Det finns hundratals lediga arbetsplatser i Vasaregionen – företagen lockar talanger tillsammans

13.10.2021

SITE HERO STEP 3 new2Sex företag och organisationer i Vasaregionen samt Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Vasa stad satsar på en gemensam rekryteringskampanj för att få kompetent arbetskraft till regionen. Med i kampanjen är Hitachi Energy, Mirka, Vasa Centralsjukhus, Wapice, VEO och Wärtsilä.  

– Konkurrensen om kunnig arbetskraft har intensifierats och varje region vill ha de bästa talangerna. Vi behöver bara hitta det särdrag med vilket vi kan locka anställda till Vasa. Våra globalt verksamma företag och nya öppningar inom batteriindustrin lockar säkert, berättar Mari Kattelus, marknadsföringschef på VASEK.

Rekryteringskampanjen är en naturlig fortsättning till imagekampanjen, där Vasa och hela regionen siktar på att bli världens lyckligaste plats.

– Vi arbetar mycket hårt för att främja lyckan hos dem som bor här. Ett meningsfullt jobb närheten till havet, natur och fritid är viktiga för alla invånare. Med dessa skiljer vi oss från andra, tror Leena Forsén, Vasa stads kommunikationschef.

Rekryteringskampanjen syftar till att tilltala 25–35-åringar som har startat sin karriär men som ännu inte har bosatt sig på någon plats permanent. Arbetstagare i denna ålder har det lättare att flytta efter arbete än till exempel sådana som redan har 20-årig arbetskarriär bakom sig.

– Millennialer är dessutom mer villiga att ta större steg i sina liv än en aning äldre människor vars barn redan har hittat sin vänkrets och har en egen bostad som också binder dem till orten, analyserar Kattelus.

Ett av de företagen som är med i kampanjen är VEO, ett företag i energibranschen i Vasa. Företaget söker hela tiden experter bland annat till internationella projekt.

– Det att vi gör rekryteringsmarknadsföring tillsammans ger effektivitet och vi kan förmedla våra fantastiska arbetsmöjligheter till en större målgrupp. Nyttan är därför mångdubbel jämfört med om man skulle göra det ensam, gläder sig VEOs HR-direktör Piia Tuliniemi.

Kampanjen är nationell och huvudsakligen finskspråkig. Kampanjen genomförs helt digitalt och annonserna visas till personer som bor i Finlands större städer och är profilerade i den utvalda målgruppen. Kampanjen syns därför inte så mycket i Vasaregionen, utan har riktats till resten av Finland.

– Vår region har det bästa sysselsättningsläget i landet, vilket delvis begränsar företagens tillväxtmöjligheter. Tillsammans med arbetsgivarna i Vasaregionen kommer vi att fortsätta att stödja rekryteringsåtgärder även i framtiden, lovar Stefan Råback, VD för VASEK.

Vasaregionen erbjuder ett komplett paket till ett lyckligt liv; arbete som gör skillnad och en trivsam, internationell och mångsidig livsmiljö.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Hållbarhetsarbete är en fortgående process i turismbranschen

29.11.2021 | Nyheter
26 företagare från hela Österbotten hade samlats 18.11 för att delta i en informationskväll på temat Vad är hållbar och ansvarsfullt utvecklande av Turismen?
Läs mera

Rekryterings- och anställningsfrågor bör hanteras sakligt och öppet

22.11.2021 | Nyheter
DKCO Advokatbyrås sakkunniga Nathalie Myrskog, Aki Aapio och Sofia Saarikko gav deltagarna en järndos av information om rekryterings- och anställningsfrågor vid evenemanget som arrangerades av VASEK och Kust-Österbottens Företagare den 18 november.
Läs mera

Vätgasnätverket knöt nya kontakter i Vasa

16.11.2021 | Nyheter
Den 11 november 2021 samlades det nationella vätgasnätverket i Vasa. Programmet för dagen inkluderade bland annat ett vätgasseminarium i Hankens auditorium som arrangerades gemensamt av Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och projektet H2 Ecosystem Roadmap. Presentationerna under seminariet gav upphov till livliga diskussioner och en hel del nya kontakter knöts.
Läs mera

Förhandlingarna om tomterna på GigaVaasa-området fortgår

12.11.2021 | Nyheter
Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.
Läs mera

Prao visar arbetslivets olika möjligheter – Prao elevens tankar

12.11.2021 | Nyheter
Hej, jag är en prao elev på Vasaregionens Utveckling VASEK den här veckan.
Läs mera

Vardagslycka – medarbetarnas lycka är också viktigt för företag

11.11.2021 | Nyheter
Hur kan arbete och lycka hjälpa oss att nå framgång? Detta diskuterades på torsdag 4.11 i ett ledarskapsseminarium som anordnades i samarbete med Vasa universitetets Executive Education, Vasa stad och Vasaregionens Utveckling Ab VASEK. Evenemanget lockade representanter från företagsvärlden i Vasa, både på plats i Wasa Innovation Center och på distans.
Läs mera

Lantbruksmaskiner och -byggnader är Johans nisch

09.11.2021 | Nyheter
Det är sen höst och dimman ligger tät över Vörå när vi hälsar på i Johan Asplunds verkstad på Bergbyvägen. Sedan 2007 tillbaka driver han företaget Johans Service med fokus på service och reparationer av i huvudsak lantbruksmaskiner. Största delen av arbetstiden tillbringar han ute på fält, ofta hemma hos kunden, men för två år sedan investerade han i ett...
Läs mera

Nya företag startas aktivt – Nyföretagarcentralerna i Finland rf. uppmuntrar också till ägarskiften

08.11.2021 | Nyheter
Under perioden januari–september grundades det sammanlagt 150 nya företag med hjälp av Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia, vilket var 6 % mer än under motsvarande period i 2020. Att starta företag från noll är fortfarande det vanligaste sättet att bli företagare, men Nyföretagarcentralerna i Finland rf. uppmuntrar också att överväga som ett alternativ att ta över ett fungerande företag.
Läs mera