Yrittäjän kumppanina kaikissa tilanteissa

20.03.2020

VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback.Olemme Vaasan seudulla, Suomessa ja koko maailmassa joutuneet mittakaavaltaan yllättävään, epävarmuutta aiheuttavaan ja ehkä vähän ahdistavaankin tilanteeseen koronaviruksen vuoksi. Itsestään selvästi tärkeintä on nyt käyttää kaikki keinot viruksen leviämisen estämiseksi ja kaikkien meidän terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseksi. Mutta samanaikaisesti kun kannamme huolta omasta, läheistemme, kollegoidemme, asiakkaidemme ja työntekijöidemme terveydestä, kannamme huolta myös työpaikoistamme, toimeentulostamme, toimintaympäristöstämme ja yrityksistämme.

On jo nyt nähtävissä, että yrityksillä on edessään suuria haasteita. Asiakaslupauksemme mukaisesti autamme yrityksiä kaikissa elinkaaren vaiheissa eli perustamisesta lakkauttamiseen tai myymiseen, ja kaikissa tilanteissa eli haasteissa, ongelmissa, kasvussa ja kehittämisessä. Tämäkin koronavirustilanne ja sen aiheuttamat haasteet tai suoranaiset vakavat ongelmat ovat siis asiakaslupauksemme piirissä. Toivommekin hartaasti, ettei yksikään yrittäjä jää tässä tilanteessa yksin pohtimaan tilannettaan tai sitä, miten pystyisi edes joltain osin kääntämään tilanteen paremmin päin yrityksensä kannalta.

Yritysten toimialat, toimintaympäristöt ja tilanteet ovat niin erilaisia, joten tehokkaimmallakaan viestimisellä ja tiedottamisella emme pysty kertomaan kaikille yrittäjille juuri heidän tilanteeseensa sopivia ratkaisua, siksi tarvitaan henkilökohtaista palvelua. VASEKin ja uusyrityskeskus Startian ylpeytenä on aina ollut henkilökohtainen, kasvokkain tapahtuva laadukas palvelu ja neuvonta. Nyt joudumme olosuhteiden pakosta luopumaan fyysisistä tapaamisista, mutta käytössämme on silti sähköiset yhteydenpitokeinot. Soitetaan, lähetetään sähköpostia ja sovitaan videoneuvotteluja. Tämä ei ihan korvaa kahdenkeskistä tapaamista, mutta nyt täytyy pärjätä käytettävissä olevilla keinoilla.

Osa yrityksistä on jo onnistuneesti ja ketterästi ottanut käyttöön uusia palveluita ja toimintatapoja ja ainakin osittain pystynyt paikkaamaan tilannetta. Osa yrittäjistä taas pystyy rauhassa miettimään tulevaa, mitä ehtisi nyt kehittämään ja miten valmistautumaan tulevaan. Meidän on kuitenkin luotettava, että tämä kääntyy parempaan suuntaan lopulta.

Oli yrittäjän tilanne mikä tahansa nyt, olemme käytettävissä. Toimimme yrittäjän keskustelukumppanina, tarjoamme parhaan apumme ja neuvomme sekä ohjaamme oikean tiedon ääreen ja tarvittaessa myös verkostostamme löytyvien asiantuntijoiden pakeille. Ota yhteyttä, me autamme yhdessä alueen muiden yrityspalvelutoimijoiden kanssa!

Löydät kotisivuiltamme kokoamamme listan tässä tilanteessa yrittäjille tarpeellisista linkeistä. Tilanne elää koko ajan ja uutta tietoa saadaan, siksi myös tuo sivu päivittyy jatkuvasti. Kannattaa käydä katsomassa!
 
VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian henkilökunta tekee valtioneuvoston linjausten mukaisesti etätyötä kukin omalta kotitoimistoltaan käsin. Seuraamme tilannetta ja noudatamme ensisijaisesti aina viranomaisten antamia ohjeita. Lisätietoja palveluissamme tapahtuvista muutoksista löydät kotisivuiltamme.

Pidä huoli omasta ja läheistesi jaksamisesta.

Stefan Råback
toimitusjohtaja
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää