Yrittäjän kumppanina kaikissa tilanteissa

20.03.2020

Stefan rajattuOlemme Vaasan seudulla, Suomessa ja koko maailmassa joutuneet mittakaavaltaan yllättävään, epävarmuutta aiheuttavaan ja ehkä vähän ahdistavaankin tilanteeseen koronaviruksen vuoksi. Itsestään selvästi tärkeintä on nyt käyttää kaikki keinot viruksen leviämisen estämiseksi ja kaikkien meidän terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseksi. Mutta samanaikaisesti kun kannamme huolta omasta, läheistemme, kollegoidemme, asiakkaidemme ja työntekijöidemme terveydestä, kannamme huolta myös työpaikoistamme, toimeentulostamme, toimintaympäristöstämme ja yrityksistämme.

On jo nyt nähtävissä, että yrityksillä on edessään suuria haasteita. Asiakaslupauksemme mukaisesti autamme yrityksiä kaikissa elinkaaren vaiheissa eli perustamisesta lakkauttamiseen tai myymiseen, ja kaikissa tilanteissa eli haasteissa, ongelmissa, kasvussa ja kehittämisessä. Tämäkin koronavirustilanne ja sen aiheuttamat haasteet tai suoranaiset vakavat ongelmat ovat siis asiakaslupauksemme piirissä. Toivommekin hartaasti, ettei yksikään yrittäjä jää tässä tilanteessa yksin pohtimaan tilannettaan tai sitä, miten pystyisi edes joltain osin kääntämään tilanteen paremmin päin yrityksensä kannalta.

Yritysten toimialat, toimintaympäristöt ja tilanteet ovat niin erilaisia, joten tehokkaimmallakaan viestimisellä ja tiedottamisella emme pysty kertomaan kaikille yrittäjille juuri heidän tilanteeseensa sopivia ratkaisua, siksi tarvitaan henkilökohtaista palvelua. VASEKin ja uusyrityskeskus Startian ylpeytenä on aina ollut henkilökohtainen, kasvokkain tapahtuva laadukas palvelu ja neuvonta. Nyt joudumme olosuhteiden pakosta luopumaan fyysisistä tapaamisista, mutta käytössämme on silti sähköiset yhteydenpitokeinot. Soitetaan, lähetetään sähköpostia ja sovitaan videoneuvotteluja. Tämä ei ihan korvaa kahdenkeskistä tapaamista, mutta nyt täytyy pärjätä käytettävissä olevilla keinoilla.

Osa yrityksistä on jo onnistuneesti ja ketterästi ottanut käyttöön uusia palveluita ja toimintatapoja ja ainakin osittain pystynyt paikkaamaan tilannetta. Osa yrittäjistä taas pystyy rauhassa miettimään tulevaa, mitä ehtisi nyt kehittämään ja miten valmistautumaan tulevaan. Meidän on kuitenkin luotettava, että tämä kääntyy parempaan suuntaan lopulta.

Oli yrittäjän tilanne mikä tahansa nyt, olemme käytettävissä. Toimimme yrittäjän keskustelukumppanina, tarjoamme parhaan apumme ja neuvomme sekä ohjaamme oikean tiedon ääreen ja tarvittaessa myös verkostostamme löytyvien asiantuntijoiden pakeille. Ota yhteyttä, me autamme yhdessä alueen muiden yrityspalvelutoimijoiden kanssa!

Löydät kotisivuiltamme kokoamamme listan tässä tilanteessa yrittäjille tarpeellisista linkeistä. Tilanne elää koko ajan ja uutta tietoa saadaan, siksi myös tuo sivu päivittyy jatkuvasti. Kannattaa käydä katsomassa!
 
VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian henkilökunta tekee valtioneuvoston linjausten mukaisesti etätyötä kukin omalta kotitoimistoltaan käsin. Seuraamme tilannetta ja noudatamme ensisijaisesti aina viranomaisten antamia ohjeita. Lisätietoja palveluissamme tapahtuvista muutoksista löydät kotisivuiltamme.

Pidä huoli omasta ja läheistesi jaksamisesta.

Stefan Råback
toimitusjohtaja
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.04.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kenneth Dalkvist VASEKin uusi yritysneuvoja

06.04.2020 | Uutiset
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Lue lisää

Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020 | Uutiset
Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.
Lue lisää

Noogan tavoitteena on asiakkaan arjen parantaminen

31.03.2020 | Uutiset
Palkanlaskenta, kirjanpito, talousneuvonta, järjestelmä- ja konsulttipalvelut tai vaikkapa osa-aikainen talousjohtaja – muun muassa kaikkea tätä Nooga tarjoaa asiakkailleen. Vuoden 2019 lopussa yhtiö liittyi Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon pystyäkseen entistä paremmin tavoittamaan Vaasan seudun yrityksiä.
Lue lisää

Yhtiömuodon valinta on yrittäjän tärkeimpiä päätöksiä

27.03.2020 | Uutiset
Yritystä perustamassa, mutta mikä valita yhtiömuodoksi? Vaihtoehtoja on monia, ja jokaisella vaihtoehdolla on hyvät ja huonot puolensa. Päätöksessä pitää muistaa punnita myös sen vaikutuksia pitkällä tähtäimellä, muistuttavat yritysneuvojat.
Lue lisää

Kaikesta selvitään – VASEKin yrityspalvelut auttavat eteenpäin

24.03.2020 | Uutiset
Aivan kuten aiemminkin, VASEK ja Startia tarjoavat maksutonta neuvontaa Vaasan seudun yrityksille ja yrittäjille, joille koronavirus on tuonut haasteita tai ongelmia.
Lue lisää

Yrittäjän kumppanina kaikissa tilanteissa

20.03.2020 | Uutiset
Olemme Vaasan seudulla, Suomessa ja koko maailmassa joutuneet mittakaavaltaan yllättävään, epävarmuutta aiheuttavaan ja ehkä vähän ahdistavaankin tilanteeseen koronaviruksen vuoksi.
Lue lisää

VASEK ja Startia palvelevat sähköisesti

15.03.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian ja VASEKin yrityspalveluiden yritysneuvonta jatkuu edelleen normaalien aukioloaikojemme puitteissa, mutta käytämme ainoastaan sähköisiä välineitä asiakaspalvelussa.
Lue lisää