Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019

Jenny Perasarka WasaGroup 3WasaGroup tarjoaa ensi vuoden uutuutena alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, kertoo henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka. Kuva: Ulla Kalliokoski.

Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.

Urakokkarit ovat jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetystä konseptista ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajassa viime helmikuussa. Konseptin ansiosta Uumajan yliopistolla opiskelevia suomalaisia korkeakouluopiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin.

– Koska rekrytointikonsepti toimi Uumajassa, testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanovat konseptin yhdessä kehittäneet kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta ja yritysneuvoja Olav Nylund VASEKista.

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuvan WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka kertoo, että he haluavat houkutella Pohjanmaalta kotoisin olevia rakennus- ja arkkitehtialan opiskelijoita Vaasaan töihin.

– Palkkaamme vuosittain lukuisia alan opiskelijoita ja valmistuneita. Ensi vuoden uutuutena tarjoamme alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille myös monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, Peräsarka lisää.

Wapice Oy tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuuden oppia laaja-alaisesti erilaisia teknologioita teköälystä data-analytiikkaan ja ohjelmointiin asiakas- ja tuotekehitysprojekteissa.

– Tarjoamme myös joustavat työsuhteet ja mahdollisuuden osa-aikatyöhön, kertoo HR Coordinator Jaana Asiala Wapice Oy:stä.

TK-Engineering Oy haluaa puolestaan löytää uusia talentteja ja kehittää heistä CAN-teknologian huippuosaajia. Yritykseen voi hakea tekemään lopputyötä, kesätöihin tai työharjoitteluun.

Urakokkarit järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa.

 

Lue Uumajassa järjestetyistä Urasitseistä
Lue Urasitsien kautta työllistyneen Aronin tarina‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Industry Insight -webinaarisarjassa keskityttiin julkisiin suorahankintoihin

29.10.2020 | Uutiset
Julkiset hankinnat ovat yrityksille oivallisia tilaisuuksia, mutta voivat myös tuntua haasteellisilta – onko pienillä ja keskisuurilla yrityksillä mitään mahdollisuuksia kilpailutuksissa? Future Cleantech Solutions -hankkeen järjestämän Industry Insight -webinaarisarjan viimeisimmässä osassa osallistujat saivat vinkkejä julkisiin hankintamenettelyihin liittyen.
Lue lisää

Yrittäjillä kuitenkin uskoa tulevaan – vaikeasta tilanteesta huolimatta

26.10.2020 | Uutiset
Keväällä Suomeen iskenyt koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin yrityksiin jollain lailla. Monet yritykset ovat joutuneet suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, valtaosa yrityksistä sinnittelee eteenpäin, osa yrityksistä on hyötynyt koronasta, jotkut yritykset kriisi on pakottanut etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Eniten iskua ovat ottaneet palvelualat, erityisesti matkailu- ja ravintola-ala.
Lue lisää

EnergyVaasa Talks -webinaareissa esitellään energiateknologian teemoja koko vuoden 2021

22.10.2020 | Uutiset
Kansainvälisen energia-alan huipputapahtuma EnergyWeekin järjestäjät käynnistävät tammikuussa 2021 uuden energia-alan webinaarisarjan EnergyVaasa Talks. Webinaarisarja ulottuu koko vuoden 2021 ajalle, ja webinaarien teemat liittyvät laajasti energiateknologiaan.
Lue lisää

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää