Yrityksen kehittämiseen kumppani ELY:n kehittämispalveluiden kautta

13.08.2021

pexels nicollazzi xiong 668353

Kun yrityksessä suunnitellaan kasvua, kansainvälistymistä, omistajanvaihdosta tai kenties haetaan markkinoinnille tai rekrytoinnille uutta suuntaa, uudistetaan tuotteita tai kehitetään uutta tuote- tai palveluideaa, on mielessä varmasti monta kysymystä ja apu tarpeen. ELY-keskuksen tarjoaman Yrityksen kehittämispalvelujen kautta pk-yritysten on mahdollista saada subventoituja asiantuntija- ja koulutuspalveluita juuri yrityksen tarpeisiin vastaten.

Yrityksen kehittämispalvelut pähkinänkuoressa

  • Yrityksen kehittämispalvelut koostuvat analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista sekä maksuttomasta kehittämiskartoituksesta.
  • ELY-keskukset kilpailuttavat säännöllisesti palvelutuottajat, eli yrittäjällä on mahdollisuus valita konsultti 740 hyväksytyn asiantuntijan joukosta. Asiantuntijat toimivat valtakunnallisesti, asiakkaalle ei tule matkakuluja.
  • Kehittämispalveluita hakevalle yritykselle ei ole yhtiömuoto- tai toimialarajoituksia, mutta takana olisi oltava ainakin yksi tilikausi ja toiminnan on oltava päätoimista. Alkavat yritykset voivat käyttää palveluja silloin, kun kyseessä on innovaation kaupallistaminen.
  • Yrityksellä ei saa olla verovelkaa eikä maksuhäiriömerkintöjä.
  • Yritykset voivat saada analyysipalveluita 1–2 päivää, ja analyysin hinta yritykselle on 260 e + alv.
  • Konsultointipäiviä voi saada enintään 15 päivää kolmessa vuodessa. Yhden konsultointipäivän hinta on 325 e + alv.

Ratkaisut yrityksen tarpeisiin

Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl ja yritysneuvoja Antti Alasaari ovat ohjanneet lukuisia yrityksiä kehittämispalveluiden pariin ja kannustavat kaikkia yrittäjiä panostamaan hyviin suunnitelmiin.

– Kehittämispalveluiden kauttahan ei voi toteuttaa konkreettisia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi verkkosivuja. Mutta konsultin avulla voi tehdä kattavat suunnitelmat toimenpiteiden pohjaksi. Analyysipalvelut soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi investointitarpeen esiselvitykseen.

Nydahl kiittelee yhteistyötä Pohjanmaan ELY-keskuksen Henrik Grankvistin kanssa:

– Saamme häneltä aina nopeasti vastaukset ja suositukset sopivista konsulteista sekä yrittäjälle hyvät neuvot siitä, miten lähteä liikkeelle. Hän katsoo yrittäjän tilannetta ja tarpeita aina mahdollistaen eikä poissulkien. Jos selkeä tarve on olemassa, ratkaisu etsitään kyllä.

Alasaari on samoilla linjoilla:

– Päätös kehittämispalvelujen myöntämisestä saadaan yleensä hyvinkin nopeasti ja aina olemme yhdessä ELY-keskuksen kanssa löytäneet yrittäjälle juuri oikean asiantuntijan.

Alasaari ja Nydahl suosittelevat kehittämispalveluiden hyödyntämistä esimerkiksi ylemmän johdon koulutustarpeisiin, Lean-ajattelun tehostamiseen ja eri prosessien kuntoon laittamiseen. Myös omistajanvaihdoksissa palveluita voidaan hyödyntää vaihdoksen valmisteluun, arvonmääritykseen ja verotusasioiden selvittelyyn.

– Yrityksen moniin erilaisiin tarpeisiin voidaan käyttää eri asiantuntijoiden osaamista hyödyksi. Mutta kehittämispalveluiden kautta voi myös hankkia pitkäaikaisemman kumppanin kehittämiseen. Kun konsultointipäiviä voi käyttää 15 päivää kolmen vuoden aikana, ”vapautuu” päiviä taas käytettäväksi, kun ensimmäisistä on kulunut riittävästi aikaa, Alasaari muistuttaa.

Miten yrityksen kehittämispalveluita haetaan?

  • Ota ensiksi yhteyttä VASEKin yritysneuvojaan. Voitte yhdessä käydä läpi yrityksen tilanteen ja kehittämistarpeet. Yritysneuvoja on yhteydessä ELY-keskukseen ja laittaa pyörät pyörimään.
  • ELY-keskus auttaa yrittäjää etsimään sopivan palvelun ja asiantuntijan yritykselle.
  • Sähköisellä hakemuksella annetaan yrityksen perustiedot ja kuvaus kehittämistarpeista.
  • Lue lisää 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää