Yritysneuvoja vinkkaa: kuinka hinnoittelen tuotteeni tai palveluni oikein?

04.07.2019

vinkkivitonen hinnoittelu 640px

  • Yrittäjän on pystyttävä perustelemaan tuotteensa tai palvelunsa hinta asiakkaalle. Hintaa ei voi heittää lonkalta, sillä yrittäjän elanto on vaarassa, jos tuotteita tai palveluita myydään liian halvalla. Liian kalliiksi hinnoitteleminen taas voi karkottaa asiakkaat.
  • Ei ole olemassa ”yhtä oikeata” hintaa. Kauppahinnan tulisi olla vähintään niin korkea, että valmistamiskustannukset ja oma tulo on varmistettu ja samalla niin matala, että asiakas on valmis sen maksamaan. Ja on tyytyväinenkin maksamisen jälkeenkin! Pyri luomaan lisäarvoa asiakkaalle.
  • Hinnoittelussa voi lähteä liikkeelle omista kustannuksista. Lasketaan, millä hinnalla myydessä saadaan katettua tuotantokustannukset, ja lisätään päälle myynnin kulut ja verot sekä voitto, joka pyritään saamaan. Voittohan on se, mistä tulee yrittäjän palkka.
  • Hinnan voi myös arvioida markkinoiden perusteella. Paljonko asiakkaat ovat valmiita maksamaan? Seuraa kilpailijoiden hinnoittelua ja peilaa omaa tuotetta tai palvelua siihen. Kannattaa pitää mielessä, ettei oman hinnan tarvitse olla se halvin.
  • Perehdy omaan kulurakenteeseesi. Tuotteen hintaan ei voi laskea pelkästään valmistamiseen käytettyä aikaa ja materiaalikustannuksia, vaan myös tuotteiden pakkaamiseen, lähettämiseen tai vaikkapa materiaalihankintoihin käytetty aika pitää sisällyttää hintaan. Palveluita myytäessä pitää muistaa toimistokulut ja esimerkiksi matkoihin ja työn suunnitteluun tai siihen valmistautumiseen kuluva aika.
  • Hintaa ei kannata laskea tiukimman mahdollisen mukaan. Haluaako yrittäjä maksaa palkkaa itselleen myös sairaspäivänä tai ollessaan kouluttautumassa, lomista puhumattakaan? Kustannukset näistä on leivottava mukaan kaikkiin hintoihin.

Tarvitsetko neuvoa tuotteesi tai palvelusi hinnoittelemisessa? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan seudun henkilöliikenne vähähiilisemmäksi – analyysista eväitä keskusteluun

09.10.2019 | Uutiset
Vaasan seudulla tehdään töitä vähähiilisen liikkumisen eteen. MoveIT – Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -hankkeessa on tavoitteena laatia toimintasuunnitelma vähähiilisten liikkumispalveluiden edistämiseksi seudullamme. Toimintasuunnitelman valmistelun taustaksi julkaistiin nykytila-analyysi Vaasan seudun liikennetavoitteista.
Lue lisää

Huolitsijafoorumissa puhuttiin mahdollisuuksista – ja niitähän on!

08.10.2019 | Uutiset
VASEKin logistiikka-asiantuntijoiden Riitta Björkenheimin ja Anna Måtts-Fransénin järjestämä perinteinen Huolitsijaforum keräsi tuvan täyteen, huolitsijoita, logistiikkatoimijoita sekä laivayhtiöiden ja seudun yritysten ja teollisuuden edustajia.
Lue lisää

Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.
Lue lisää

Vaasan seudun tapahtumakalenteri on uudistunut

03.10.2019 | Uutiset
Seudun suurimmat tapahtumakalenterit ovat yhdistyneet voidakseen palvella Vaasan seudun ja koko Pohjanmaan tapahtumankävijöitä ja tapahtumanjärjestäjiä parhaalla mahdollisella tavalla.
Lue lisää