Patric Wiik har valts till årets företagare i Korsholm 2010.

Företagaren, som driver företaget Wiik & Ström Ab, har varit verksam sedan år 1997. Då han blev företagare var han endast 18 år gammal och saknade busskörkort. Företaget startades tillsammans med Fredrik Ström, men i dagsläget fungerar Wiik som VD och ensam företagare.

Vid starten hade företaget två bussar som uteslutande användes för beställningstrafik. Sedan dess har verksamheten utökats i jämn takt. I dagsläget har Wiik & Ström 16 bussar, varav 12 är i daglig linjetrafik och resten kör beställningstrafik.

Företaget har tidigare haft verksamhetspunkter på Replot företagscenter, Fågelbergets företagscenter och i Jungsund. Under en tid på 2000-talet hyrdes även parkeringsutrymme för bussar vid det nedlagda mejeriet på Smedsbyvägen i Vasa. År 2008 inleddes byggandet av en ny bussdepå, med plats för service, tvätt, kontor samt sociala utrymmen, på Smedsby företagscenter. Depån stod inflyttningsklar i slutet av år 2009.

Korsholms kommun vill premiera en ung företagare som både etablerat sig och utvecklat verksamheten inom en erkänt tuff bransch.

Jury:
Katarina Heikius, utvecklingschef, Korsholms kommun
Matias Båsk, näringssekreterare, Korsholms kommun
Pekka Haapanen, verkställande direktör, VASEK
Mikael Still, utvecklingsdirektör, Oy Ahola Group Ab
Benita Öhling, CGR-revisor, Ernst & Young

 

‹ Gå till "Nyheter"