Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019

Jenny Perasarka WasaGroup 3WasaGroup tarjoaa ensi vuoden uutuutena alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, kertoo henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka. Kuva: Ulla Kalliokoski.

Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.

Urakokkarit ovat jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetystä konseptista ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajassa viime helmikuussa. Konseptin ansiosta Uumajan yliopistolla opiskelevia suomalaisia korkeakouluopiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin.

– Koska rekrytointikonsepti toimi Uumajassa, testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanovat konseptin yhdessä kehittäneet kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta ja yritysneuvoja Olav Nylund VASEKista.

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuvan WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka kertoo, että he haluavat houkutella Pohjanmaalta kotoisin olevia rakennus- ja arkkitehtialan opiskelijoita Vaasaan töihin.

– Palkkaamme vuosittain lukuisia alan opiskelijoita ja valmistuneita. Ensi vuoden uutuutena tarjoamme alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille myös monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, Peräsarka lisää.

Wapice Oy tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuuden oppia laaja-alaisesti erilaisia teknologioita teköälystä data-analytiikkaan ja ohjelmointiin asiakas- ja tuotekehitysprojekteissa.

– Tarjoamme myös joustavat työsuhteet ja mahdollisuuden osa-aikatyöhön, kertoo HR Coordinator Jaana Asiala Wapice Oy:stä.

TK-Engineering Oy haluaa puolestaan löytää uusia talentteja ja kehittää heistä CAN-teknologian huippuosaajia. Yritykseen voi hakea tekemään lopputyötä, kesätöihin tai työharjoitteluun.

Urakokkarit järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa.

 

Lue Uumajassa järjestetyistä Urasitseistä
Lue Urasitsien kautta työllistyneen Aronin tarina‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan seudun henkilöliikenne vähähiilisemmäksi – analyysista eväitä keskusteluun

09.10.2019 | Uutiset
Vaasan seudulla tehdään töitä vähähiilisen liikkumisen eteen. MoveIT – Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -hankkeessa on tavoitteena laatia toimintasuunnitelma vähähiilisten liikkumispalveluiden edistämiseksi seudullamme. Toimintasuunnitelman valmistelun taustaksi julkaistiin nykytila-analyysi Vaasan seudun liikennetavoitteista.
Lue lisää

Huolitsijafoorumissa puhuttiin mahdollisuuksista – ja niitähän on!

08.10.2019 | Uutiset
VASEKin logistiikka-asiantuntijoiden Riitta Björkenheimin ja Anna Måtts-Fransénin järjestämä perinteinen Huolitsijaforum keräsi tuvan täyteen, huolitsijoita, logistiikkatoimijoita sekä laivayhtiöiden ja seudun yritysten ja teollisuuden edustajia.
Lue lisää

Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.
Lue lisää

Vaasan seudun tapahtumakalenteri on uudistunut

03.10.2019 | Uutiset
Seudun suurimmat tapahtumakalenterit ovat yhdistyneet voidakseen palvella Vaasan seudun ja koko Pohjanmaan tapahtumankävijöitä ja tapahtumanjärjestäjiä parhaalla mahdollisella tavalla.
Lue lisää

Lentäen liikkeelle

30.09.2019 | Uutiset
Astuimme lomakauden jälkeen kohti syksyä ja saimme lentävän lähdön muun muassa uuden laivan konkreettisen rakentamisen alkamisen ja positiivisten valtionbudjettipäätösten myötä.
Lue lisää

Yrittäjältä yrittäjille – Linqit tarjoaa digitaalisen kohtaamispaikan yrityksille

30.09.2019 | Uutiset
Linqit on uusi, digitaalinen kohtaamispaikka, jossa yritykset voivat nopeasti ja helposti löytää ja palkata ylimääräistä työvoimaa lyhyempiä tai pitempiä toimeksiantoja varten. Yritys aloitti toimintansa vajaat kaksi vuotta sitten, ja liittyi heinäkuussa 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioverkostoon.
Lue lisää

Konkreettisia tuloksia ja hyvin valmisteltuja tausta-aineistoja

27.09.2019 | Uutiset
Kolmivuotinen MABA II -hanke (Midway Alignment Botnia Atlantica II) on päättymässä syyskuun lopussa. Hankkeen tuloksia on koottu loppuraporttia varten, ja sen viimeiset aktiviteetit toteutettiin kesällä. Valtionrajat ylittävälle MABA II:lle asetetut odotukset ylittyivät jo silloin, kun uusi Merenkurkun liikennettä varten räätälöity laiva ehdittiin tilata hyvissä ajoin ennen hankkeen päättymistä.
Lue lisää

Yrittäjäasennetta on vaalittava

26.09.2019 | Uutiset
Omatoimisuus, määrätietoisuus, omistautuminen, ratkaisukeskeisyys ja rohkeus ovat kaikki ominaisuuksia, joita edellytetään yrittäjiltä, mutta samalla ne ovat ominaisuuksia, joita usein myös odotetaan lapsilta ja nuorilta, ja heitä tuetaan, jotta he omaksuisivat tällaisia ominaisuuksia. Ominaisuudet voisi myös kiteyttää yhdeksi sanaksi: yrittäjäasenne.
Lue lisää