Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023

483a0923Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:

– Vuosi 2022 oli jo kolmas pandemiavuosi, jonka suorat vaikutukset kuitenkin jo onneksi helpottivat alkuvuodesta. Vuoden alun rajoitusten jälkeen päästiin normaalimpaan työntekoon, henkilökohtaisiin tapaamisiin ja järjestämään erilaisia tapahtumia ihan kasvotusten. Monille eri alojen yrityksille vuosi oli kuitenkin erittäin haasteellinen, kun pandemian ja erilaisten rajoitusten jälkeen tuli heti Venäjän käynnistämän Ukrainan sodan ja sen seurannaisvaikutusten johdosta aivan uusia ongelmia. Tämä näkyi taloudellisissa haasteissa olevien yritysten määrän kasvuna asiakaskunnassamme. Yhtiömme oma toiminta – kaikilla sen kolmella pääosa-alueella – onnistui toimintaympäristön epävarmuudesta huolimatta erinomaisesti vuonna 2022. Uusyritysperustanta ja yritysten omistajanvaihdosprosessit toteutuivat hyvällä tahdilla, aivan aiempien vuosien tapaan, Råback toteaa vuosikertomuksen esipuheessa.

Avainlukuja vuodelta 2022:

  • 3 667 asiakaskontaktia
  • 1 717 yritystä ja asiakasta
  • 178 Uusyrityskeskus Startian avulla perustettua yritystä
  • 158 yritysasiakasta omistajanvaihdospalveluissa

VASEKin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyryn mukaan paljon hyvää on saatu aikaiseksi, mutta paras on vielä edessä:

– Määrätietoisesti VASEKin ja muiden seudun toimijoiden yhdessä tekemä aluekehitystyö on edesauttanut sitä, että alue mielletään yhdeksi Suomen kuumimmista paikoista. Elinkeinoelämä investoi nyt ennennäkemättömällä tavalla ja kansainvälisiäkin investointeja on tulossa. Invest in -työn tuloksista ja sadosta päästään nauttimaan tulevina vuosina vielä tämän vuosikymmenen aikana. Onkin hyvä tiedostaa, että tästä monesti hyvinkin näkymättömästä työstä suuri yleisö pääsee näkemään välähdyksiä vasta myöhemmin, sitten kun palaset alkavat loksahdella paikoilleen, Häyry toteaa vuosikertomuksen puheenvuorossaan.

Avainlukuja vuodelta 2022:

  • VASEKin itse toteuttamia kehittämishankkeita 15 kappaletta
  • Näihin hankkeisiin rahoitusta saatiin tilikauden aikana 360 000 euroa
  • VASEK maksoi kuntavastinrahoitusta yhteensä 25 eri hankkeeseen/toimintaan

Råbackin mukaan vuoden 2023 näkymät ovat yhtiölle erinomaiset, sillä omistajakunnat päättivät syksyllä 2022 kuntien rahoitusosuuden nostamisesta tulevalle vuodelle, ja yhtiöllä on monia yritysten ja niiden toimintaympäristön kehittämiseen painottuvia hankkeita käynnissä ja alkamassa.

Vuoden 2022 kokonaisliikevaihto oli 2,12 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2022 tulos oli n. 17 tuhatta euroa tappiollinen.



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää