Årets jämställdhetsföretag i Österbotten utses igen 2023

18.01.2023

Tasa arvoyritys

Efter några tuffa pandemiår är det dags att satsa på arbetsgemenskapens välmående. Företag som tänker på jämställdhet, likabehandling och mångfald utvecklas snabbare, är mer innovativa, uppvisar större ekonomisk lönsamhet och framför allt mår deras anställda bättre.

Priset Årets jämställdhetsföretag i Österbotten delas ut våren 2023 för att vi ska kunna lyfta fram och tacka företagen som aktivt strävar efter mera jämställdhet och satsar på mångfalden i arbetslivet. Priset kommer att tilldelas ett företag som värdesätter jämställdhet och likabehandling i arbetsgemenskapen. Mångfalden ses som en viktig resurs som förvaltas omsorgsfullt. Företaget är ett bra ställe att arbeta på för alla människor oavsett kön, ålder, etniskt ursprung, språk, tro, funktionshinder, hälsotillstånd och sexuell läggning.

Årets jämställdhetsföretag utsågs senast 2021. Vinnaren var Oy Gambit Labs Ab.

– När jag är ute och pratar om diversitet och jämställdhet och min resa som entreprenör nämner jag alltid att vi valts till Årets jämställdhetsföretag 2021. Jag är så otroligt stolt över det", säger Tim Wallin, tidigare vd på Gambit, numera chefsstrateg på Atea.

I fjol köptes nämligen Gambit upp av Atea och är nu mitt i en integrationsprocess.

–  En orsak till att vi kunde tänka oss att bli uppköpta av Atea var just att företagen kulturellt låg nära varandra. Arbetet för jämställdhet och jämlikhet fortsätter därför även med ny ägare.

Vem som helst kan föreslå ett företag till Årets jämställdhetsföretag i Österbotten. Som kandidater efterlyses företag som erbjuder goda exempel på jämställdhet och/eller mångfalden i arbetslivet. Det går att nominera sitt eget företag, sin arbetsgivare eller till exempel en samarbetspartner. Vinnaren väljs av alla medverkande organisationer.

  • Tid för nominering är 18.1–17.2.2023. Nomineringar kan lämnas in på https://www.lyyti.fi/questions/070e35f5bc
  • Priset delas ut vid online-eventet Sustainable Branding Days som arrangeras i Jakobstad 9–11.5.2023.
  • Priset delas ut av: Österbottens förbund och Österbottens jämställdhetsgrupp, Dynamo Närpes, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia, Kristinestads näringslivscentral, Kust-Österbottens Företagare, Teknologicenter Merinova, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Viexpo, Österbottens handelskammare

 ‹ Gå till "Nyheter"

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera

Ökad synlighet med små medel i fokus på den första marknadsföringskliniken

08.03.2024 | Nyheter
Den 7 mars samlades ett gäng egenföretagare hos Startia för att få tips på hur de kan förstärka sin marknadsföring och synas bättre bland potentiella kunder. Kvällens diskussion tog avstamp i företagarnas utmaningar och tog sedan riktning på hur man med små resurser kan få utmärkt synlighet – bara man fokuserar på rätt saker.
Läs mera