Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019

Yrityskyla3Päivä Yrityskylässä alkaa yhteisellä kokoontumisella.

Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin Vaasan seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.

Yrityskylä on elämyksellinen oppimisympäristö, jossa lapset ja nuoret työskentelevät valitsemassaan ammatissa, saavat palkkaa ja toimivat sen lisäksi kuluttajina ja kansalaisina yhteiskunnassa. Tutkimusten mukaan toimintaan osallistuminen parantaa oppilaiden talousosaamista. Yrityskylätoiminta perustuu opetussuunnitelmaan ja tavoittaa 75 % suomalaisista kuudesluokkalaisista ja 40 % yhdeksäsluokkalaisista.

Yrityskyla6Kaupunginjohtaja Joona lukee päivän tehtäviä, yritysneuvoja Remu, projektipäällikkö Siiri ja Startian johtaja Tommi Virkama kuuntelevat.

Yritysneuvojan roolissa oppilas saa tukea Yrityskylän yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia - aivan kuten meidän yritysneuvojamme oikeassakin elämässä tekevät. Projektipäällikkö puolestaan valitsee yhden seudullisen kehityshankkeen työstettäväkseen. Vaihtoehtoina olevat hankkeet perustuvat todellisiin hankkeisiin, joita VASEK toteuttaa.

– Uusien yrittäjien keski-ikä on laskussa ja sen olemme huomanneet alkavien yrittäjien yritysneuvonnassa. Myös vieraillessani oppilaitoksissa olen havainnut, että nuoret enenevissä määrin pitävät yrittäjyyttä vaihtoehtona palkkatyölle. Yrittäjyyskasvatuksen aloittaminen varhain on hyvä asia ja Yrityskylä onkin konsepti, jonka avulla lapset ja nuoret voivat opetella tärkeitä ominaisuuksia inspiroivassa ympäristössä, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama.

Yrityskyla Alakoulu Pohjanmaa Pulkkinen SamiYrityskylän yritysneuvojan ja projektipäällikön toimipiste on Yrityskylän kaupungintalolla. Kuva: Sami Pulkkinen.

VASEK ja Startia ovat mukana tukemassa Yrityskylän toimintaa.

 

Yrityskylästä aiemmin kirjoitettua:

Yrittäjäasennetta on vaalittava‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää