Yritysneuvoja vinkkaa: mitä kannattaa ottaa huomioon yrityksen perustamisessa?

14.06.2019

vinkkivitonen palapeli

  • Liikeidea. Idean pitää olla yrittäjäksi aikovan henkilön kannalta realistinen ja toteuttamiskelpoinen. Helpottaa kummasti, jos toteutettava idea on sinulle mieluisaa tekemistä! Idean ei suinkaan tarvitse olla valmis, vaan me autamme idean jalostamisessa yritykseksi.
  • Hinnoittelu. Yrittäjäksi aikovalla pitää olla selkeä kuva siitä, mitä hänen tuottamansa tuote tai palvelu tulee maksamaan, ja minkä verran hän haluaa maksaa itselleen palkkaa. Hinnoitteluun vaikuttavat myös tuotteen tai palvelun hankinta- tai valmistushinta, sekä tietysti kilpailijoiden hinnoittelu.
  • Kiinnostusta liiketoimintaosaamiseen. Lakisääteiset asiat on hoidettava ajallaan. Kirjanpito kannattaa ulkoistaa asiantuntevalle tilitoimistolle – siitä aiheutuva kulu kirjataan yrityksen kuluihin. Tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista, joten tee valinta huolella. Tärkeintä ei ole löytää edullisin vaihtoehto, vaan juuri sinun yrityksellesi sopivin.
  • Pääoma. Yrittäjän täytyy huolehtia siitä, että yrityksellä on riittävästi pääomaa, jotta toiminta pääsee kunnolla alkuun. Joskus varat löytyvät omasta takaa, joskus lainan ottaminen on tarpeellista. Realistiset ja huolellisesti laaditut suunnitelmat ovat rahoittajien mieleen.
  • Myynti ja markkinointi. Ketkä ovat yrityksen asiakkaita? Miten he löytävät yrityksen? Sosiaaliset mediat ovat avainroolissa, ja yrityksellä on tärkeää olla toimivat verkkosivut. Graafisen ilmeen, verkkosivujen, kuvien ja tekstien luomiseen suositellaan ammattilaisen käyttöä. Yrityskuvan rakentamiseen voi hakea tukea ja siihen kannattaa panostaa, sillä vakiintuneen asiakaskunnan muodostaminen vaatii aikaa ja kovaa työtä.

Oletko aikeissa perustaa yrityksen? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vastuullinen Pohjanmaa -seminaarissa kannustettiin yrityksiä edelläkävijöiksi

24.09.2020 | Uutiset
CERM-hankkeen järjestämä seminaari Vastuullista yhteispeliä kunnan ja elinkeinoelämän välillä kokosi Wasa Innovation Centeriin noin 40 kuulijaa ja webinaari-lähetykseen omien koneiden äärelle yli 60 kestävyydestä ja kiertotaloudesta kiinnostunutta.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

14.09.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää

Berny’s-ravintolan yrittäjät iloisia hyvästä kesästä raskaan kevään jälkeen

02.09.2020 | Uutiset
Puoli vuotta on kulunut siitä, kun koronapandemia iski Suomeen ja koko maa eristäytyi. Lukuisat yrittäjät joutuivat hetkessä sulkemaan toimintansa. Heidän mukanaan myös Tommy Pellas ja Patricia Nedergård, jotka kolme vuotta sitten ryhtyivät yrittäjiksi ravintola Berny’ssä Raippaluodon sillan kupeessa.
Lue lisää

Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.
Lue lisää