IMG 4545 Roukus Kim web

Startias nyaste expertpartner Roukus Ab producerar bland annat webbsidor och formger företagsidentiteter och trycksaker. Kim Roukus är en återflyttare, han har hunnit bo i huvudstadsområdet i tjugo år innan han återvände tillbaka till Österbotten.

ExpertenVetLogo web

 

Hur borde företagaren marknadsföra sin verksamhet? I den här frågan är det värt att vända sig till Roukus Ab, som är Vasaregionens Nyföretagscentrum Startias nyaste expertorganisation. Företagaren Kim Roukus gör bland annat webbsidor samt formger företagsidentiteter och trycksaker.

Roukus rekommenderar att nystartade företag skulle boka ett domännamn i god tid, redan innan man registrerar sitt företag. Domännamnet kan vara exempelvis en webbadress, som slutar med .fi .

– När man funderar på namn för företaget är det en bra idé att kontrollera om det finns en ledig domän på det namnet. Om domännamnet redan är reserverat rekommenderar jag att ändra företagets namn, berättar Roukus.
– Företagaren bör även ha besittningsrätt för domänen för att vid behov enkelt kunna göra ändringar på företagets hemsidor eller e-posttjänster, fortsätter han.

Webbsidor är ett bevis på företagets existens

När ett domännamn har reserverats, lönar det sig att i snabb takt skapa egna webbsidor, som även är ett bevis på det nya företagets existens.
– Sidorna behöver ändå inte vara särskilt omfattande, speciellt i början, påminner Roukus.

På internet finns flera program där man själv kan göra sina webbsidor, och det kräver nödvändigtvis inte någon kännedom av kodning. En bra idé skulle dock vara att vända sig till specialisterna på fältet, eftersom webbsidorna definierar företagets identitet, och en expert kan bygga upp sidorna till en väl fungerande helhet.

Samtidigt specificeras företagets målgrupp eftersom webbsidorna måste utformas med hänsyn till målgruppen. Dessutom kommer även budskapet om företagets produkter eller tjänster att klargöras.

– Organisationer har ofta en bra produkt eller tjänst att erbjuda, men via webbsidorna kan man få en sämre bild av verkligheten. Väl fungerande webbsidor gör det lättare för företagaren att sälja sina tjänster och prata om sin verksamhet, säger Roukus.

IMG 4553 tuotteet web

 Roukus Ab har planerat exempelvis årsberättelser och produktförpackningar för olika företag.

Företagarna är välkända kunder

Roukus har varit företagare sedan år 2009. Bland hans kunder finns flera små företagare, men med ryms även några börsnoterade företag. Företag arbetar på olika områden där bra idéer övergår från en sektor till en annan.

Roukus har utexaminerats från Konstindustriella högskolan (nuvarande Aalto Universitet) till konstmagister och bildkonstlärare.

– Visualisering är ett kraftfullt instrument som gör det möjligt för ett företag att berätta om saker precis som det föredrar, beskriver Roukus.

Startias direktör Tommi Virkama anser att Roukus Ab är ett bra tillägg till Startias starka expertnätverket.
– Roukus har tidigare gjort samarbete med FöretagsEsbo, så att han förstår väl behoven hos Startias målgrupp, det vill säga nystartade företag.

Startias kunder har möjlighet att boka tid för en timmes kostnadsfri rådgivning med Roukus Ab. Se tilläggsinformation från evenemangskalendern.

Text och foton: VASEK

Tidigare artiklar i vår serie Experten vet:

Revisionsbyrå nyckelfaktor för företagets framgång

Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

Praktisk kombination av bank- och försäkringstjänster

Viktigt att satsa på webben

Hjälp och råd i frågor om företagets ekonomi och lättföretagande

Kundens behov styr Securitas utbud 

Startias nya expertpartner kan affärsjuridiken

Kolster: Våga fråga om råd!

Startia logot sve

 

 

‹ Gå till "Artiklar"