EnergyVaasa-klustret lanserar Finlands första Technical visits-webbplats

13.02.2019

Technical visits
På den högklassiga webbplatsen Technical and Business visits som finns på adressen www.techbusinessvaasa.fi presenteras produkter och kompetens i över 80 företag och organisationer som hör till EnergyVaasa, Nordens mest betydelsefulla energiteknologikluster. Man räknar med att 140 företag och organisationer ingår i energiklustret EnergyVaasa.

– Det fanns ett klart behov av en Techbusinessvaasa-webbplats bland företagen inom energiklustret och även bland aktörer utanför regionen, eftersom fler och fler grupper vill bekanta sig med kunnandet hos aktörerna inom EnergyVaasa och eventuellt även besöka dem. På webbplatsen kan man både få en överblick över de företag som kan ta emot besöksgrupper och även se hela utbudet från klustrets företag. Via webbplatsen kan användarna skicka en förfrågan till organisationen EnergyVaasa som tillsammans med företagen koordinerar besök enligt besökarnas önskemål, berättar International Business Developer Triinu Varblane från Teknologicentret Merinova.

Marknadsföringschef Mari Kattelus från VASEK tillägger:

– På det här sättet kan vi utan att besvära företagen ordna besök på basen av de intressen och önskemål som grupper som är intresserade av regionens företag uttryckt. I stället för att arrangera besök får företagen koncentrera sig på att utveckla hållbara lösningar för att rädda världen, säger hon med ett leende.

Varblane och Kattelus lyfter också fram att webbplatsen erbjuder företagen synlighet och stärker enskilda företag då deras specialkompetens återspeglas i andra företag i klustret och skapar en helhetsbild av kunnandet inom energiklustret EnergyVaasa.

– Kännedomen om traktens energiteknologikunnande ökar, vilket stöder de mindre företagen och stärker därigenom även de stora. Vi sätter EnergyVaasa ännu tydligare på Finlands karta, summerar Kattelus.

Varblane glädjer sig speciellt över att webbplatsen är den första i Finland som erbjuder den här typen av service, en möjlighet att direkt nå dem som arrangerar besök:

–Alla aktörer som finns på webbplatsen har en egen profil, där aktörens kunnande och utbud samt bland annat deras samarbetsönskemål beskrivs. Framöver tar vi också med nya profiler så vi satsar med andra ord starkt även på framtiden. Naturligtvis vidareutvecklar vi också webbplatsen enligt användarnas och EnergyVaasa-aktörernas behov.

Webbplatsen Technical and Business visits har skapats som ett samarbete mellan Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Teknologicentret Oy Merinova Ab och finansierats av Österbottens förbund (AIKO) inom ramen för projektet Energieffektiva regionen.‹ Gå till "Nyheter"

Prestige Car Center valdes till Årets Nyföretagare 2020

25.11.2020 | Nyheter
Bilfirman Prestige Car Center Oy med vasaföretagaren Rasmus Lönnqvist i spetsen har valts till Nyföretagarcentralerna i Finland rf:s Årets Nyföretagare 2020. Hedersomnämnanden gick till företagarna bakom Laitaatsillan Telakka Oy i Nyslott och Taikakeppari Oy i Hattula nära Tavastehus.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

25.11.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Digitala evenemang får bättre synlighet via avgiftsfria evenemangskalendrar

19.11.2020 | Nyheter
Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor.
Läs mera

Frågat av företagsrådgivaren: Firmabil eller privatbil – Vilket lönar sig?

19.11.2020 | Nyheter
Då företagaren fått igång företagsverksamheten börjar privatbilens körda kilometrar troligen öka: saker ska hämtas, olika körningar till kunder ska göras och det ska köras på utbildningar. Kan företagaren göra dessa resor med egen bil eller borde han/hon skaffa en firmabil?
Läs mera

Ett företags pris är alltid en överenskommelse mellan köpare och säljare

17.11.2020 | Nyheter
Under Ett planerat ägarskifte-webbinarseriets andra del fokuserade man på värdering av företag. Noogas sakkuniga Monika Ahlskog och Ville Hautala påminde att precis som det inte finns två likadana företag eller köpare, finns det inte heller två likadana ägarskiften.
Läs mera

Federica Polo har utnämnts till EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova

17.11.2020 | Nyheter
Federica Polo börjar som EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova från och med den 1 december 2020. I sin uppgift kommer hon att främja det aktiva samarbetet mellan högskolornas och företagsvärldens intressentgrupper inom europeiskt och internationellt forskningssamarbete, och att fungera som kontakt och katalysator för utvecklandet av projektidéer tillsammans med aktörer inom energiekosystemet i Vasaregionen.
Läs mera

Projektet ACCESS främjar miljövänliga resekedjor i Vasaregionen

16.11.2020 | Nyheter
Arbets- och näringsministeriet har beviljat Vasaregionens Utveckling Ab VASEK finansiering till ett projekt som ska främja den lokala turistnäringens återhämtning och vara till nytta för hela områdets turism. Projektets hela namn, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, sammanfattar målet: att öka tillgängligheten av Vasaregionens resmål genom hållbara medel.
Läs mera

Företag grundas nu i Vasaregionen lika flitigt som innan coronatiden

09.11.2020 | Nyheter
Åtta procent färre nya företag grundades via Finlands 30 Nyföretagarcentraler under perioden januari-september än under motsvarande period för ett år sedan. På Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har året dock hittills liknat det föregående året, när det kommer till antalet grundade företag.
Läs mera