ToneH 600px

Lasse Pohjala från VASEK och Tone Hardvedt från Invest in Bergen (stående)

Möjligheterna på den norska marknaden lockade en grupp intresserade att delta i miniseminariet Navigate Norway som arrangerades av Nordic Gateway-projektet på Yrkesakademin 13.6. Tone Hardvedt från Invest In Bergen presenterade vilka möjligheter Bergenregionen kan erbjuda: bland toppbranscherna finns förutom olje- och gasbranschen även subseaindustrin, fisk- och skaldjursprodukter, marin cleantech, medieteknologi och äventyrsturism. Hardvedt tipsade speciellt om ett nytt affärsområde, Lyseparken, som byggs utanför Bergen och dit man söker kompetens särskilt inom energiteknologin.

Att Norge är mycket mer än bara olja, gas och fisk bevisades av huvudtalaren Bård Eker. Han berättade sin egen företagarhistoria och presenterade design- och produktutvecklingsbolag Eker Designs verksamhetsprinciper samt kloka funderingar om företagsdrivande. Han betonade att man ska ha en öppen attityd och vara nyfiken samt att ”ibland måste man förverkliga även sina galna idéer”.

Eker 400px

Bård Eker

Företagaren Kristian Schrey hade deltagit i Nordic Gateways första pop up-kontor i Stavanger i början av året. Han berättade om sina erfarenheter och om den hjälp och stöd han hade fått av VASEK och Viexpo med att skapa kontakter och samarbete med norska företag och organisationer. Dessutom påminde han åhörarna om att det är via rätta personer som vägen till nya marknader öppnas.

Nästa möjlighet för österbottniska företag att delta i ett pop up-kontor är i Bergen 25.9–20.10.2017. Kontorslokalen erbjuds av Nordic Gateway som hjälper företagare att komma in på den norska marknaden.

Nordic Gateway-projektet som arrangerade tillställningen får finansiering ur Europeiska regionalutvecklingsfonden.

www.nordicgateway.fi  

Läs om pop up i Bergen på Viexpos hemsida http://www.viexpo.fi/nordic-gateways-pop-up-lansering.html

Tilläggsuppgifter

Lasse Pohjala
Lasse Pohjala
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Etablerings- och internationaliseringstjänster; Företagstomter och företagslokaler

Katja Jankens
Katja Jankens
Internationaliseringsexpert
+358 6 781 64 43
+358 50 573 88 76
Viexpo

NordicGateway 1920x237px v4

EU EAKR SV vertical 20mm rgbhavkraftEU 2014 2020 rgb

‹ Gå till "Nyheter"