Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020

Juha Hissa ja Elisa Havusela.Juha Hissa ja Elisa Havusela ovat yhdessä suunnitelleet omistajanvaihdosta kaikessa rauhassa kahden vuoden ajan. Havusela on vuodenvaihteesta lähtien Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja.

Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.

Havusela on toiminut yrittäjänä vuodesta 1997 ja pyörittää muun muassa kirjanpitotoimisto Ellis Office Oy:tä, Nutria Isännöinti Oy:tä sekä Taloyhtiöiden Kirjanpitokeskus Oy:tä Laihialla. Havusellalla on pitkä kokemus sekä taloushallinnosta että ohjelmistoalalta, mutta myös kiinteistöhallinnosta, joten hänestä Hissa löysi sopivan jatkajan yritykselleen.

– Tiesin, ettei oikean ostajan löytäminen ole helppoa, joten siksi ryhdyin etsimään ajoissa. Osallistuin omistajanvaihdoksiin liittyvään tilaisuuteen, jonka VASEK järjesti syksyllä 2017, ja tapasin silloin Elisan. Olimme samalla aaltopituudella ja vähitellen ryhdyimme suunnittelemaan omistajanvaihdosta, Hissa kertoo.

Valmistelut ovat tapahtuneet kaikessa rauhassa kahden vuoden aikana, mikä oli Hissan toiveenakin. Ja haave siitä, että hän itse saisi jäädä yritykseen osa-aikaiseksi työntekijäksi, myös toteutui vuodenvaihteessa maaliin saadun kaupan myötä.

– Olen eritäin tyytyväinen ratkaisuun, jonka olemme yhdessä työstäneet, koska en halunnut myydä yritystäni millekään suurelle ketjulle. Toiminta jatkuu ennallaan kolmen työntekijän voimin, ja olemme myös voineet hyödyntää Elisan IT-osaamista ja nostaa tietojärjestelmämme uudelle, tehokkaammalle tasolle.

Havuselan osalta tämä yrityskauppa oli yksi polku hänen kasvustrategiassaan, ja hän tuleekin nyt jakamaan työaikansa Vaasan ja Laihian kesken.

– Jo toimivan yrityksen ostaminen on ollut minulle se turvallisin tapa kasvaa. Tässä talossa on sitä paitsi paljon osaamista, josta voin itsekin oppia. Tämä oli hieno mahdollisuus hankkia lisää know-how’ta, hän toteaa.

Hissa ja Havusela ovat molemmat samaa mieltä siitä, että yrittäjien, jotka ovat myyntiaikeissa, kannattaa ryhtyä miettimään asiaa hyvissä ajoin.

– Suosittelen lämpimästi VASEKin omistajanvaihdostapahtumia ja -tapaamisia, Havusela lisää. Täytyy vain lähteä liikkeelle, jotta asiat voivat loksahdella paikoilleen.

– Tässä tapauksessa match making -tilaisuus oli todella onnistunut, toteaa myös VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari.

Vastaavanlainen omistajanvaihdostilaisuus tullaan järjestämään taas huhtikuussa käynnissä olevan Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeen puitteissa. Hankkeessa pyritään lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä hyvin valmistellun omistajanvaihdoksen merkityksestä niin ostajan kuin myyjänkin näkökulmasta.

– Keskitymme hankkeessa kehittämään yrityskaupoille markkinoita ja järjestämme kasvokkain tapahtuvia tapaamisia, match making -tilaisuuksia ja seminaareja verkostoitumista ja tiedonvälitystä varten. Sekä myyjät että ostajat ovat kohderyhmäämme, ja tähän mennessä on vuosittain noin 100 omistajanvaihdosta toteutunut VASEKin avulla, Alasaari lisää.

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanketta toteuttaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK yhdessä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus Oy:n kanssa.

 

Lisätiedot:

Antti Alasaari, yritysneuvoja, VASEK
+358 445 126 613

Elisa Havusela
+358 503 252 362

Juha Hissa
+358 400 267 856

 

Lataa kuva‹ Siirry "Yrittäjätarinoita"-sivulle