ACCESS-projektet sätter igång på allvar för att främja Vasaregionens turism

22.03.2021

Svedjehamn26 KatjaLosonen 2014

Turismens sommarsäsong närmar sig med stormsteg och i projektet ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region planerar man sommarens busstidtabeller till de mest populära besöksmålen i närregionen. För maj månads del är planerna redan färdiga och nu väntar man bara på den första resdagen.

– Vi konkurrensutsatte busstrafiken till destinationerna i början av året. Nu när försommaren är färdigt planerad kan vi småningom börja marknadsföra det här, berättar projektchef Peter Källberg på VASEK.

I maj körs lördagar och söndagar, samt Kristi himmelsfärdsdag och fredagen därpå, ut till världsarvsområdet. Då har man möjlighet att besöka bland annat Aava Kertun kotitila eller vandra vid Svedjehamn. Resan kan kombineras med lunch vid en av restaurangerna i området.

Enkelt att boka – regionens företagare nöjda med samarbetet

Att boka en bussresa ska vara så enkelt som möjligt för kunden. Man kan börja boka resor på Visit Vaasas webbplats kring mitten av april.

– Vi lever för tillfället i så pass osäkra tider med ständigt föränderliga restriktioner och rekommendationer, att vi har beslutat att marknadsföringen sker till största del i digitala kanaler. Då kan vi vid behov reagera snabbt om situationen ändras och vi behöver instruera kunderna utifrån det, säger Källberg.

– Företagarna i regionen deltar gärna i projektet och erbjuder olika lockande produkter i destinationerna. Projektet ses som något som öppnar upp nya möjligheter för ökat kundflöde, fortsätter han.

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Inga stora förändringar till styrelsen på VASEKs bolagsstämma

15.04.2021 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 15.4.2021 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Hållbarhet kräver val – projekt stöder turismföretag i hållbarhetsarbetet

14.04.2021 | Nyheter
Närmare 50 olika aktörer inom turismnäringen i Kust-Österbotten samlades för två halvdagars coachingevent under påskveckan för att lära sig mera om hållbar turism och Visit Finlands Sustainable Tourism Finland (STF)-program. De väldigt aktuella evenemangen, som ordnades inom ramarna för projektet Hållbart Österbotten, intresserade både företagare och företagsutvecklare ända från Jakobstad till Kristinestad.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

13.04.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Solen skiner i horisonten för Kvarken Ports – ”Spännande saker händer i vår”

12.04.2021 | Nyheter
Hamnbolaget Kvarken Ports, som ägs av Vasa och Umeå, står inför spännande tider. Färdigställandet av det nya passagerarfartyget, Aurora Botnia, närmar sig och framtiden ser även på andra sätt ljus ut.
Läs mera

Ägarskifte kan vara överraskande tungt – Förbered dig i tid även mentalt

09.04.2021 | Nyheter
När en företagare är på väg att ge ifrån sig sitt företag eller inleda en ny karriär med ett nyköpt företag eller som efterträdare till familjeföretaget, är det fråga om en stor förändring som medför mycket arbete, men också mycket att bearbeta på den mentala sidan.
Läs mera

Nya guider för alla parter i ägarskiften

08.04.2021 | Nyheter
Ett planerat ägarskifte-projektet, som förverkligas av VASEK, Concordia och Kristinestads näringslivscentral, har publicerat den 8.4 en serie med fyra guider för alla parter i ägarskiften.
Läs mera

Pandemin gav Emelie en rivstart

07.04.2021 | Nyheter
Uppvuxen i en företagarfamilj, hade målaren och inredaren Emelie Sandelin klart för sig att hon aldrig själv skulle bli egen företagare. Efter sju år som anställd växte sig ändå tankarna på att vara sin egen chef allt starkare och efter uppmuntran från både vänner och arbetsgivare, omvärderade Emelie sitt tidigare uttalande.
Läs mera

Koldioxidneutral transport kräver ändringar i attityder och vanor

01.04.2021 | Nyheter
I MoveIT-projektet, som avlutas i juni, håller man på att slutföra Vägkartan för koldioxidsnål transportservice i Vasaregionen 2030. I den tredje delen av workshoparna, som fokuserade på vägkartan, den 25 mars presenterades utkastet till vägkartan och samlades kommentarer på den. Härnäst skickas vägkartan på utlåtanderunda och arbetet med vägkartans visualisering och layout börjar. Vägkartan färdigställs i maj.
Läs mera