Yrityksen kehittämiseen kumppani ELY:n kehittämispalveluiden kautta

13.08.2021

pexels nicollazzi xiong 668353

Kun yrityksessä suunnitellaan kasvua, kansainvälistymistä, omistajanvaihdosta tai kenties haetaan markkinoinnille tai rekrytoinnille uutta suuntaa, uudistetaan tuotteita tai kehitetään uutta tuote- tai palveluideaa, on mielessä varmasti monta kysymystä ja apu tarpeen. ELY-keskuksen tarjoaman Yrityksen kehittämispalvelujen kautta pk-yritysten on mahdollista saada subventoituja asiantuntija- ja koulutuspalveluita juuri yrityksen tarpeisiin vastaten.

Yrityksen kehittämispalvelut pähkinänkuoressa

  • Yrityksen kehittämispalvelut koostuvat analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista sekä maksuttomasta kehittämiskartoituksesta.
  • ELY-keskukset kilpailuttavat säännöllisesti palvelutuottajat, eli yrittäjällä on mahdollisuus valita konsultti 740 hyväksytyn asiantuntijan joukosta. Asiantuntijat toimivat valtakunnallisesti, asiakkaalle ei tule matkakuluja.
  • Kehittämispalveluita hakevalle yritykselle ei ole yhtiömuoto- tai toimialarajoituksia, mutta takana olisi oltava ainakin yksi tilikausi ja toiminnan on oltava päätoimista. Alkavat yritykset voivat käyttää palveluja silloin, kun kyseessä on innovaation kaupallistaminen.
  • Yrityksellä ei saa olla verovelkaa eikä maksuhäiriömerkintöjä.
  • Yritykset voivat saada analyysipalveluita 1–2 päivää, ja analyysin hinta yritykselle on 260 e + alv.
  • Konsultointipäiviä voi saada enintään 15 päivää kolmessa vuodessa. Yhden konsultointipäivän hinta on 325 e + alv.

Ratkaisut yrityksen tarpeisiin

Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl ja yritysneuvoja Antti Alasaari ovat ohjanneet lukuisia yrityksiä kehittämispalveluiden pariin ja kannustavat kaikkia yrittäjiä panostamaan hyviin suunnitelmiin.

– Kehittämispalveluiden kauttahan ei voi toteuttaa konkreettisia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi verkkosivuja. Mutta konsultin avulla voi tehdä kattavat suunnitelmat toimenpiteiden pohjaksi. Analyysipalvelut soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi investointitarpeen esiselvitykseen.

Nydahl kiittelee yhteistyötä Pohjanmaan ELY-keskuksen Henrik Grankvistin kanssa:

– Saamme häneltä aina nopeasti vastaukset ja suositukset sopivista konsulteista sekä yrittäjälle hyvät neuvot siitä, miten lähteä liikkeelle. Hän katsoo yrittäjän tilannetta ja tarpeita aina mahdollistaen eikä poissulkien. Jos selkeä tarve on olemassa, ratkaisu etsitään kyllä.

Alasaari on samoilla linjoilla:

– Päätös kehittämispalvelujen myöntämisestä saadaan yleensä hyvinkin nopeasti ja aina olemme yhdessä ELY-keskuksen kanssa löytäneet yrittäjälle juuri oikean asiantuntijan.

Alasaari ja Nydahl suosittelevat kehittämispalveluiden hyödyntämistä esimerkiksi ylemmän johdon koulutustarpeisiin, Lean-ajattelun tehostamiseen ja eri prosessien kuntoon laittamiseen. Myös omistajanvaihdoksissa palveluita voidaan hyödyntää vaihdoksen valmisteluun, arvonmääritykseen ja verotusasioiden selvittelyyn.

– Yrityksen moniin erilaisiin tarpeisiin voidaan käyttää eri asiantuntijoiden osaamista hyödyksi. Mutta kehittämispalveluiden kautta voi myös hankkia pitkäaikaisemman kumppanin kehittämiseen. Kun konsultointipäiviä voi käyttää 15 päivää kolmen vuoden aikana, ”vapautuu” päiviä taas käytettäväksi, kun ensimmäisistä on kulunut riittävästi aikaa, Alasaari muistuttaa.

Miten yrityksen kehittämispalveluita haetaan?

  • Ota ensiksi yhteyttä VASEKin yritysneuvojaan. Voitte yhdessä käydä läpi yrityksen tilanteen ja kehittämistarpeet. Yritysneuvoja on yhteydessä ELY-keskukseen ja laittaa pyörät pyörimään.
  • ELY-keskus auttaa yrittäjää etsimään sopivan palvelun ja asiantuntijan yritykselle.
  • Sähköisellä hakemuksella annetaan yrityksen perustiedot ja kuvaus kehittämistarpeista.
  • Lue lisää 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää