En IT-partner säkrar företagets verksamhet

24.02.2022

pexels negative space 34088 rajattu

Kensoft Consulting anpassar IT-tjänsterna enligt företagets behov

I början av 2022 ingick Kensoft Consulting ett sakkunnigpartnerskapsavtal med Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia. Kensoft Consulting, med Korsholm som hemort, erbjuder  tjänster och rådgivning inom IT-sektorn till företag av alla storlekar.

Kensoft

– Vi erbjuder företagare möjlighet till en bekymmersfri vardag med dataskydd i skick. Vi skräddarsyr våra tjänster efter företagarnas behov och hjälper till med underhåll av operativsystem, installationer och uppgraderingar, till exempel. Vi kan också erbjuda företag en egen IT-resurs, det vill säga en IT-chef på deltid eller tillfällig personal för att hjälpa till i olika IT-projekt, säger Kent Ekman (i bilden på höger).

– Datasäkerhetshantering av både kunddata och företagets filer och system är mycket avgörande för företag. Vi hjälper företag att hitta kostnadseffektiva och säkra lösningar som passar deras behov exakt.

Ekman och Sakarias Liimatainen (i bilden på vänster) på Kensoft Consulting hjälper också med att skapa och hantera webbplatser och införande av CRM-system.

– Vårt flerspråkiga KensoCRM-program har anpassats specifikt för den nordiska marknaden. Anpassningsmöjligheterna för alla ändamål och branscher är obegränsade. En bra hantering av kundregister gör datauppdateringarna enklare, och kundrelationshantering och registrering är sömlösa. Att hantera kunddata är avgörande för försäljning och marknadsföring av ett företags produkter eller tjänster, fortsätter Ekman.

Nyföretagscentrum Startias direktör Tommi Virkama håller med. 

– Företagarnas IT-behov är olika, och de bara ökar när företaget växer. Förutom den bärbara datorn och telefonen behövs webbsidor, kundregister, webbutiker och kanske även olika integreringar mellan program. Om du inte vet tillräckligt om IT eller datasäkerhet rekommenderar vi att du skaffar en pålitlig partner. Företagets verksamhet kommer att förlamas snabbt om informationsadministrationen inte är i skick, påminner Virkama.

– Kontakta oss för att ta reda på behoven hos ditt företag och de lösningar som passar dem, avslutar Ekman.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera