IMG 4445 600px

Kesäkuun navakka tuuli riepottaa Quriosa Interiorin ulko-ovea ja avoinna-kylttia. Quriosa Interior siirtyi toukokuun alussa omistajanvaihdoksen jälkeen Jungsundista Koskön jakokunnan omistamaan ja leikillisesti ”yrityskeskukseksi” kutsumaan vanhaan koulurakennukseen. Naapurina yrityksellä on villalankoja kehräävä Koskö Mill.

– Meillä oli äskettäin avoimien ovien päivä samaan aikaan ja hyödyimme molemmat tästä yhteistyöstä. Haaveenani on perustaa myös pieni kahvila tähän sisustuskaupan yhteyteen. Monet tykkäävät tehdä retkiä tänne maaseudulle ja tutustumaan yrityksiimme, ja Koskö Millissä vierailee myös paljon ryhmiä, tuore yrittäjä Sabina Lithén kertoo.

IMG 4402 600pxHänestä ei pitänyt tulla koskaan yrittäjää. Mutta koskaan ei pitäisi sanoa ”ei koskaan”, sillä eväällä hän kuuli tuttujen kautta Quriosa Interiorin olevan myynnissä, totesi ajankohdan olevan oikea elämänmuutokselle ja ryhtyi hieromaan kauppoja myyjän kanssa. Kauppahinnasta päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen, ja lukuvuoden päätyttyä Lithén jäi virkavapaalle opettajan työstään.

– Remontoimme perheeni kanssa Singsbyssä vanhaa taloamme ja sitä kautta minulle oli tuttuja Quriosan valikoimassa olevat Ottoson -pellavaöljymaalit. Minulle siirtyi yrityskaupan myötä koko Quriosan varasto ja verkkokauppa sellaisenaan. Vapunpäivänä toteutimme ystävien kanssa muuttotalkoot ja avasimme uudessa paikassa 4.5. Kaikki on vielä kovasti kesken, mutta remontoimme tilat kuntoon kesän aikana ja pidämme liikettä auki siinä ohessa. Myös verkkokauppa on toiminut ilman katkoksia koko ajan, Lithén kertoo.

IMG 4423 600px– Edellisen omistajan aikana Quriosa toimi omistajan piharakennuksessa, mutta koska meidän kotonamme ei ole liikkeelle sopivaa rakennusta, olin iloinen, kun huomasin Facebookista, että Koskö Millin vieressä olisi vapaana liikkeelle sopivat tilat.

Koskö Millin omistajalta Alicia Tresize-Segervallilta Lithén sai myös vinkin ottaa yhteyttä VASEKiin.

– Sain erittäin tärkeitä neuvoja VASEKin yritysneuvojilta. He opastivat, miten etenen yrityskaupassa oikeassa järjestyksessä, mitä pitää missäkin vaiheessa hoitaa ja miten selvittelen rahoitusmahdollisuuksia. Sain myös elintärkeitä neuvoja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa ja erityisesti erilaisten laskelmien kanssa. Yritysneuvoja Kjell Nydahl oli erittäin innostava. Hän haastoi koko ajan miettimään asioita uusista näkökulmista ja kannusti ajattelemaan isosti, Lithén kiittelee.

Quriosa Interiorin liikkeen ja verkkokaupan valikoimasta löytyvät samat tutut sisustusesineiden valikoimat, mutta suunnitelmissa on myös laajentaa valikoimaa entistä enemmän perinnerakentamisessa tarvittavien tuotteiden puolelle.

– Itse pidän luonnonmateriaaleista sekä patinoituneista ja rustiikkisista maalaisromanttisista esineistä. Valikoimassa on maalien lisäksi erilaisia vetimiä, ikkunaheloja, tapetteja ja pinkopahveja. Tulossa on myös erilaisia profiililistoja. Valikoima tulee laajenemaan vähitellen, Lithén luettelee.

Quriosa Interiorissa vietetään elokuussa virallisia avajaisia ja silloin myös liikkeen aukioloajat laajenevat. Kesän ajan, tilojen remontoinnin ja kunnostamisen aikana, liike on auki kahtena päivänä viikossa, mutta syksystä lähtien Koskön kylään voi lähteä sisustusretkelle kuutena päivänä viikossa.

IMG 4420 600px

Omistajanvaihdospalvelut

Lue lisää Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeesta

 

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Valmisteltu omistajanvaihdos, Korsnäs

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle