Suomi.fi banneri yritykset 728x90Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosio on julkaistu tammikuussa. Nyt kaikki yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvät tiedot ja neuvot löytyvät yhdestä paikasta eli osoitteesta www.suomi.fi.

Julkiset palvelut yhteen kokoavasta Suomi.fi-verkkopalvelusta löytyy kaikki yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin liittyvät palvelut, sekä kattava yrittämisen tietopaketti. Uudistuksen myötä suosittu yrityssuomi.fi-palvelu on integroitu osaksi Suomi.fi-verkkopalvelua. YritysSuomen puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrittäjille jatkuu entisellään.

Yrityssivusto tarjoaa tukea esimerkiksi aloittavalle yrittäjälle uudella tavalla, kun palvelussa julkaistaan ohjattuja toimintapolkuja. Niiden ideana on ohjata tuleva yrittäjä yrityksen perustamiseen liittyvien vaiheiden läpi ja varmistaa, että tärkeät asiat tulee huomioitua. Vastaamalla kysymyksiin yrittäjä saa yhtiön perustamisprosessia helpottavan muistilistan, joka neuvoo, mitä lupia yritys tarvitsee, mihin rekistereihin pitää ilmoittautua ja minkälaisia vakuutuksia tulee hankkia.

Yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen ohjaavat toimintapolut on jo julkaistu. Tulossa on myös ohjattu polku ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

suomifi1Kaikki Uusyrityskeskus Startian aloittaville yrittäjille tarjoamat palvelut sekä VASEKin toimiville yrittäjille tarjoamat palvelut löytyvät Suomi.fi-osoitteesta.

– Olemme kuvailleet kaikki palvelumme ja määritelleet palvelukanavat eli mitä kautta palvelumme tavoittaa, löytyykö netistä ja mikä olikaan puhelinpalvelun eli vaihteemme numero. Suomi.fi-palvelussa on mahdollista tehdä aluerajauksia, eli kannattaa palveluita etsiessään valita rajaukseksi vaikka oma kotikunta, jolloin saa hakutuloksiin valtakunnallisten palveluiden lisäksi VASEKin ja Startian palvelut, jotka ovat tarjolla Vaasan seudun asukkaille, VASEKin tiedottaja Johanna Hietikko-Koljonen kertoo.

– Ja luonnollisesti jatkossakin kaikki palvelumme löytyvät myös omien kotisivujemme kautta. Kannattaa kuitenkin tutustua Suomi.fi-sivuston kattaviin tietopaketteihin.

 

Johanna Hietikko Koljonen
Johanna Hietikko-Koljonen
Viestintäpäällikkö
+358 50 591 8649

 

Lähde: Väestörekisterikeskuksen tiedote 9.1.2018

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle