Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019

Jenny Perasarka WasaGroup 3WasaGroup tarjoaa ensi vuoden uutuutena alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, kertoo henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka. Kuva: Ulla Kalliokoski.

Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.

Urakokkarit ovat jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetystä konseptista ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajassa viime helmikuussa. Konseptin ansiosta Uumajan yliopistolla opiskelevia suomalaisia korkeakouluopiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin.

– Koska rekrytointikonsepti toimi Uumajassa, testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanovat konseptin yhdessä kehittäneet kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta ja yritysneuvoja Olav Nylund VASEKista.

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuvan WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka kertoo, että he haluavat houkutella Pohjanmaalta kotoisin olevia rakennus- ja arkkitehtialan opiskelijoita Vaasaan töihin.

– Palkkaamme vuosittain lukuisia alan opiskelijoita ja valmistuneita. Ensi vuoden uutuutena tarjoamme alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille myös monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, Peräsarka lisää.

Wapice Oy tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuuden oppia laaja-alaisesti erilaisia teknologioita teköälystä data-analytiikkaan ja ohjelmointiin asiakas- ja tuotekehitysprojekteissa.

– Tarjoamme myös joustavat työsuhteet ja mahdollisuuden osa-aikatyöhön, kertoo HR Coordinator Jaana Asiala Wapice Oy:stä.

TK-Engineering Oy haluaa puolestaan löytää uusia talentteja ja kehittää heistä CAN-teknologian huippuosaajia. Yritykseen voi hakea tekemään lopputyötä, kesätöihin tai työharjoitteluun.

Urakokkarit järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa.

 

Lue Uumajassa järjestetyistä Urasitseistä
Lue Urasitsien kautta työllistyneen Aronin tarina‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää