Yritysneuvoja vinkkaa: mitä kannattaa ottaa huomioon yrityksen perustamisessa?

14.06.2019

vinkkivitonen palapeli

  • Liikeidea. Idean pitää olla yrittäjäksi aikovan henkilön kannalta realistinen ja toteuttamiskelpoinen. Helpottaa kummasti, jos toteutettava idea on sinulle mieluisaa tekemistä! Idean ei suinkaan tarvitse olla valmis, vaan me autamme idean jalostamisessa yritykseksi.
  • Hinnoittelu. Yrittäjäksi aikovalla pitää olla selkeä kuva siitä, mitä hänen tuottamansa tuote tai palvelu tulee maksamaan, ja minkä verran hän haluaa maksaa itselleen palkkaa. Hinnoitteluun vaikuttavat myös tuotteen tai palvelun hankinta- tai valmistushinta, sekä tietysti kilpailijoiden hinnoittelu.
  • Kiinnostusta liiketoimintaosaamiseen. Lakisääteiset asiat on hoidettava ajallaan. Kirjanpito kannattaa ulkoistaa asiantuntevalle tilitoimistolle – siitä aiheutuva kulu kirjataan yrityksen kuluihin. Tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista, joten tee valinta huolella. Tärkeintä ei ole löytää edullisin vaihtoehto, vaan juuri sinun yrityksellesi sopivin.
  • Pääoma. Yrittäjän täytyy huolehtia siitä, että yrityksellä on riittävästi pääomaa, jotta toiminta pääsee kunnolla alkuun. Joskus varat löytyvät omasta takaa, joskus lainan ottaminen on tarpeellista. Realistiset ja huolellisesti laaditut suunnitelmat ovat rahoittajien mieleen.
  • Myynti ja markkinointi. Ketkä ovat yrityksen asiakkaita? Miten he löytävät yrityksen? Sosiaaliset mediat ovat avainroolissa, ja yrityksellä on tärkeää olla toimivat verkkosivut. Graafisen ilmeen, verkkosivujen, kuvien ja tekstien luomiseen suositellaan ammattilaisen käyttöä. Yrityskuvan rakentamiseen voi hakea tukea ja siihen kannattaa panostaa, sillä vakiintuneen asiakaskunnan muodostaminen vaatii aikaa ja kovaa työtä.

Oletko aikeissa perustaa yrityksen? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää