Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019

Yrityskyla3Päivä Yrityskylässä alkaa yhteisellä kokoontumisella.

Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin Vaasan seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.

Yrityskylä on elämyksellinen oppimisympäristö, jossa lapset ja nuoret työskentelevät valitsemassaan ammatissa, saavat palkkaa ja toimivat sen lisäksi kuluttajina ja kansalaisina yhteiskunnassa. Tutkimusten mukaan toimintaan osallistuminen parantaa oppilaiden talousosaamista. Yrityskylätoiminta perustuu opetussuunnitelmaan ja tavoittaa 75 % suomalaisista kuudesluokkalaisista ja 40 % yhdeksäsluokkalaisista.

Yrityskyla6Kaupunginjohtaja Joona lukee päivän tehtäviä, yritysneuvoja Remu, projektipäällikkö Siiri ja Startian johtaja Tommi Virkama kuuntelevat.

Yritysneuvojan roolissa oppilas saa tukea Yrityskylän yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia - aivan kuten meidän yritysneuvojamme oikeassakin elämässä tekevät. Projektipäällikkö puolestaan valitsee yhden seudullisen kehityshankkeen työstettäväkseen. Vaihtoehtoina olevat hankkeet perustuvat todellisiin hankkeisiin, joita VASEK toteuttaa.

– Uusien yrittäjien keski-ikä on laskussa ja sen olemme huomanneet alkavien yrittäjien yritysneuvonnassa. Myös vieraillessani oppilaitoksissa olen havainnut, että nuoret enenevissä määrin pitävät yrittäjyyttä vaihtoehtona palkkatyölle. Yrittäjyyskasvatuksen aloittaminen varhain on hyvä asia ja Yrityskylä onkin konsepti, jonka avulla lapset ja nuoret voivat opetella tärkeitä ominaisuuksia inspiroivassa ympäristössä, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama.

Yrityskyla Alakoulu Pohjanmaa Pulkkinen SamiYrityskylän yritysneuvojan ja projektipäällikön toimipiste on Yrityskylän kaupungintalolla. Kuva: Sami Pulkkinen.

VASEK ja Startia ovat mukana tukemassa Yrityskylän toimintaa.

 

Yrityskylästä aiemmin kirjoitettua:

Yrittäjäasennetta on vaalittava‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää