Yritysneuvonta verkossa tai kasvokkain – toimistolla, yrityksessä tai kunnantalolla

29.10.2021

097A1201Yritysneuvontaa tarjoavat Olav Nylund, Tuija Räihä-Pundars, Tommi Virkama, Kenneth Dalkvist, Antti Alasaari ja Kjell Nydahl

Vaasan seudun kuntien omistaman VASEKin yhtenä päätehtävänä on tarjota yritysneuvontaa seudun yrityksille. Uusyrityskeskus Startia puolestaan palvelee yrittäjyyttä suunnittelevia yrityksen perustamisen alkuvaiheissa. VASEKin ja Startian yritysneuvojilta saa siis apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on aina maksutonta ja luottamuksellista.

Etäyritysneuvontaan voi varata ajan VASEKin ja Startian ajanvarauskalenterin kautta. Henkilökohtaiset tapaamiset on varattava puhelimitse.

– Yritysneuvojamme ovat paljon kentällä eli yrityksissä käymässä sekä tekevät myös osittain etätöitä. Video- ja puhelinneuvottelut voi siis varata verkossa, mutta kasvokkain tapahtuvan neuvonnan varaa helpoiten pirauttamalla yritysneuvojalle. Myös vaihteemme kautta ajan varaaminen onnistuu helposti, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl, jonka aluevastuulla on Korsnäsin yritykset.

– Tämä on yksi VASEKin vastuullisuussuunnitelman mukaisista keinoista vähentää autoilusta johtuvia päästöjä. Kun yritysneuvojat pystyvät itse hallitsemaan kalenteriaan, saadaan samalla suunnalla olevia yrityskäyntejä ja tapaamisia sovittua samoille päiville ja vältetään päiviä, jolloin ajellaan seudun toiselta puolelta toiselle ja takaisin, hän jatkaa.

Yritysneuvoja Olav Nylund, joka vastaa Maalahden ja Vöyrin yrityksistä, muistuttaa myös ajankäytön tehostamisesta.

– Pyrin mahdollisuuksien mukaan käyttämään aina kokonaisen työpäivän vastuukunnassani ja sopimaan samalle päivälle ja samalle suunnalle useampia tapaamisia. Näin autossa istumiselta säästyvän ajan voi käyttää yritysten auttamiseen. Lisäksi ajattelin vähän ympäristöä ja muutin autoni biokaasulla käyväksi, hän hymyilee.

Yritysneuvojat tekevät etäneuvontaa sekä kotitoimistoillaan että VASEKin toimistolla Alatorilla. Tapaamiset puolestaan voidaan sopia yrittäjän toivomaan paikkaan eli joko yrityksen tiloihin, VASEKin toimistolle tai myös lähimmälle kunnantalolle.

– Jos aikataulut ovat tiukat, säästyy yrittäjän matka-aikaa, jos tapaaminen sovitaan toimistomme sijaan lähimmälle kunnantalolle, missä myös on käytettävissä rauhallinen paikka, Laihian ja Isonkyrön vastaava yritysneuvoja Antti Alasaari muistuttaa ja jatkaa:

– Mielellämme tulemme myös yrityksen tiloihin vierailuille, silloin on mahdollisesti tarvittavat asiakirjatkin helpommin saatavilla. Eli yrittäjän asian luonteen, aikataulujen ja toiveiden mukaan mennään niin tapaamismuodon, -paikan kuin ajankin suhteen.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää