EnergyVaasa har fått ny framtoning och webbplats – är nu en del av Vasaregionens webbtjänst

03.11.2020

EnergyVasa 13 2020

Nordens mest betydande energiteknologikluster EnergyVaasa har fått en ny grafisk framtoning och logga samt ett nytt hem på sin webbplats som förnyades samtidigt. EnergyVaasas webbplats finns i sin helhet på den bekanta adressen energyvaasa.fi, men i fortsättningen är den samtidigt en del av Vasaregionens gemensamma webbtjänst vaasa.fi, som förnyades 2019.

I samband med att webbplatsen förnyades, omvandlades EnergyVaasas framtoning så att den mera påminner om Vasaregionens framtoning, i enlighet med energiklustrets Advisory Boards önskan. Därför har även varumärkenas färgschema förenats. EnergyVaasa, som tidigare kännetecknats av orange, blått och svart, är nu enhetligare med Vasaregionens färger, där den orangea nyansen är bekant från förr. Även en grön nyans har introducerats.

– Enhetlighet och samarbete har alltid varit Vasaregionens fördel och kraft. Nu syns vi utåt som mera enhetliga både i regionen, nationellt och internationellt, oavsett om det handlar om energiteknikkunnande eller turism, berättar EnergyVaasas Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson.

– Genom regionens gemensamma webbtjänst kan man ännu smidigare bekanta sig med EnergyVaasa och företagen i klustret, eftersom webbplatsen nu finns även på finska och svenska. Kanske får vi helt nya användare som kommer och bekantar sig med EnergyVaasa, och inhemska besökare kan läsa om Vasaregionens internationalitet och exportföretag på sitt eget modersmål, funderar Jansson.

En ny presentationsvideo, EnergyVaasa Co-creation, har också gjorts för att komplettera EnergyVaasas presentationsmaterial. Den engelskspråkiga videon gjordes på önskan av de internationella företagen i klustret och den hade premiär den 3 november. Videon är producerad av vasaföretaget Rethink New Media Solutions.

– Hela klustret och också Vasaregionen mer allmänt presenteras för gäster som besöker företagen. En färdig och kompakt video gör det lättare för företagen att förbereda sig och budskapet som presenteras blir enhetligare, berättar Jansson.

EnergyVaasas förnyade webbplats kommer också att fungera som hemsida för EnergyVaasa Talks-webbinarierna, information om webbinarierna kommer alltså att publiceras på webbplatsen allteftersom programmen offentliggörs. Information om de första webbinarierna i januari väntas senast i början av december. EnergyVaasa Talks-webbinarier kommer att arrangeras under hela året 2021.

EnergyVasa 10 2020

EnergyVaasa

  • 160 företag

  • årlig sammanlagd omsättning 5 miljarder euro

  • 80 % av produktionen går till export

  • 30 % av hela Finlands energiteknologiexport kommer från Vasaregionen

 



‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera