Yritysneuvoja vinkkaa: mitä kannattaa ottaa huomioon yrityksen perustamisessa?

14.06.2019

vinkkivitonen palapeli

  • Liikeidea. Idean pitää olla yrittäjäksi aikovan henkilön kannalta realistinen ja toteuttamiskelpoinen. Helpottaa kummasti, jos toteutettava idea on sinulle mieluisaa tekemistä! Idean ei suinkaan tarvitse olla valmis, vaan me autamme idean jalostamisessa yritykseksi.
  • Hinnoittelu. Yrittäjäksi aikovalla pitää olla selkeä kuva siitä, mitä hänen tuottamansa tuote tai palvelu tulee maksamaan, ja minkä verran hän haluaa maksaa itselleen palkkaa. Hinnoitteluun vaikuttavat myös tuotteen tai palvelun hankinta- tai valmistushinta, sekä tietysti kilpailijoiden hinnoittelu.
  • Kiinnostusta liiketoimintaosaamiseen. Lakisääteiset asiat on hoidettava ajallaan. Kirjanpito kannattaa ulkoistaa asiantuntevalle tilitoimistolle – siitä aiheutuva kulu kirjataan yrityksen kuluihin. Tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista, joten tee valinta huolella. Tärkeintä ei ole löytää edullisin vaihtoehto, vaan juuri sinun yrityksellesi sopivin.
  • Pääoma. Yrittäjän täytyy huolehtia siitä, että yrityksellä on riittävästi pääomaa, jotta toiminta pääsee kunnolla alkuun. Joskus varat löytyvät omasta takaa, joskus lainan ottaminen on tarpeellista. Realistiset ja huolellisesti laaditut suunnitelmat ovat rahoittajien mieleen.
  • Myynti ja markkinointi. Ketkä ovat yrityksen asiakkaita? Miten he löytävät yrityksen? Sosiaaliset mediat ovat avainroolissa, ja yrityksellä on tärkeää olla toimivat verkkosivut. Graafisen ilmeen, verkkosivujen, kuvien ja tekstien luomiseen suositellaan ammattilaisen käyttöä. Yrityskuvan rakentamiseen voi hakea tukea ja siihen kannattaa panostaa, sillä vakiintuneen asiakaskunnan muodostaminen vaatii aikaa ja kovaa työtä.

Oletko aikeissa perustaa yrityksen? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

61 yritystä myynnissä – alkaisiko sinun yrittäjäurasi valmiin yrityksen kanssa?

17.02.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa autettiin viime vuonna 107 eri yritystä yrityskaupan eli yrityksen myymisen kanssa. Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla on listoillaan 61 yritystä, jotka etsivät uutta omistajaa.
Lue lisää

Hankkeet ja kaikki muut turhuudet

14.02.2020 | Uutiset
Välillä sekä minä että muut kehittämishankkeiden parissa työskentelevät saamme kuulla kommentteja hankkeiden tyhjänpäiväisyydestä tai siitä, miten rahaa laitetaan turhuuteen erilaisissa projekteissa. Ja usein kritisoija on se, joka ei – kutsuista huolimatta – koskaan osallistu hankkeen rahoituksella järjestettyihin maksuttomiin tapaamisiin, koulutuksiin, seminaareihin tai muuhun toimintaan, joka on suunniteltu juuri hänen toimialansa yrittäjiä varten.
Lue lisää

Kevytyrittäjyyden suosio näkyi myös uusyrityskeskuksissa

14.02.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskukset palvelivat vuonna 2019 noin 14 000 yrittäjyyttä pohtivaa. Aiempien vuosien tapaan puolet heistä päätti perustaa yrityksen. Niin vastakunnallisesti kuin Vaasan seudullakin erottui erityisesti kaksi ilmiötä: kevytyrittäjyyden suosio sekä maahanmuuttajien yrittäjyysinto.
Lue lisää

Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020 | Uutiset
Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa.
Lue lisää

Asiakirjat, joita ei ehkä tarvitse, mutta jotka on hyvä olla olemassa

12.02.2020 | Uutiset
”Näitä pitää tarkastella kokonaisuutena” ja ”Inventaario omasta tilanteesta on hyvä tehdä” olivat toistuvia muistutuksia VASEKin, Startian ja Vaasan Yrittäjien sekä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä infoillassa 11.2. jossa pureuduttiin sekä yrittäjän oman elämän tärkeisiin asiakirjoihin että yrittäjän edessä piileviin lainopillisiin sudenkuoppiin.
Lue lisää

Meri, energia, intohimo – täydellinen muisto yhteistyökumppanille

07.02.2020 | Uutiset
Mitä antaa yritysvieraalle tai yhteistyökumppanille lahjaksi? Lahja ei voi olla mitään juotavaa tai muuten lentokoneessa vaikeasti kuljetettavaa. Lahjan olisi oltava jotain, joka olisi vaasalaista ja paikallista, mutta kuitenkin ihan kaikille sopivaa. Lahja ei saisi mennä vanhaksi varastossa, sillä niitä pitää olla tietysti aina saatavilla, yllätysvieraillekin.
Lue lisää

Comtec investoi uuteen konekantaan

04.02.2020 | Uutiset
Yrityksen konekannan kehittäminen ja päivittäminen vaatii monella alalla suuria investointeja. Yrittäjä Kaj Wik, joka omistaa muun muassa Comtec SMD Technique Oy Ab:n oli viime vuonna investointiprosessin edessä ja kääntyi VASEKin puoleen saadakseen apua, kun oli aika täyttää investointitukihakemukset.
Lue lisää

Varaudu kaikkeen, laita asiakirjat kuntoon

27.01.2020 | Uutiset
Äkillinen sairaskohtaus, avioero, reklamaatiokiista asiakkaan kanssa, sukset ristissä yhtiökumppanin kanssa. Ikäviä tilanteita kaikki, eikä ikäviä tilanteita aina voi täysin välttää. Mutta niihin voi ja ehdottomasti kannattaa varautua parhaalla mahdollisella tavalla. Asiantuntijan avulla.
Lue lisää