En IT-partner säkrar företagets verksamhet

24.02.2022

pexels negative space 34088 rajattu

Kensoft Consulting anpassar IT-tjänsterna enligt företagets behov

I början av 2022 ingick Kensoft Consulting ett sakkunnigpartnerskapsavtal med Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia. Kensoft Consulting, med Korsholm som hemort, erbjuder  tjänster och rådgivning inom IT-sektorn till företag av alla storlekar.

Kensoft

– Vi erbjuder företagare möjlighet till en bekymmersfri vardag med dataskydd i skick. Vi skräddarsyr våra tjänster efter företagarnas behov och hjälper till med underhåll av operativsystem, installationer och uppgraderingar, till exempel. Vi kan också erbjuda företag en egen IT-resurs, det vill säga en IT-chef på deltid eller tillfällig personal för att hjälpa till i olika IT-projekt, säger Kent Ekman (i bilden på höger).

– Datasäkerhetshantering av både kunddata och företagets filer och system är mycket avgörande för företag. Vi hjälper företag att hitta kostnadseffektiva och säkra lösningar som passar deras behov exakt.

Ekman och Sakarias Liimatainen (i bilden på vänster) på Kensoft Consulting hjälper också med att skapa och hantera webbplatser och införande av CRM-system.

– Vårt flerspråkiga KensoCRM-program har anpassats specifikt för den nordiska marknaden. Anpassningsmöjligheterna för alla ändamål och branscher är obegränsade. En bra hantering av kundregister gör datauppdateringarna enklare, och kundrelationshantering och registrering är sömlösa. Att hantera kunddata är avgörande för försäljning och marknadsföring av ett företags produkter eller tjänster, fortsätter Ekman.

Nyföretagscentrum Startias direktör Tommi Virkama håller med. 

– Företagarnas IT-behov är olika, och de bara ökar när företaget växer. Förutom den bärbara datorn och telefonen behövs webbsidor, kundregister, webbutiker och kanske även olika integreringar mellan program. Om du inte vet tillräckligt om IT eller datasäkerhet rekommenderar vi att du skaffar en pålitlig partner. Företagets verksamhet kommer att förlamas snabbt om informationsadministrationen inte är i skick, påminner Virkama.

– Kontakta oss för att ta reda på behoven hos ditt företag och de lösningar som passar dem, avslutar Ekman.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Styrelsegården i Vasa – ett modernt exempel på en hållbar renovering

29.05.2023 | Nyheter
Vacker stuckatur från en svunnen tid blandas med modern färgsättning i ljusa toner, akustikdämpande fotoväggar och sofistikerade mattor i imponerande längder. Den energisnåla belysningen tänds automatiskt och steglöst vartefter vi äntrar mötesrummen, och i de som används mindre ofta noterar vi direkt en lägre temperatur. Vasa styrelsegård är ett helt nytt hus efter den omfattande renoveringen under 2020-2022.
Läs mera

Företag bör vara hållbara eftersom det är rätt sak att göra – men hur går man egentligen till väga?

17.05.2023 | Nyheter
Varför ska företag arbeta på ett ansvarsfullt sätt, samt tänka på hållbarhet och cirkulär ekonomi? Är det på grund av pengar? Eftersom det är bra för varumärket och ryktet? Eftersom det gör det lättare att rekrytera ny arbetskraft? Eller endast av den anledningen att det är den nya vägen att gå?
Läs mera

I vinnarföretaget är personalens mångfald en styrka

11.05.2023 | Nyheter
Österbottens jämställdhetsföretag 2023 är Bigro Ab från Närpes. Växthusföretaget Bigro sysselsätter cirka 70 personer, som representerar sex olika nationaliteter. Juryn motiverar sitt val med det mångsidiga arbete som gjorts i företaget för att bygga upp arbetsgemenskapens välmående och mångfald.
Läs mera

VASEK20-tidningen delas ut till varje hushåll

10.05.2023 | Nyheter
VASEK20-jubileumstidningen delades 10.5 som ett offentligt meddelande till alla hushåll i Vasaregionen. Tidningen är ett rejält paket om Vasaregionen och förstås om VASEK som firar jubileumsår.
Läs mera

Stubbtech – mer än namnet avslöjar

09.05.2023 | Nyheter
Den har varit segare än på mycket länge – våren – och tiden då högsäsongen inleds för Stubbtech och företagarna Jens Rodas och Thomas Söderlund. Men nu är den här och verksamheten, som fokuserar dels på stubbfräsning och gårdsarbeten, dels på utomhusmålning samt tak- och fasadtvätt, växer år för år. Planen är nu att omorganisera den tudelade verksamheten under separata marknadsföringsnamn.
Läs mera

”Förvänta dig inte resultat vid det första klicket” – E-handel är en gren som kräver flitighet

04.05.2023 | Nyheter
Den 26 april anordnade Viexpo och VASEK ett informationstillfälle om lanseringen av Österbottens e-handelsklubbverksamhet. På evenemanget höll Leevi Parsama, en expert inom digital handel, ett inspirerande tal om de tio viktigaste framgångspunkterna för e-handel.
Läs mera

Miljövänligt, energieffektivt och förmånligt

02.05.2023 | Nyheter
GreenStar är Finlands första koldioxidneutrala hotellkedja och allt fler väljer idag hotell utgående från hållbarhets- och miljöpolicy. Joensuubördige Kristian Ikonen var före sin tid då han grundade kedjan 2008 och skapade ett koncept som nu ligger helt rätt i tiden. Kedjans femte hotell öppnade i Vasa i november 2019, ett projekt som förverkligades av WasaGroup.
Läs mera

I generationsskiften finns alltid även känslorna på spel

20.04.2023 | Nyheter
Ett generationsskifte är ofta en process som involverar många olika tankar och känslor som kan påverka skiftets framgång. Osäkerhet, oro, sorg och längtan, lättnad, förtroende.
Läs mera