vinkkivitonen hinnoittelu 640px

  • Yrittäjän on pystyttävä perustelemaan tuotteensa tai palvelunsa hinta asiakkaalle. Hintaa ei voi heittää lonkalta, sillä yrittäjän elanto on vaarassa, jos tuotteita tai palveluita myydään liian halvalla. Liian kalliiksi hinnoitteleminen taas voi karkottaa asiakkaat.
  • Ei ole olemassa ”yhtä oikeata” hintaa. Kauppahinnan tulisi olla vähintään niin korkea, että valmistamiskustannukset ja oma tulo on varmistettu ja samalla niin matala, että asiakas on valmis sen maksamaan. Ja on tyytyväinenkin maksamisen jälkeenkin! Pyri luomaan lisäarvoa asiakkaalle.
  • Hinnoittelussa voi lähteä liikkeelle omista kustannuksista. Lasketaan, millä hinnalla myydessä saadaan katettua tuotantokustannukset, ja lisätään päälle myynnin kulut ja verot sekä voitto, joka pyritään saamaan. Voittohan on se, mistä tulee yrittäjän palkka.
  • Hinnan voi myös arvioida markkinoiden perusteella. Paljonko asiakkaat ovat valmiita maksamaan? Seuraa kilpailijoiden hinnoittelua ja peilaa omaa tuotetta tai palvelua siihen. Kannattaa pitää mielessä, ettei oman hinnan tarvitse olla se halvin.
  • Perehdy omaan kulurakenteeseesi. Tuotteen hintaan ei voi laskea pelkästään valmistamiseen käytettyä aikaa ja materiaalikustannuksia, vaan myös tuotteiden pakkaamiseen, lähettämiseen tai vaikkapa materiaalihankintoihin käytetty aika pitää sisällyttää hintaan. Palveluita myytäessä pitää muistaa toimistokulut ja esimerkiksi matkoihin ja työn suunnitteluun tai siihen valmistautumiseen kuluva aika.
  • Hintaa ei kannata laskea tiukimman mahdollisen mukaan. Haluaako yrittäjä maksaa palkkaa itselleen myös sairaspäivänä tai ollessaan kouluttautumassa, lomista puhumattakaan? Kustannukset näistä on leivottava mukaan kaikkiin hintoihin.

Tarvitsetko neuvoa tuotteesi tai palvelusi hinnoittelemisessa? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!

 

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot Kyrönmaa

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle