Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019

Jenny Perasarka WasaGroup 3WasaGroup tarjoaa ensi vuoden uutuutena alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, kertoo henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka. Kuva: Ulla Kalliokoski.

Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.

Urakokkarit ovat jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetystä konseptista ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajassa viime helmikuussa. Konseptin ansiosta Uumajan yliopistolla opiskelevia suomalaisia korkeakouluopiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin.

– Koska rekrytointikonsepti toimi Uumajassa, testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanovat konseptin yhdessä kehittäneet kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta ja yritysneuvoja Olav Nylund VASEKista.

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuvan WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka kertoo, että he haluavat houkutella Pohjanmaalta kotoisin olevia rakennus- ja arkkitehtialan opiskelijoita Vaasaan töihin.

– Palkkaamme vuosittain lukuisia alan opiskelijoita ja valmistuneita. Ensi vuoden uutuutena tarjoamme alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille myös monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, Peräsarka lisää.

Wapice Oy tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuuden oppia laaja-alaisesti erilaisia teknologioita teköälystä data-analytiikkaan ja ohjelmointiin asiakas- ja tuotekehitysprojekteissa.

– Tarjoamme myös joustavat työsuhteet ja mahdollisuuden osa-aikatyöhön, kertoo HR Coordinator Jaana Asiala Wapice Oy:stä.

TK-Engineering Oy haluaa puolestaan löytää uusia talentteja ja kehittää heistä CAN-teknologian huippuosaajia. Yritykseen voi hakea tekemään lopputyötä, kesätöihin tai työharjoitteluun.

Urakokkarit järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa.

 

Lue Uumajassa järjestetyistä Urasitseistä
Lue Urasitsien kautta työllistyneen Aronin tarina‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Katse merelle

12.12.2019 | Uutiset
Vaasalaiset rakastavat saaristoaan ja merta, myös huonolla säällä, mutta erityisesti auringonpaisteessa. ”Saareen” eli mökille lähdetään varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, joskus jopa vuoden ympäri. Vaasalaiset arvostavat ainutlaatuista saaristoaan ja ylpeilevät Suomen ainoalla Unescon luonnonperintökohteella. Merenkurkun saaristo tarjoaa mahdollisuuksia matkailulle ja virkistäytymiseen, mutta myös uusimpien merenkulun teknologiainnovaatioiden testaukseen ja käyttöönottoon.
Lue lisää

Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin!

05.12.2019 | Uutiset
Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.
Lue lisää

Malax Bageri & Conditori laajentaa

03.12.2019 | Uutiset
Piirustukset ovat valmiina, tukihakemus jätetty ja aivan pian olisi tarkoitus aloittaa Malax Bageri & Conditorin laajennustyöt. Omistaja Mats Udd toivoo, että kaikki on valmiina keväällä ja odottaa voivansa silloin lisätä konditoriapuolen tuotantoa merkittävästi.
Lue lisää

Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019 | Uutiset
Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.
Lue lisää

Liikkumisen muutos tehdään yhteisvoimin – eikä vain sen jonkun muun toimesta

27.11.2019 | Uutiset
MoveIT-hankkeen järjestämässä strategiaseminaarissa 21.11. keskusteltiin vilkkaasti konkretiasta eli keinoista päästä lähemmäksi sitä tilannetta, että Vaasan seudulla olisi oikeasti vähähiiliset liikennepalvelut tarjolla.
Lue lisää

Kasvuyrityksen määritelmästä

24.11.2019 | Uutiset
Juha Tall nosti ansiokkaassa yleisönosastokirjoituksessaan (Ilkka 19.11.2019) esille mikroyritykset ja niiden saamisen mukaan työllisyystalkoisiin.
Lue lisää

Stefan Råback SEKESin hallitukseen

21.11.2019 | Uutiset
Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.
Lue lisää