Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019

Yrityskyla3Päivä Yrityskylässä alkaa yhteisellä kokoontumisella.

Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin Vaasan seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.

Yrityskylä on elämyksellinen oppimisympäristö, jossa lapset ja nuoret työskentelevät valitsemassaan ammatissa, saavat palkkaa ja toimivat sen lisäksi kuluttajina ja kansalaisina yhteiskunnassa. Tutkimusten mukaan toimintaan osallistuminen parantaa oppilaiden talousosaamista. Yrityskylätoiminta perustuu opetussuunnitelmaan ja tavoittaa 75 % suomalaisista kuudesluokkalaisista ja 40 % yhdeksäsluokkalaisista.

Yrityskyla6Kaupunginjohtaja Joona lukee päivän tehtäviä, yritysneuvoja Remu, projektipäällikkö Siiri ja Startian johtaja Tommi Virkama kuuntelevat.

Yritysneuvojan roolissa oppilas saa tukea Yrityskylän yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia - aivan kuten meidän yritysneuvojamme oikeassakin elämässä tekevät. Projektipäällikkö puolestaan valitsee yhden seudullisen kehityshankkeen työstettäväkseen. Vaihtoehtoina olevat hankkeet perustuvat todellisiin hankkeisiin, joita VASEK toteuttaa.

– Uusien yrittäjien keski-ikä on laskussa ja sen olemme huomanneet alkavien yrittäjien yritysneuvonnassa. Myös vieraillessani oppilaitoksissa olen havainnut, että nuoret enenevissä määrin pitävät yrittäjyyttä vaihtoehtona palkkatyölle. Yrittäjyyskasvatuksen aloittaminen varhain on hyvä asia ja Yrityskylä onkin konsepti, jonka avulla lapset ja nuoret voivat opetella tärkeitä ominaisuuksia inspiroivassa ympäristössä, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama.

Yrityskyla Alakoulu Pohjanmaa Pulkkinen SamiYrityskylän yritysneuvojan ja projektipäällikön toimipiste on Yrityskylän kaupungintalolla. Kuva: Sami Pulkkinen.

VASEK ja Startia ovat mukana tukemassa Yrityskylän toimintaa.

 

Yrityskylästä aiemmin kirjoitettua:

Yrittäjäasennetta on vaalittava‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin!

05.12.2019 | Uutiset
Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.
Lue lisää

Malax Bageri & Conditori laajentaa

03.12.2019 | Uutiset
Piirustukset ovat valmiina, tukihakemus jätetty ja aivan pian olisi tarkoitus aloittaa Malax Bageri & Conditorin laajennustyöt. Omistaja Mats Udd toivoo, että kaikki on valmiina keväällä ja odottaa voivansa silloin lisätä konditoriapuolen tuotantoa merkittävästi.
Lue lisää

Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019 | Uutiset
Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.
Lue lisää

Liikkumisen muutos tehdään yhteisvoimin – eikä vain sen jonkun muun toimesta

27.11.2019 | Uutiset
MoveIT-hankkeen järjestämässä strategiaseminaarissa 21.11. keskusteltiin vilkkaasti konkretiasta eli keinoista päästä lähemmäksi sitä tilannetta, että Vaasan seudulla olisi oikeasti vähähiiliset liikennepalvelut tarjolla.
Lue lisää

Kasvuyrityksen määritelmästä

24.11.2019 | Uutiset
Juha Tall nosti ansiokkaassa yleisönosastokirjoituksessaan (Ilkka 19.11.2019) esille mikroyritykset ja niiden saamisen mukaan työllisyystalkoisiin.
Lue lisää

Stefan Råback SEKESin hallitukseen

21.11.2019 | Uutiset
Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.
Lue lisää

Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019 | Uutiset
Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.
Lue lisää