Yrityksen muutto säästää yrittäjän aikaa perheen hyväksi

28.09.2021

Raakateippi 2Mika Lemmetti on pyörittänyt reilut kaksi vuotta suunnittelu- ja mainostoimisto Raakateippiä. Hän on erikoistunut ajoneuvojen teippauksiin, ja syyskuussa hän siirsi yrityksensä Seinäjoelta kotikuntaansa Laihialle.

Yrittäjä Mika Lemmetti on pendelöinyt usean vuoden ajan töihin Seinäjoelle, jossa hän työskenteli ensin mainostoimistossa ja sitten perusti oman yrityksen samalle alalle. ”Muu elämä”, kuten hän itse asian ilmaisee, on aina ollut Laihialla, ja syyskuussa hän valvoi yrityksensä muuttoa samalle paikkakunnalle. Kaikissa yrityksen risteyskohdissa VASEK on ollut tukena — niin tälläkin kertaa.

Mika Lemmetti on pyörittänyt muutaman vuoden ajan suunnittelu- ja mainostoimisto Raakateippiä, joka on sijainnut Seinäjoella sen perustamisesta lähtien.

– Nykyään useimmat asiakasyhteydet luodaan ja niitä ylläpidetään sähköpostitse ja puhelimitse, ja fyysisiä myymäläkäyntejä tehdään entistä vähemmän. Koska asiakkaani ovat myös ympäri maata, sillä ei siis ollut enää niin suurta roolia, missä liiketoimintani fyysisesti sijaitsee, ja helpottaakseni elämääni muuten päätin keväällä siirtää yrityksen kotipaikkakunnalleni Laihialle, hän kertoo.

VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari, joka oli jo aiemmin avustanut Lemmettiä erilaisissa tilanteissa, löysi Laihialta Hallitieltä sopivan toimitilan. Lemmetti sai onnekseen mahdollisuuden suunnitella tilat uudelleen niin, että ne remontoitiin juuri hänen toimintaansa varten.

– Säästän työmatkoissa nyt kahdeksan tuntia viikossa, ja sillä on suuri merkitys etenkin perhe-elämälle.

Raakateippi 4Lemmetti tarjoaa asiakkailleen kokonaisratkaisuja, jotka sisältävät kaiken suunnittelusta ja muotoilusta tuotantoon ja teippaukseen.

Lemmetti on yksi niistä, jotka tekivät harrastuksestaan ammattinsa. Viisitoista vuotta sitten hän kiinnostui graafisesta suunnittelusta ja oppi hallitsemaan eri tarkoituksiin olevia erilaisia piirustusohjelmia.

– Suunnittelen vain tietokoneella enkä koskaan käytä kynää, hän selventää.

Hän teki yrityslogoja, verkkosivuja ja erilaisia teippaustensuunnittelutöitä, ja erikoistui erityisesti ralliautojen design-teippauksiin. Suorittaessaan IT-tradenomiopintoja ammattikorkeakoulussa hän sai työharjoittelupaikan mainostoimistosta ja jäi sille tielle.

– Mainosalalla oma portfolio on huomattavasti tärkeämpi kuin tutkinto, enkä ole koskaan joutunut katumaan koulutuksen keskeyttämistä, hän toteaa.

Mainostoimistotyön kautta Lemmetti rakensi oman asiakasverkostonsa ja pian hän teki päätöksen ryhtyä yrittäjäksi.

– Isäni on ollut yrittäjä 30 vuotta, joten ajatus ei ollut minulle lainkaan vieras, ja sain tukea myös kotoa, hän lisää.

Raakateippi 5Yrityksen tarjontaan kuuluvat myös mainos- ja profiilivaatteet. Mika toivoo, että paikalliset yritykset löytävät hänet uudesta osoitteesta Hallitieltä.

Jotta asiakkaille voitaisiin tarjota kokonaisvaltaista palvelua suunnittelusta aina tuotantoon ja teippaukseen, tarvittiin kuitenkin lisää resursseja ja perustamalla Raakateippi-yrityksen yhdessä kahden kumppanin kanssa hän pystyi laajentamaan yritystä täydellä tuotantolinjalla.

Puolen vuoden jälkeen Lemmetti päätti ostaa yhtiön toiset osakkaat ulos ja nykyään hän on Raakateipin ainoa omistaja.

– Käytän alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden apua tarpeen mukaan, osittain myös tilapäisiä työntekijöitä.

Yksinyrittäjänä hän arvostaa VASEKin tarjoamia palveluita ja yritysneuvojansa erilaisissa tilanteissa antamaa tukea.

–  Alasaari on ollut luotettava kumppani alusta lähtien — on sitten kyse starttirahahakemuksesta, osakassopimusten laatimisesta ja niiden purkamisesta ja nyt myös asianmukaisen liiketilan etsimisestä. Kun olet yksin, sinulla on tuhat muuta asiaa mihin keskittyä ja olen kiitollinen, että on joku, joka voi sitten auttaa tällaisissa asioissa, hän päättää.

 

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Onnistunut yrityskauppa tuo isommat lihakset

19.10.2021 | Uutiset
Tänä keväänä insinööritoimisto ja alihankintayritys Esko Group siirtyi osaksi Scansoloa, ja puoli vuotta yrityskaupan tekemisen jälkeen käytännön työ fuusion toimeenpanossa on nyt täydessä vauhdissa. Useita palapelin paloja piti loksahdella paikoilleen ennen kuin kauppakirjat saatiin allekirjoitettua. Toimitusjohtaja Markku Rinnasto myöntääkin suoraan, että ilman VASEKin apua prosessi olisi ollut huomattavasti haastavampi.
Lue lisää

Yritykset uskovat lentomatkustuksen elpyvän – tarvetta useammille yhteyksille

19.10.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat lokakuussa lentokyselyn, joka lähetettiin noin 600 yritykselle Vaasan seudulla. Myös Vaasan Yrittäjät lähettivät kyselyn jäsenyrityksilleen. Kyselyyn saatiin vastaukset 207 yrityksestä Vaasan seudulta.
Lue lisää

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa uusia jäseniä VASEKin hallitukseen

14.10.2021 | Uutiset
VASEKin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 11.10. yhtiön omistajakuntien pyynnöstä. Omistajakunnat halusivat kuntavaalien jälkeen päivittää edustajiaan seudullisen kehitysyhtiön hallituksessa.
Lue lisää

Kestävästä johtajuudesta hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja lopulta itse työ

14.10.2021 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeen webinaarissa 7.10.2021 käsiteltiin kestävää johtajuutta muuttuvassa maailmassa luennoitsija, muutosjohtaja ja kouluttaja Ulrika Sedinin johdolla. Webinaarin moderaattorina toimi Future Cleantech Solutionsin kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjä Jon Moraeus. Kiinnostus oli Merenkurkun molemmilla puolilla suurta; tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 osallistujaa sekä Ruotsista että Suomesta.
Lue lisää

Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021 | Uutiset
Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
Lue lisää

Seuraava EnergyWeek maaliskuussa 2022

12.10.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden merkittävin kansainvälinen energia-alan verkostoitumis- ja myyntitapahtuma EnergyWeek toteutuu jälleen 21.–25.3.2022, tällä kertaa viisipäiväisenä aiemman neljän sijaan. Rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa ensi vuoden alussa, ja tapahtumaan on jo varmistettu lähes 200 näytteilleasettajaa. Tapahtumaan odotetaan edellisten EnergyWeek-tapahtumien tapaan tuhansia kävijöitä, ja vieraita ja puhujia odotetaan saapuvaksi yli 20 maasta.
Lue lisää

Kotihoidosta oman pesulan omistajaksi

05.10.2021 | Uutiset
Hiljattain rakennetusta hallista Isostakyröstä löydämme Katri Soisalon parhaillaan syöttämässä mattoja matonpesukoneeseen, joka myös on täysin uusi. Katri on vasta hiljattain, useiden kuukausien valmistelun jälkeen, päässyt käyntiin yrityksensä Yty-Pyykkärit kanssa.
Lue lisää

Yrittäjän vastuuta yrityksen taloudesta ei voi ulkoistaa – tilitoimisto on kullanarvoinen apu

04.10.2021 | Uutiset
Parhaimmillaan tilitoimisto on yrittäjälle ja etenkin uudelle yrittäjälle kullanarvoinen apu. Tilitoimisto voi hoitaa muun muassa yrityksen kirjanpidon ja muita taloushallinnollisia tehtäviä, joten ei ole yhdentekevää, minkä tilitoimiston yritykselleen valitsee. Monet tilitoimistot tarjoavat muitakin palveluja kuin pelkkiä taloushallinnollisia palveluja. Yritysneuvojamme vinkkaavat tässä jutussa, mitä tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää