Yritysten auttamiseksi työskennellään väsymättä

08.04.2020

VASEK:in henkilökuntaa.Tunnelma yritysneuvojien etäkonttoreilla ei ole ollut kuluneiden, kiireisten viikkojen aikana yhtä rauhallinen kuin tässä kuvassa.

VASEKin yritysneuvojien työpäivät ovat viime viikkojen aikana täyttyneet yhteydenotoista koronatilanteeseen liittyen. Yli 170 yritystä on jo saanut apua tilanteeseensa.

– Yhteydenottojen määrä näyttää ennemminkin kiihtyvän, kertoo yritysneuvoja Antti Alasaari.

Alasaaren mukaan eniten kysytään, mitä erilaisia tukia yksinyrittäjät voivat saada:

– Vielä ei yksinyrittäjien avustuksista ole pelisääntöjä selvillä, mutta voimme käydä läpi mitä on tulossa. Yksinyrittäjien tilannetta voi auttaa myös arvonlisäverotilitysten ja ennakkoverojen maksujärjestely, YEL-maksun siirtäminen tai muuttaminen minimiin ja Finnveran myöntämät lykkäykset lainanmaksuun, Alasaari selvittää.

Yrityspalveluista tiedustellaan myös paljon apua Business Finlandin tukihakemuksen kanssa.

Business Finlandin tukihakemuksen tekeminen on erittäin selkeää ja yksinkertaista. Tarvitset kädenulottuville henkilökohtaiset pankkitunnuksesi. Lisäksi on etukäteen mietittävä mitä häiriöitä korona on tuonut yrityksen liiketoimintaan ja miten tilannetta on tarkoitus kehittää? Ennalta on myös mietittävä, kenen avainhenkilöiden työaikaa budjetoidaan tähän kehityshankkeeseen? Muistutan myös kaikkia luomaan yrityksen kirjanpitoon oman kustannuspaikan tälle hankkeelle, jotta maksatushakemuksen tekeminen on sitten helppoa, Alasaari listaa tehtyään jo toistakymmentä hakemusta yhdessä asiakkaan kanssa.

Myös ELY-keskuksen tarjoamista tuista kysytään paljon. Tällä hetkellä yrityksen analyysipalveluita voi ostaa ELY-keskuksen hyväksymiltä palveluntuottajilta erittäin edullisesti vain 30 euron päivähinnalla.

ELY-keskuksen tuet tulivat haettavaksi 31.3. ja niitäkin on ehditty hakea jo useamman asiakkaan kanssa. Tulossa on myös kuntien myöntämä tuki yksinyrittäjille, mutta ennen kuin sen ehdot selviävät, voimme vain ohjeistaa yksinyrittäjiä hankkimaan mahdollisimman tuoreen tilinpäätöksen käyttöönsä, jotta kunnalle voidaan osoittaa yritystoiminnan päätoimisuus ja kannattavuus, yritysneuvoja Olav Nylund muistuttaa.

Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl ymmärtää yrittäjien huolen koronakriisin aikana, mutta toivoo yritysneuvojatiiminsä puolesta myös ymmärrystä:

– Olemme yritysten apuna koko työpäivämme ajan, mutta viikonloppuna palaudumme työviikosta ja olemme soittopyynnön tai sähköpostin lähettäneisiin yrittäjiin yhteydessä heti kun vain mahdollista. Maltti on nyt valttia, lainsäätäjät ja viranomaiset kyllä tekevät – aivan kuten mekin – kaikkensa sen eteen, että yrittäjät selviäisivät tilanteesta mahdollisimman pienin vaurioin.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää