Digitala evenemang får bättre synlighet via avgiftsfria evenemangskalendrar

19.11.2020

pexels jessica lewis 3361483Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor. 

I Österbottens evenemangskalender och Vasaregionens evenemangskalender kan arrangörer själva mata in både små och stora evenemang gratis och nå en publik i hela landskapet. I evenemangskalendern går det nu enkelt att se vilka evenemang som ordnas online. För publiken är online-evenemangen tydligt utmärkta i kalendern och för arrangören är det bara att kryssa i en ruta vid inmatningen.

– Vi vill uppmuntra arrangörer att våga prova på att ordna digitala evenemang istället för att ställa in eller skjuta upp allt de har planerat. Kalendern är ett bra sätt att marknadsföra också digitala träffar, kurser och kulturevenemang, säger Marie Sjölind på Österbottens förbund.

– Evenemangs- och kulturbranschen är i en djup kris just nu. Varje sak som gör det lite lättare att marknadsföra evenemang kan vara till nytta, säger Laila Schauman på Visit Vasa.

Från Vasaregionens evenemangskalender flyttas evenemang automatiskt även till VASEKs evenemangskalender, ifall man vid inmatningen valt huvudmålgruppen Företag och arbetsliv.

– Då man matar in ett evenemang, som är avsett för företag, en gång i evenemangskalendern, når det användare av sammanlagt tre olika evenemangskalendrar. Så det lönar sig att även mata in evenemang som är avsedda för företag och deras anställda. Vi plockar med evenemang i denna kategori även till vårt nyhetsbrev eVASEK som utkommer varannan vecka, berättar VASEKs kommunikationschef Johanna Hietikko-Koljonen.

Evenemangskalendern drivs i samarbete mellan Vasa stad, Visit Vasa, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Österbottens förbund och KulturÖsterbotten. Den finns på adressen events.osterbotten.fi och vasa.fi/evenemang. Evenemang med huvudmålgrupp Företag och arbetsliv kan hittas även på adressen vasek.fi/vasaregionens-utveckling-ab-vasek/kommunikation/evenemang/.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Senaste information angående coronaläget för företagen

21.01.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Circle's Edge lockar företag som vill bli mera cirkulära och koldioxidneutrala

20.01.2021 | Nyheter
Under året 2021 startas ett nytt affärsbyggprojekt i Vasaregionen. Projektet heter Circle’s Edge och är ett affärsområde på Fågelberget i Korsholm, intill E8-vägen.
Läs mera

Ansökan för andra omgången av kostnadsstödet har inletts – förbered dig noggrant innan du ansöker

20.01.2021 | Nyheter
Den andra omgången av ansökningar om kostnadsstöd som utbetalas av Statskontoret inleddes 21.12.2020. Stödet kan sökas fram till 26.2.2021 kl. 16.15. Kostnadsstödet är avsett för nästan alla företag vars omsättning har minskat med minst 30 procent till följd av coronaviruset.
Läs mera

TietyEVRY utvidgar sin verksamhet i Vasa – omkring 160 nya arbeten

19.01.2021 | Nyheter
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Läs mera

Företagare, svara på enkäten om kontinuitetsplanering

18.01.2021 | Nyheter
Studerande Ben Wahlberg från Svenska handelshögskolan gör för sin pro gradu-avhandling en enkät för finländska företag om kontinuitetsplanering.
Läs mera

Utveckla, förfina och förbättra – Expertens bästa råd för att starta en webbutik

14.01.2021 | Nyheter
Webbutiker är dagens melodi: år 2019 handlade finländarna för cirka 3,3 miljarder euro på nätet. Man får undra vad som är coronaårets 2020 siffra. Men hur ska en företagare gå till väga med att starta en webbutik? Webcores sakkunnig Joakim Östman gav sina bästa tips på Nyföretagscentrum Startias webbinar den 12 januari.
Läs mera

Företagen behövde råd och stöd under coronaåret 2020 – VASEKs kundantal fördubblades

13.01.2021 | Nyheter
Coronaåret 2020 var naturligtvis utmanande för företagen, vilket återspeglades genast från och med mars 2020 i Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs företagsrådgivning. Företagens utmaningar, ekonomiska svårigheter och utvecklingsbehov som coronan orsakat ökade företagsrådgivningsvolymen anmärkningsvärt.
Läs mera

Årets jämställdhetsföretag i Österbotten utses för första gången

11.01.2021 | Nyheter
När en arbetsplats satsar på jämställdheten mår de anställda bättre. Företag som tänker på jämställdhet har större möjlighet att utvecklas snabbare, är mer innovativa och kan också ofta uppvisa större ekonomisk lönsamhet. För att lyfta fram och hylla företag som aktivt försöker bli mer jämställda kommer priset Årets jämställdhetsföretag i Österbotten att delas ut våren 2021.
Läs mera