Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023

483a0923Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:

– Vuosi 2022 oli jo kolmas pandemiavuosi, jonka suorat vaikutukset kuitenkin jo onneksi helpottivat alkuvuodesta. Vuoden alun rajoitusten jälkeen päästiin normaalimpaan työntekoon, henkilökohtaisiin tapaamisiin ja järjestämään erilaisia tapahtumia ihan kasvotusten. Monille eri alojen yrityksille vuosi oli kuitenkin erittäin haasteellinen, kun pandemian ja erilaisten rajoitusten jälkeen tuli heti Venäjän käynnistämän Ukrainan sodan ja sen seurannaisvaikutusten johdosta aivan uusia ongelmia. Tämä näkyi taloudellisissa haasteissa olevien yritysten määrän kasvuna asiakaskunnassamme. Yhtiömme oma toiminta – kaikilla sen kolmella pääosa-alueella – onnistui toimintaympäristön epävarmuudesta huolimatta erinomaisesti vuonna 2022. Uusyritysperustanta ja yritysten omistajanvaihdosprosessit toteutuivat hyvällä tahdilla, aivan aiempien vuosien tapaan, Råback toteaa vuosikertomuksen esipuheessa.

Avainlukuja vuodelta 2022:

  • 3 667 asiakaskontaktia
  • 1 717 yritystä ja asiakasta
  • 178 Uusyrityskeskus Startian avulla perustettua yritystä
  • 158 yritysasiakasta omistajanvaihdospalveluissa

VASEKin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyryn mukaan paljon hyvää on saatu aikaiseksi, mutta paras on vielä edessä:

– Määrätietoisesti VASEKin ja muiden seudun toimijoiden yhdessä tekemä aluekehitystyö on edesauttanut sitä, että alue mielletään yhdeksi Suomen kuumimmista paikoista. Elinkeinoelämä investoi nyt ennennäkemättömällä tavalla ja kansainvälisiäkin investointeja on tulossa. Invest in -työn tuloksista ja sadosta päästään nauttimaan tulevina vuosina vielä tämän vuosikymmenen aikana. Onkin hyvä tiedostaa, että tästä monesti hyvinkin näkymättömästä työstä suuri yleisö pääsee näkemään välähdyksiä vasta myöhemmin, sitten kun palaset alkavat loksahdella paikoilleen, Häyry toteaa vuosikertomuksen puheenvuorossaan.

Avainlukuja vuodelta 2022:

  • VASEKin itse toteuttamia kehittämishankkeita 15 kappaletta
  • Näihin hankkeisiin rahoitusta saatiin tilikauden aikana 360 000 euroa
  • VASEK maksoi kuntavastinrahoitusta yhteensä 25 eri hankkeeseen/toimintaan

Råbackin mukaan vuoden 2023 näkymät ovat yhtiölle erinomaiset, sillä omistajakunnat päättivät syksyllä 2022 kuntien rahoitusosuuden nostamisesta tulevalle vuodelle, ja yhtiöllä on monia yritysten ja niiden toimintaympäristön kehittämiseen painottuvia hankkeita käynnissä ja alkamassa.

Vuoden 2022 kokonaisliikevaihto oli 2,12 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2022 tulos oli n. 17 tuhatta euroa tappiollinen.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2023 jälleen suurempi kuin edelliset – seminaarit vetivät täysiä saleja

28.03.2023 | Uutiset
EnergyWeek 2023 keräsi viime viikolla Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin. – Tänä vuonnakin EnergyWeek kesti koko viikon ja kasvoi siten entistä suuremmaksi; vierailijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasimme tämän jo ennen tapahtumaviikkoa, kun ennakkoilmoittautumisia oli ennen maanantaita 30 % enemmän kuin aiemmin, Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.
Lue lisää

Yrityksen voi laittaa myyntiin monen eri kanavan kautta

28.03.2023 | Uutiset
Myyntikanavat yrityksen myymiseen -webinaari keräsi linjoille kuulijoita, joilla yrityksen myyminen oli ajankohtaista tai vasta alustavana ajatuksena. Yhtä kaikki – kuten omistajanvaihdoksissa aina – on järkevää aloittaa omistajanvaihdokseen valmistautuminen ajoissa, ja tällä kertaa webinaarissa pohdittiin erilaisia yrityksen myyntikanavia.
Lue lisää

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää