AretsForetagareKorsnas www
Årets företag i Korsnäs 2017 – Trädgård Hinjärv Puutarha

HinjarvÅrets företagarpris går till familjeföretaget Hinjärv Trädgård, som går från klarhet till klarhet och växer för varje år som går. Företaget drivs av Sven-Åke och Michaela Wikberg tillsammans med cirka fem anställda. Företaget köper upp, säljer och levererar lokalt producerade livsmedelsprodukter mellan Karleby, Seinäjoki och Kauhajoki med navet i Korsnäs.

Sven-Åke Wikberg inledde sin bana inom grönsaksnäringen 1986 med att odla gurkor och tomater i eget växthus i Träskvik, Taklax. Så småningom utvidgade han verksamheten med att börja med direktförsäljning till varuhus i Vasatrakten. Initiativet föll väl ut och snart räckte inte den egna produktionen till, utan han började även förmedla produkter växthus i närregionen.

De senaste åren har verksamheten vuxit med tiotals procent varje år och uppgick senaste år till 2,3 miljoner euro. Utbudet har växt under åren och omfattar under högsäsong ett femtiotal olika produkter – växthusgrönsaker, sallat, örter och frilandsgrönsaker och rotfrukter.

I och med att verksamheten växt kontinuerligt, har behovet av större utrymmen blivit aktuellt. Våren 2017 flyttade företaget in i fd KKC:s metallavdelning och har numera sitt huvudkontor i Korsnäs kyrkoby.

Årets nyföretagare i Korsnäs 2017 – Sandras Salong

SandrasSalongKorsnäs företagares pris till årets nyföretagare 2017 går till en ung aktiv företagare som hittat en nisch som ligger i tiden – Sandra Sund som innehar ekofrissan Sandras Salong i Korsnäs.

Sandra Sund visste tidigt vad hon skulle bli och sökte direkt efter högstadiet till frisörsutbildningen i Vasa. Hon fick sin examen, arbetade några år som anställd på en salong i Vasa och öppnade 2010 en egen salong mitt i Korsnäs kyrkoby. Hon hann jobba som egen företagare i två år. Allt gick som på räls men hon blev allt mer trött och ofta sjuk när det till sist blev konstaterat att hon utvecklat astma. Följden blev att hon inte kunde fortsätta på den inslagna yrkesbanan.

Efter genomgången ekofrisörutbildning och ett år med läroavtalsplats vid en ekofrissa i Korsholm, var Sandra redo att starta sin nya salong i november 2014. Verksamheten emottogs säkert med en del skepticism i början, men nu har hon fullt med kunder och har till och med haft utrymme för tilläggspersonal på hyrstol i den egna lokalen.

‹ Gå till "Nyheter"