Yritysneuvonta verkossa tai kasvokkain – toimistolla, yrityksessä tai kunnantalolla

29.10.2021

097A1201Yritysneuvontaa tarjoavat Olav Nylund, Tuija Räihä-Pundars, Tommi Virkama, Kenneth Dalkvist, Antti Alasaari ja Kjell Nydahl

Vaasan seudun kuntien omistaman VASEKin yhtenä päätehtävänä on tarjota yritysneuvontaa seudun yrityksille. Uusyrityskeskus Startia puolestaan palvelee yrittäjyyttä suunnittelevia yrityksen perustamisen alkuvaiheissa. VASEKin ja Startian yritysneuvojilta saa siis apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on aina maksutonta ja luottamuksellista.

Etäyritysneuvontaan voi varata ajan VASEKin ja Startian ajanvarauskalenterin kautta. Henkilökohtaiset tapaamiset on varattava puhelimitse.

– Yritysneuvojamme ovat paljon kentällä eli yrityksissä käymässä sekä tekevät myös osittain etätöitä. Video- ja puhelinneuvottelut voi siis varata verkossa, mutta kasvokkain tapahtuvan neuvonnan varaa helpoiten pirauttamalla yritysneuvojalle. Myös vaihteemme kautta ajan varaaminen onnistuu helposti, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl, jonka aluevastuulla on Korsnäsin yritykset.

– Tämä on yksi VASEKin vastuullisuussuunnitelman mukaisista keinoista vähentää autoilusta johtuvia päästöjä. Kun yritysneuvojat pystyvät itse hallitsemaan kalenteriaan, saadaan samalla suunnalla olevia yrityskäyntejä ja tapaamisia sovittua samoille päiville ja vältetään päiviä, jolloin ajellaan seudun toiselta puolelta toiselle ja takaisin, hän jatkaa.

Yritysneuvoja Olav Nylund, joka vastaa Maalahden ja Vöyrin yrityksistä, muistuttaa myös ajankäytön tehostamisesta.

– Pyrin mahdollisuuksien mukaan käyttämään aina kokonaisen työpäivän vastuukunnassani ja sopimaan samalle päivälle ja samalle suunnalle useampia tapaamisia. Näin autossa istumiselta säästyvän ajan voi käyttää yritysten auttamiseen. Lisäksi ajattelin vähän ympäristöä ja muutin autoni biokaasulla käyväksi, hän hymyilee.

Yritysneuvojat tekevät etäneuvontaa sekä kotitoimistoillaan että VASEKin toimistolla Alatorilla. Tapaamiset puolestaan voidaan sopia yrittäjän toivomaan paikkaan eli joko yrityksen tiloihin, VASEKin toimistolle tai myös lähimmälle kunnantalolle.

– Jos aikataulut ovat tiukat, säästyy yrittäjän matka-aikaa, jos tapaaminen sovitaan toimistomme sijaan lähimmälle kunnantalolle, missä myös on käytettävissä rauhallinen paikka, Laihian ja Isonkyrön vastaava yritysneuvoja Antti Alasaari muistuttaa ja jatkaa:

– Mielellämme tulemme myös yrityksen tiloihin vierailuille, silloin on mahdollisesti tarvittavat asiakirjatkin helpommin saatavilla. Eli yrittäjän asian luonteen, aikataulujen ja toiveiden mukaan mennään niin tapaamismuodon, -paikan kuin ajankin suhteen.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää