen profil, där aktörens kunnande och utbud samt bland annat deras samarbetsönskemål beskrivs. Framöver tar vi också med nya profiler så vi satsar med andra ord starkt även på framtiden. Naturligtvis vidareutvecklar vi också webbplatsen enligt användarnas och EnergyVaasa-aktörernas behov.

Webbplatsen Technical and Business visits har skapats som ett samarbete mellan Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Teknologicentret Oy Merinova Ab och finansierats av Österbottens förbund (AIKO) inom ramen för projektet Energieffektiva regionen.‹ Gå till "Nyheter"

Tre lyckliga får Maria Veitola på besök i augusti – över hundra sökanden och anmälda

22.06.2021 | Nyheter
Vasa siktar på att bli den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Som en del av resan söker vi tillsamman med redaktör Maria Veitola den lyckligaste människan i Vasaregionen och samtidigt hela världen. Hela 115 personer anmälde sig själv eller blev anmälda av någon annan!
Läs mera

Avvikelser i VASEKs öppethållningstider och TE-byråns startpengsbehandling i juli

21.06.2021 | Nyheter
VASEK har stängt i juli vecka 28–29, det vill säga 12.–25.7.2021. Österbottens TE-byrå har sommarpaus i startpengsbehandlingen vecka 29, det vill säga 19.7.–25.7.2021.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

21.06.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Tredje ansökningsomgången av företagens kostnadsstöd – till vem, hur och vem hjälper till?

21.06.2021 | Nyheter
Ansökningstiden för kostnadsstöd tre börjar den 27 april. Ersättning för stängning kan också ansökas nu. Kostnadsstödet ansöks via Statskontorets elektroniska ansökningskanal (e-tjänsten).
Läs mera

FAIR-projektets rapport fördjupar sig i framtiden för eldriven flygtrafik i Kvarkenregionen

18.06.2021 | Nyheter
FAIR (Finding innovations to Accelerate the Implementation of electric Regional aviation) är ett två år långt projekt för att stödja en tidig och effektiv kommersialisering av eldrivna regionala flygningar i Kvarkenregionen. Rapporten Electric regional aviation – a fast and clean transport mode for the needs of Kvarken region, som projektet beställt av WSP, publicerades nyligen.
Läs mera

Dealflow Finland-tjänsten gör det möjligt för företag att möta internationella investerare

15.06.2021 | Nyheter
Dealflow Finland är en avgiftsfri tjänst som produceras av Business Finland för att introducera inhemska startup- och tillväxtföretag, som söker investerare, till internationella investerare. Även VASEK ger synlighet genom tjänsten till företag i Vasaregionen som är intresserade av internationell tillväxt.
Läs mera

Ta sommarbussen ut till regionens besöksmål

15.06.2021 | Nyheter
Visit Vasas sommarbussturer inleddes i maj och i juni körs turer fyra dagar i veckan. Med sommarbussen kan man i juni besöka bland annat Södra Vallgrunds och Svedjehamns destinationer, och i juli kommer utbudet att fyllas på med flera besöksmål.
Läs mera

Företagsrådgivaren tipsar: hurdan är en bra affärsidé?

08.06.2021 | Nyheter
Affärsidén är a och o när man ska starta eget, för att utan affärsidé blir företaget helt enkelt inte av. Affärsidén behöver dock inte vara färdigtänkt, utan Nyföretagscentrum Startias företagsrådgivare hjälper med att förädla idén till ett företag. Företagsrådgivarna ger i den här artikeln tips på hurdana egenskaper en bra affärsidé har.
Läs mera